Konec doby odpadové

Konec doby odpadové https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439260/bmid_konec-doby-odpadove-yK2-439260.jpg 5 7 7

Redukovat odpad nemusí už být věda! Tato knížka vás provede všemi důležitými oblastmi a vysvětlí vám, jak redukcí odpadu pomůžete nejen naší planetě, ale hlavně sami sobě. Pokrývá témata všech důležitých oblastí. Od nakupování jídla a přírodní kosmetiku, přes cestování a udržitelnou módu až po čas v práci či na studiích. Nechybí ani děti a domácí mazlíčci. Zjistíte, kterým produktům se pro své zdraví raději vyhnout a čím je nahradit. Najdete tu i témata, jako je cirkulární a sdílená ekonomika, udržitelné firmy či zde najdete více o tom, jak fungují bezobalové obchody. Tipy, jak být hvězdou všedního dne a jak pomáhat planetě a jejím obyvatelům. Recepty na přírodní domácí kosmetiku či bezodpadové pochutiny v kuchyni. 204 stran plných inspirace a konkrétních tipů z českého prostředí. Spousta krásných obrázků a fotek. Pokud ze svého života odstraníte zbytečné jednorázové plasty a zredukujete svůj odpad, pomůžete tím nejen našemu životnímu prostředí, ale hlavně sami sobě. Když vyměníte zabalené zpracované „potraviny“ za čerstvé ovoce, zeleninu a další přírodní plodiny, zbavíte se chemikálií v domácnosti v podobě „čisticích přípravků“ a nahradíte je přírodními anebo když vyhodíte oblíbené pleťové krémy (vyráběné na ropném základu) a raději si koupíte ty z přírodních ingrediencí, uděláte tím nejvíce sami pro sebe. Proto je celá snaha o zdravější a čistší Zemi vlastně snahou o zdravější já. To, jak vypadá naše životní prostředí, je totiž často odrazem toho, jak se o sebe sami staráme. Zakoupit lze na konecdobyodpadove.cz... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , vlastním nákladem
Originální název:

Konec doby odpadové , 2019


více info...

Přidat komentář

kristyna.havlov
12.11.2023 5 z 5

Úžasná kniha. Paní Pavlu sleduji i na sociálních sítích a musím říct, že i když se tímto tématem v osobním životě dost zajímám, v této knize jsem i přes to našla spoustu nových informací, o kterých jsem neměla ani zdání. Takže knihu rozhodně doporučuji i těch, kteří si myslí, že o ekologii už něco ví. Hodí se ale i pro úplné laiky, kteří s touto tématikou teprve začínají, protože je tady zde hezky všechno vysvětlené. Nechybí ani krásné ilustrace a různé tipy, které každý může do svého života zařadit. 10/10

Manifest blech
15.06.2023 5 z 5

Dříve jsem četla knihu od Dewii, která šla podle mne více do hloubky. Tady jsem našla zase jiné myšlenky, jiné tipy a jen to jde lehce povrchově, vše se samozřejmě ani vejít nemohlo, tohle téma je tak komplexní.


Silencia
12.01.2021 5 z 5

Ačkoli mě motivační, vzdělávací a podobné "nerománové" knihy nebaví, tato kniha se četla neuvěřitelně snadno. Pavla nabízí skoro ve všech částech života nejrůznější možnosti, jak šetřit naší planetu. Když se bez toho neobejdeš, vyrob si to; když to nejde/nechceš vyrobit, kup si to bez obalu; když to nejde koupit úplně bez obalu, zaměř se aspoň na recyklovatelný obal. Když nejde ani to, kup si velké balení. Každý si v tom může najít tu svou cestu a v žádném případě neplatí, že pokud nedělám "to nejlepší", všechno ostatní je zbytečné.
Sama se nechci nechat moc omezovat, ale pokud je něco vyloženě zbytečné, tak proč to nezměnit? Třeba pokud chci pepsi, bez obalu ji nejspíš neseženu. Proč bych si ale kupovala balenou vodu? Nebo trhala v obchodě pytlíky, když si můžu vzít vlastní z domova? V našem Albertu jsou ořechy v pytlíku a hned vedle sypané. Jaký přesně bych musela mít důvod vybrat si ořechy v plastu, když je to v zásadě jedno, které koupím?

Především však musím vyzdvihnout to, že kniha není jako ostatní články, které jsem četla, např. "vyrobte si vlastní čistič doma, na internetu najdete spoustu receptů" nebo "kupte si raději přírodní výrobek, po prostudování miliardy certifikátů, latinských názvu ve složení a hodin googlení, jestli to není fake, nakonec zjistíte, jestli je výrobek nezávadný". Naopak Pavla dává konkrétní příklady výrobků, konkrétní webové stránky, konkrétní obchody, konkrétní recepty. To je na knize asi to nejlepší. Nemuset si nic dalšího dohledávat.

Autorovy knížky

Pavla Wernerová
česká, 1993
2019  94%Konec doby odpadové