Konžská matematika

Konžská matematika https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529518/bmid_konzska-matematika-659824a1a7a81.jpg 4 2 1

Konžská matematika, krutý komediální román frankofonního afrického spisovatele, zachycuje realitu rovníkové Afriky, kde hlad je denní chléb a zákon je jen silou palných zbraní. Celio Matemona, pro své přátele známý jako Célio Matematik, používá k výkladu světa derivace, rovnice a teorémy. Mezi sirotky a vyděděnci v Kinshase však jeho talent přichází vniveč, dokud ho nezaměstná obskurní úřad pracující pro prezidenta a zodpovědný za manipulaci s informacemi. Politici a vědátoři se však musejí třást: Célio nehodlá svůj talent promarnit v jejich službách. Vzácné Kompendium matematiky, věštírna, z níž čerpá své znalosti, se nakonec promění ve smrtící zbraň proti zkorumpované moci.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Dauphin
Originální název:

Mathématiques congolaises , 2008


více info...

Přidat komentář

soukroma
06.04.2024 2 z 5

Nebavilo: příliš drsná realita, vojenský režim, korupce, vraždy, volby apod. a v tom se mi těžko hledá, natož užívá, skrytý humor.

V úvodu jsem se lekla skloňování Descartese a zejména Thálese - nedalo mi to a shledala jsem v jazykové poradně, že i tyto na první pohled divné tvary jsou rovněž spisovné... (přitom máme takovou pěknou Tháletovu větu...).

Štítky knihy

konžská literatura

Autorovy další knížky

In Koli Jean Bofane
konžská, 1954
2020  78%Congo, s. r.o.
2024  70%Konžská matematika

Kniha Konžská matematika je v

Přečtených2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x