Komtesa

Komtesa https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56954/komtesa-56954.jpg 4 24 7

Neobvyklý příběh italské komtesy Caroliny Fantoniové se zakládá na osudech skutečných osob z počátku devatenáctého století, lyrické líčení krajiny a barvitých snů mladé šlechtičny jej však posouvá do světa fantazie, světa mlžných rán, citroníkových hájů, slavnostních plesů i panských domů, kde čas plyne pomaleji a emoce jsou silnější a vášnivější.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Rozmluvy
Originální název:

The Blind Contessa , 2010


více info...

Přidat komentář

Aneleh
08.06.2019 5 z 5

Pro mě velmi přitažlivá kniha. Líčí život a pocity mladé komtesy z 19. století, která se musela vyrovnat s postupnou ztrátou zraku. Pro každého může být i knihou poučnou, protože člověk si při jejím čtení uvědomuje, čím vším je pro něj zrak.

havrmoni
20.10.2016 3 z 5

Přečetla jsem to na jeden zátah,ale nenì to můj šálek čaje. Spíš to připomìná deník slepé ženy a spoustu fantazie a snů. Závěr hodně zvláštní. Nic romantického a vlastně ani pocity nejsou moc vyjádřené. Opravdu mi to přišlo jako takový smutný popis života v manźelském trojúhelnìku nebo spíše čtyřúhelníku,přátelství a vztahy s okolím.


deniska83
06.12.2014 5 z 5

Smutný, ale velmi nádherný příběh plný emocí.

Malinali
20.08.2013 4 z 5

Trochu smutný příběh. Krásně popsané podrobnosti z "pohledu" slepé dívky.

Hana K.
13.04.2013 5 z 5

Příběh mladinké komtesy Carolliny je velice čtivý. Perfektrné i působivé vykreslena skutečná příroda i životní obrazy zrozené ve fantazii slepé dívky. Knihu jsem přečetla velice rychle, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Závěr byl ale pro mě dost nečekaný. Můžu jen doporučit, jako oddychové čtení.

mimikova
20.08.2012 5 z 5

Tento román jsem přečetla jedním dechem. Krásné vykreslení postav, zajímavý příběh. Doporučuji k přečtení !

modranka
04.06.2012 5 z 5

Nádherný príbeh priateľstva a lásky. Anotácia vám nič nepovie, tak skúsim trochu prezradiť.
SPOILER: Príbeh nás sprevádza životom mladučkej Caroliny, ktorá stráca zrak. V detstve sa spriatelí s Turrim, mužom o 10 rokov starším. Ten sa časom ožení a má syna. Rok na to sa Carolíne zdôverí, že ju miluje, no Carolína sa vydá za Pietra, najžiadanejšieho muža v okolí, a nie je možné, aby ich vzťah prerástol do niečoho silnejšieho. Carolína však krátko po svadbe úplne oslepne. Spočiatku je medzi manželmi všetko v poriadku, ale časom si Pietro nájde medzi služobníčkami milenku. Slepá Carolína však vôbec netuší, čo sa okolo nej deje. Turri je jediný, ktorý jej ukáže, že svet pre slepca môže byť nádherný, môže vidieť to, čo človek s dobrými očami nevidí. Presvedčí ju, že svet je iba ilúzia. Záver knihy je prekvapujúci, ten vám neprezradím. Knihu hodnotím 5 hviezdičkami. Príbeh má všetko, nežnosť, lásku, priateľstvo, krásu, ilúziu, prekrásne opisy prírody aj života ako takého.

Štítky knihy

milostné romány Itálie slepota nevidomí historické romány

Autorovy další knížky

Carey Wallace
americká, 1974
2010  75%Komtesa
2022  %Príbehy svätých

Kniha Komtesa je v

Přečtených28x
Doporučených4x
Knihotéce18x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x