Konstrukce letadel

Konstrukce letadel https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332086/bmid_konsrukce-letadel-GKP-332086.jpg 4 2 2

Kniha pojednává o konstrukci letadel II.WW. Jde např. o Me109, De Havilland Mosquito, Jak 3, Bell 39 Airocobra, Fw aj. Na mnoha perokresbách jsou znázorněny konstrukce křídel, trupů, podvozků, motorových loží, ovládacích ploch aj. 33 tabulek, 506 obrázků.

Přidat komentář

Perseus
21.11.2014 5 z 5

Podle mě jde o nejlepší knihu o konstrukci letadel. Pravda zabývá se především ruskými letadly, překvapivě, když jejím autorem je Rus, a letadly, která byla do Ruska dodána jako pomoc za druhé svět. války, případně i kořistními letouny. Konstrukce jsou rozebrány do detailů a jednotlivé konstrukční celky jsou detailně popsány. Kniha má velmi bohatou obrazovou kreslenou přílohu, která je vlastně doprovodem k textu.
Kniha je psána způsobem, který pochopí i laik.

JiříŠkorpík
01.09.2013 2 z 5

Čekal jsem trochu více. Bylo mi jasné, že se bude jednat o geometrii strojů a přístrojů a nikoliv o jejich návrh, ale zklamala mě absence historie vývoje toho daného prvku. Knize se nevyhnula důkladná cenzura a to možná už i autorova, dokonce se mlží i v technické oblasti, aby nešlo poznat, že něco takového nevymysleli soudruzi ze SSSR, ale někdo jiný z "imperialistického" světa a soudruzi to pouze okopírovali.


Štítky knihy

vojenská letadla

Autorovy knížky

1953  70%Konstrukce letadel

Kniha Konstrukce letadel je v

Přečtených2x
Knihotéce2x
Chci si koupit3x