Kotrmelce u krmelce

Kotrmelce u krmelce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470268/bmid_kotrmelce-u-krmelce-cdE-470268.jpg 5 23 11

Datel chce být spisovatel, hroch si hraje na divoké prase a bratři kapři závodí v plavání, zatímco chudák křeček musí přečkat bouřku a klukům vlkům moknou uši. A proč vlastně dělá jelen u krmelce kotrmelce? Veselé básničky představují dětem svět zvířat hravě a zábavně, navíc lehkým a rytmickým jazykem, aby je malí čtenáři mohli sami číst a přednášet ostatním. Snadno si je zapamatují a pomůžou jim také vyslovovat obtížné ř nebo zlobivé c. S ilustrovanými básničkami a hádankami Kotrmelce u krmelce se děti především pobaví a potěší spolu s rodiči.... celý text

Přidat komentář

Luciluc
20.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Zaujala mě v knihovně názvem. Je to soubor vtipných básniček o zvířatech určený pro děti od čtyř let, ale možná bych věkovou hranici posunula o kousek výš. Mě to jako dospělou bavilo, u dcery si nejsem jistá, jestli všem slovním hříčkám porozuměla, u některých slov jsem vysvětlovala význam. Celkově je to povedené, vtipné, má to lehkost. Pro milovníky krátkých básniček super. Bonusem jsou zajímavé ilustrace a na konci hledání zvířat ve větách (pro starší děti). Doporučuji.

Tyhle dvě básničky se mi líbily:


Čtenářka liška
Kde najdeme lišku?
V pelíšku čte knížku.
Má v něm křeslo houpací,
a jak stránky obrací,
jen si brouká. „Houpy, houpy,
kdo hodně čte, není hloupý.“

Co to je?
Než se změní v motýla,
je chlupatá, otylá,
a když někdo hledat zkusí,
nalezne v ní mládě husy.

Luciiffer
31.05.2023 5 z 5

Kniha upoutá už svým atraktivním vzhledem a obsahuje veselé básničky se vtipnými ilustracemi. Všechny básničky jsou o zvířátkách, ta se ostatně schovávají na i na konci knihy ve větách, kde je zvídavé děti jistě objeví.


Sandalkar
24.03.2023 4 z 5

Moc hezke. Vtipne ilustrace, ale pro triletaka (nasli jsme v knihovne ve fochu pro nejmensi) je to zatim moc slozite. Myslim, ze slovni hricky si vychutnaji az starsi deti. Hezky pocin a postrceni k poezii.

Nezletilci
24.03.2023 5 z 5

Na základní škole v Jilemnici na knize postavili čtenářskou lekci, její celé znění a hodnocení dětí najdete na Facebooku ve skupině Nezletilí kritici: "Básničky jsou plné humoru a slovních hříček, které si děti často uvědomily právě při snaze přehrát jejich děj. Básničky jsou snadno zapamatovatelné. Umím si představit využití také v logopedii. V naší školní knihovně patří rozhodně k oblíbeným!"

Miloslava77
03.01.2023 5 z 5

Děti v naší MŠ dostaly knihu pod stromeček. Ocenily na ní ilustrace, ze kterých dýchá vtip a nadsázka. A to ony milují. Mě zase jako čtenáře pobavila paní Budínová hravými a chytrými verši.Byť je to kniha pro děti, nepostrádá kouzlo ani pro dospělé.

muchomurka
18.02.2022 5 z 5

Básničky byly hravé a vtipné, líbilo se mi, jak autorka pracuje s jazykem bez nějakých vymyšlených slov a patvarů. Některé tedy byly jak jazykolam, ale proč ne?

capricornus
24.08.2021 5 z 5

Jedním slovem: "Boží!"

KarelKeslly
15.07.2021 5 z 5

Humorně-poučné básničky, či říkadla, které dokáží vykouzlit úsměv na rtech nejen dětem, ale i dospělým. Moc pěkné.

uzivatel4318
02.05.2021

Skvělá knížka říkanek, ne jen pro děti! Vtipné, veselé i poučné. Autorka si umí pohrát s českým jazykem. Je to potěšeni, básničky znovu a znovu pročítat. Výborný dárek pro chytré děti i dospělé.

daria7209
28.04.2021 5 z 5

Zážitek začíná už když ji máte v ruce- kvalita knihy, ilustrace, barvy, obsah básniček a co teprve, až začnete číst a opakovat si několikrát Vaší oblíbenou a zkoušet to bez chybičky. Je to dar pro oči, bránici a hlavně český jazyk, jeho výslovnost. Zkrátka lahůdka plná fantazie, kreativity a hravosti. Pomocná pilulka pro předškoláky, děti které ocení trénink výslovnosti, logopedické poradny, školky, školy...i třeba dospěláky jako lék ze špatné nálady. Nádherné moderní ilustrace, vtipné básničky si podmaní každého od prvního momentu.

honeybee
25.04.2021 5 z 5

Knížka pro zvídavé děti, které mají rády básničky. Najdete v ní hravé, rytmické, ale i poučné básničky ze světa zvířat, které doplňují promyšlené celostránkové ilustace. Je to knížka, která se bude líbit nejen dětem, ale i rodičům a prarodičům. U mé šestileté předškolačky měla velký úspěch. Více v recenzi https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/versovanky-se-zviratky-82492