Kostlivec

Kostlivec https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508146/bmid_kostlivec-ika-508146.jpg 4 39 8

Uznávaná autorka přichází s napínavým thrillerem pojednávajícím o tom, jak daleko je žena ochotna zajít, aby odhalila pravdu – a jak daleko někdo jiný zajde, aby ji zastavil. Poté, co je Claire Beaudry Chaseová ve svém domě na pobřeží Connecticutu napadena a ponechána napospas osudu, neví, komu ještě může věřit. Hlavním podezřelým však pro ni je její manžel Griffin, který se uchází o guvernérský post. Těsně před napadením Claire připravovala výstavu, kde jeden z exponátů Griffina výslovně obvinil z násilného zločinu spáchaného před pětadvaceti lety. Pokud by se veřejnost dozvěděla, kdo její manžel ve skutečnosti je, jeho politická kariéra by skončila. Když dojde v jejím okolí k vraždě, pojme policie podezření, že tento zločin souvisí s útokem na Claire. Zatímco se rozbíhá vyšetřování obou případů, žena je nucena ujasnit si, jak vysokou cenu je ochotna zaplatit, aby srazila na kolena svého manžela i zkorumpovanou elitářskou kliku ochotnou k čemukoliv, jen aby ochránila Griffinovy ​​i své vlastní zájmy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Shadow Box


více info...

Přidat komentář

tereza1964
02.02.2024 4 z 5

V příběhu je hodně postav, ale čím déle knížku čtete, tím snadnější to je. Za mě mohla být o pár stránek kratší.

boeink
05.09.2023 3 z 5

Po třetině knihy jsem ji vložila do nedočtených, ale Ivuska.09 mě svým komentářem ponoukla, abych jí dala ještě šanci. Těch postav tam je fakt trochu moc, chvílemi jsem nevěděla, kdo je Dan, Matt ani Tom. Zápletka je taková až neuvěřitelná, překombinovaná. Jsem ráda, že jsem knihu dočetla, ale spokojená nejsem. I když jsem se na ni možná jen špatně soustředila..?


netopýrek1985
09.08.2023 4 z 5

Vůbec nebylo špatný. Děj byl svižný i když jsem měla strach, že mě ti bebude bavit ale mě teda překvapila.

Halina
06.08.2023

Perfektně napsaná detektivka (jedním dechem-za 7 hodin). Perfektně vykresleny charaktery lidí. Takové knihy mě baví, které jsou i sondou do lidských duší.
Nevím jak je to možné, že nedokážeme včas rozpoznat, že okouzlující člověk, který svým skvělým vystupováním si dokáže získat naší náklonnost, ukrývá zrůdu.

Ivuska.09
28.06.2023 3 z 5

Po pár prvních stránkách jsem měla chuť knihu odložit nedočtenou (a to téměř nedělám...). Pokud máte stejné pocity, zkuste vydržet. Jakmile se zorientujete v postavách a děj, možná vás příběh začne bavit... Druhá polovina je určitě čtivější než první. Autorka se snaží pospojovat mnoho zápletek, chvílemi se jí to daří, jindy nikoli. Ale místy je vyprávění překombinované, celkově hodnotím jako průměr.

JustWomen
02.06.2023 3 z 5

Jednoduché čtení a trochu naivní zápletky, je to spíš takový thriller pro ženy, jak se někdy píše. Nějak mě to neoslovilo, za mě průměr.

Mikko
29.05.2023 4 z 5

Život hlavní hrdinky Claire, se může zdát jako sen. Je úspěšná umělkyně, žije na nejprestižnější adrese ve městě a za manžela má státního návladního, žhavého kandidáta na post guvernéra a miláčka lidu.

Sen se ale rozplývá do temné reality, když se někdo pokusí Claire zavraždit. Ta však uniká o vlásek smrti a její hra na schovávanou začíná. Kdo usiluje o její život? Je to její manžel, na kterého zná děsivá tajemství, která by mohla zničit jeho kariéru, nebo někdo jiný? Vše se, ale pořádně zamotává, když ve stejný den tragicky umírá další člověk. Osudy se proplétají a každý něco tají. Podaří se charismatickému vyšetřovateli Conorovi, učinit spravedlnosti zadost?

Kostlivec je napínavý příběh, o tom čeho všeho jsou lidé schopni, aby dosáhli svého. Příběh, kde krev je rozhodně víc, než voda

Hned na úvod musím říct, že kniha se mě četla skvěle, doslova jedním dechem. Kapitoly se střídaly z pohledu několika postav a zároveň se skákalo tam a zpět v časové lince. Nemusíte se bát, i když to tak možná nezní, tak vše bylo dokonale přehledné a ztratit se v ději nešlo. Příběh byl opravdu čtivý, odsýpal a díky příjemné délce kapitol mě neustále držel napnutého a nutil číst dál. Postavy, hlavně však ty záporné, byly všechny skvěle napsané a ta vypočítavost z nich byla cítit na hony daleko. Náhled do zbohatlických rodin, které jsou spíše už kulty a snaží se tahat za nitky, byl nadmíru zajímavý a znepokojivý.

Půl hvězdičky bohužel musím strhnout za samotný závěr knihy, který sice neurazil, ale přišel mi malinko uspěchaný a na sílu. Kostlivec je velmi dobrá a napínavá kniha, a navíc s krásnou obálkou. Doporučuji.

Temika
26.05.2023 3 z 5

Mám ráda tento žánr. Od autorky jsem doposud nic nečetla.
Musím souhlasit, že pojednání o tom, jak daleko je žena ochotna zajít, aby odhalila pravdu a jak daleko někdo jiný zajde, aby ji zastavil, je vystihující.
Musím však přiznat, že zpočátku mě kniha hned úplně nevtáhla, chvíli to trvalo. Ale postupně se příběh začal více rozvíjet.
Claire, hlavní hrdinka, šla opravdu za hranice s jasným přesvědčením, čeho chce dosáhnout.
Poslední část knihy gradovala a postupné rozuzlení bylo moc fajn.
Určitě knihu mohu doporučit a ráda si přečtu i jiné od dané autorky.