Konec kouzelného talismanu

Konec kouzelného talismanu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44425/konec-kouzelneho-talismanu-44425.jpg 4 15 4

Anna dostane k narozeninám od své tety, laponské šamanky, kouzelný váček ze sobí kůže. Anna je z dárku zklamaná, netuší však, jaké mocné kouzlo talisman ukrývá. Zato její bratr Niko v jeho magické schopnosti uvěří hned a zašeptá do váčku, že by chtěl prožít úžasné dobrodružství. V tu chvíli jsou obě děti uneseny kouzelnou silou, proti níž se nemohou vzepřít, a letí pryč – ze svého pokoje, domu, města, země… Alexandra Buchler dala piatim spisovateľom z piatich rôznych zemí možnosť zúčastniť sa projektu Katalánskeho ústavu pre písomníctvo. Mali spolu napísať knihu pre deti "O všetkom, čo je pre nich dôležité a čo bude deti baviť". Nakoniec príbeh napísali v angličtine, a každý ho mal preložiť, alebo skôr voľne prerozprávať do svojej materštiny. Na knihe sa podielali Tapani Bagge z Fínska, Iva Procházková z Česka, Menna Elfyn z Walesu, Gabriel Rosenstock z Írska a Miquel Desclot z Katalánska.... celý text

Přidat komentář

broskev28
05.08.2022 4 z 5

Dostala jsem ji jako knihu vyřazenou z knihovny a mile mě překvapila.
Ano, na dnešní čtenáře je to opět moc dlouhé, málo akční (?) i málo obrázkové, ale já mám ráda knihy Ivy Procházkové, takže tady jsem si lebedila. Vzteklá a otrávená Anna mě docela vytáčela, ale věřila jsem jí každé slovo. Rozesmátého a vždy dobře naladěného Nika jsem obdivovala a teta Aila byla úžasná, jak už některé tety (i jedna moje) dovedou být. Samotný nápad - kniha pěti autorů, odehrávající se v pěti evropských zemích, a převedená do jazyka jedné z nich právě oním "domácím" autorem - mi připadal zajímavý a výsledek oceňuju. Jen se obávám, že v naší knihovně velmi pravděpodobně budu jediná . . .

"Lehla si vedle Nika a upřela pohled na oblohu prosvítající mezi větvemi stromu. Byla unavená. Zažila toho v poslední době tolik jako nikdy předtím. Nejenže se podívala do zemí, o kterých se jí dřív ani nesnilo, ale poznala spoustu nových lidí. Většina z nich byla úplně jiná než její známí v Hämeenlinna. Mysleli jinak, chovali se jinak, měli jiné představy o tom, co je a co není důležité."

Hanncha
08.06.2022 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Když jsem jí na základní škole četla, nadchnul mě příběh i styl, kterým byla psána. A hlavně jsem ocenila shrnutí na začátku všech kapitol. Výborně se podle toho dělal čtenářský deník.


vikimi
11.07.2014 2 z 5

Tahle kniha se mi nelíbila, nečetla se mi dobře a ani děj mě nenadchl! Bohužel!

eletrika03
06.03.2014 2 z 5

Obal mi přišel trochu dětský ale obsah byl fajný.

Autoři knihy

Tapani Bagge
finská, 1962
Menna Elfyn
velšská, 1952
Miguel Desclot
španělská