Pandemie

Pandemie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460441/bmid_pandemie-mu2-460441.jpg 4 242 85

Komisař Sharko série

< 7. díl >

Další díl série s Franckem Sharkem a Lucií Henebelleovou od nejčtenějšího autora francouzské krimi. Člověk, jak ho známe, je nejhorší virus na planetě. Rozmnožuje se, ničí, dusí své vlastní zdroje, bez respektu, bez strategie přežití. Bez nás směřuje tato planeta ke katastrofě. Zachráněni budou jen ti nejlepší, ostatní musí být zničeni. Řešením naší budoucnosti jsou mikrobi. Po posledním dílu Strach přichází nové dobrodružství pro komisaře Francka Sharka a Lucii Henebelle. A tentokrát jde skutečně o dost – o záchranu lidského druhu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Pandemia , 2015


více info...

Přidat komentář

rilajaan
18.02.2024 5 z 5

Čtivé, drsné a tak děsivě opravdové.

oleg
03.02.2024 5 z 5

Velice pěkné čtení, běhá mráz po zádech a něco podobného jsme tady měli,taky to uteklo do ovzduší.......


Žanek_Hantec
02.01.2024 5 z 5

Špica jaxviňa! Napínavý jak kšandy, levandula byla, že ta koc, co měla už dvakrát vyvexlovanó hercnu, valila tlačit mraky. To si teda náčelník moh vodpustit. Finále zalitý goldnó, humusáci v kopru, jasnéch sto procent! Doporučuju všem, co majó rádi klidnó chrupnu, dyž si to budó lóskat před spaním v regálu. :)

allart
12.10.2023 4 z 5

Celkom dobrý námet, aj keď v súvislosti s covidom trochu klišé, ale to autor asi nepredpokladal. Určite sa nájde vo svete dosť šialencov, aj z radov vysoko postavených, ktorí by boli schopní zrealizovať niečo podobné a ešte si to aj zdôvodnia, že je to v prospech ľudstva.
Akurát paranoidná psychotička Amandina kazila celkový dojem z dobrého námetu. Ako vôbec mohla vykonávať svoju prácu? Za to jedna hviezda dole

HanWali
24.08.2023 5 z 5

Skvělé.

Pavlina50
25.07.2023 4 z 5

Další z "vizionářů", který už v roce 2015 sepsal ukázku toho, jak by to mohlo vypadat, kdyby zemi ovládla pandemie chřipky. Koho by v té době napadlo, že za pět let to každý z nás pozná na vlastní kůži.
I když chřipka v tomto případě nehraje zas až tak úplně hlavní roli.
Je to "čistý" thriller plný drsných vražd, temné atmosféry, on-line prostředí darknetu nevyjímaje, kterým tak nějak prochází záhadný muž v černém a s podivným ptačím zobákem.
Z knihy lze poznat, že autor nic neponechával náhodě a určitě se problematikou pandemie a virů hodně podrobně zabýval, zcela jistě spoustu věcí konzultoval s odborníky, proto tam z pohledu nemoci nic nijak zas tak moc nedrhne a vzhledem k té zkušenosti, co už teď máme i my, působí docela důvěryhodně.

Sice to zdaleka není určitě čtení pro příjemný a pohodový večer, ale milovníky napětí a temných příběhů určitě nezklame.
Hvězdičku srážím jen za mírnou překombinovanost, ve které se mi občas trochu hůře orientovalo. Ale jinak.....thriller, jak má být.

evismaior
21.05.2023 3 z 5

70% - Autorovi nelze upřít schopnost psát nesmírně napínavě, kdy čtenář se zadrženým dechem sleduje pátrání po pachatelích, skládání střípků mozaiky, nahánění podezřelých, kdy o úspěchu či neúspěchu ve vyšetřování dělí Sharka a jeho tým často jen vteřiny...
Po několika přečtených románech z této série nicméně zjišťují, že je to opravdu jen oddychovka a jejich děj mi, přestože se jedná o závažná témata jako obchod s orgány, radioaktivní zamoření, únosy dětí nebo hrozící pandemie nemoci, vůbec neutkvívá v hlavě, takže mám u dalšího dílu vždy problém se zorientovat a vybavit si, o co šlo v dílech předchozích. Nevím, čím to je, ale nejspíš tím, že zápletky jsou na můj vkus zkrátka příliš překombinované a nepravděpodobné a motivy pachatelů na mě působí dost nevěrohodně. A k tomu ta autorova posedlost zaměřovat pozornost zločinců na nejbližší osoby vyšetřovatelů, jako kdyby se snad síla policejního charekteru mohla utužit jedině tím, že mu nějaký pošahanec odkrágluje někoho blízkého (a ještě by málem mohli soutěžit, kdo o svého blízkého přišel hrůznějším způsobem).
Takže se nám v Pandemii opět objevuje tajemný Muž v černém, jenž stál za zločiny už v předchozích knihách, jenže i přes nechutně barvité popisy jeho aktivit mě nedokáže oslovit, protože poněkud připomíná Thanose z Avengers a jeho sociálně-inženýrské snahy zredukovat populaci - a na to si můžu zajít do kina a bude to větší zábava. No a samotná pandemická zápletka ve světle koronaviru zkrátka taky neobstojí, tohle drama jsme zažili naživo a i přes náznaky se tomu autor ani nepřiblížil.

MaJa264
07.04.2023 5 z 5

Když realita překoná fantazii autora. To, co svět zažil s čínskou chřipkou a letos s ptačí chřipkou předčilo katastrofické vize v knize. Jinak skvělé a napínavé čtení.

ArwenAragorn
09.03.2023 5 z 5

85%


Vynikající, i když opět velmi brutální a místy nechutný díl. Franck je opět výborný, moc mu fandím. Tentokrát se s kolegy a dalšími pomocníky vydává do boje za záchranu lidstva proti biologickým zbraním.
Jasně doporučuji!

Lachtaan
05.02.2023 5 z 5

Můj zdaleka nejoblíbenější autor mi skrze prozatím poslední štaci v kariéře detektiva Francka Sharka doručil další kulervoucně intenzivní zážitek, kde se jádrem dalšího terorismem šmrncnutého případu stalo téma, o němž v době psaní absolutně netušil, jak ožehavé a silně aktuální jednou bude. Thilliezova Pandemie vznikala v době, kdy se zjevila nová forma eboly, co pustošila západní Afriku s malým přesahem například do USA. Ale vyšla v době, kdy se s opravdovou pandemií potýkal celý svět. Děsivá náhoda…

jirimatejka
26.12.2022 5 z 5

Výborné čtení, autor se mj. dobře trefil do skutečných dopadů pandemie roky před covidem.

Simstr
03.10.2022 5 z 5

Tak jako obvykle nemohu jinak, plný počet. Promyšlené do posledního detailu. Doporučuji číst od prvního dílu, děj na sebe navazuje.

Ainyska
23.09.2022 5 z 5

Kniha mě chytila hned na začátku do svých spárů a nepustila až do konce. Trochu jsem se bála, zda nebude problém číst tuto knihu, aniž bych četla ty předchozí. Kupodivu mi to tak nepřišlo. I když v knize byly odkazy na předchozí knihy, nijak mi to nevadilo v orientaci. Rozhodně si nenechám ujít ostatní počiny autora, sice teď vím, jak některé postavy dopadnou, ale i tak se do nich ráda pustím.

Эva
12.09.2022 4 z 5

Rozhodně čtivé, to Thilliez prostě umí… Ale díl od dílu více nereálné, škoda.

emilieselden
29.08.2022 4 z 5

Moje první kniha od F. Thillieze. Ráda bych si přečetla i ostatní ale je škoda, že budu mít zpřeházené pořadí, protože tu byly odkazy na minulé knihy. I přes vyšší počet stránek se čte úplně sama. Moc mě bavila a působila velmi reálně. Velmi kvalitní thriller. 4,5*

orinka3
18.08.2022 5 z 5

Zdařilé pokračování Strachu. Neúnavné pronásledování muže s ptačí maskou a pátrání po hlavním rozsévači zla na Zemi. Situace, kdy se mezi lidi rozšiřuje smrtelně nebezpečný virus, by stačila sama o sobě. Jenže se objevují děsivě zohavení lidé, jejichž zranění svědčí o nějakých temných rituálech. Honba za příšerou v masce benátského morového lékaře, vylepšené o kovové spáry, přivádí policisty do odpudivého prostředí pařížských kanálů. Zdá se mi, že co do nechutností až odporností je druhý díl "lepší" než první. Krysy, blechy, fuj. Hodně mě zamrzela Camilla. Ta se v prvním díle tolik snažila a tady jí autor žádnou naději nedal. Taky jsem se při četbě dověděla o životě blech a jejich působení na lidstvo stejně jako o tom, jak funguje Darknet, což beru jako nenásilné rozšiřování znalostí ;) . Thilliez je mistr napětí, ale i on asi potřebuje, aby některé postavy romány buď zmizely, anebo aspoň spáchaly sebevraždu a tím definitivně skončily. Škoda, docela jsem se těšila na zúčtování s tím magorem bez jazyka. Takhle vyvázl až příliš snadno.

katka.oo
11.07.2022 5 z 5

Perfektní, tak tohle byla opět jízda od začátku až do konce, Thilliez je skvělý spisovatel a každou jeho knížku jsem vždycky slupla jak malinu. Téma nám v poslední době hodně blízké, ale nevadilo mi to. A opět nemohu jinak než milovníkům tohoto žánru doporučit.

JustWomen
04.07.2022 2 z 5

Tak číst o pandemii v době pandemie nebyla zrovna dobrá volba, ze čtení mám depresivní pocit, celé mi to nějak nesedlo. Začátek lepší než konec, ale způsob psaní, postavy a jejich názvy jak ze středověku: muž v černém, muž se zobákem, ptačí chřipka budiž, ale ty kanály, blechy, krysy, hnusy... Bylo toho moc a bylo to příliš dlouhé.

alexis818
02.07.2022 5 z 5

Jako vždy skvělé a bezkonkurenční.Franck je opravdu jednička a jeho knihy nahání hrůzu z toho ,že je to možné a že se to děje.Styl psaní je taky skvělý a člověk jen kouká,že už je konec.Mohu jen doporučit.

ANDY28
28.03.2022 5 z 5

skvělé, skvělé, skvělé!!!!

Autorovy další knížky

Franck Thilliez
francouzská, 1973
2016  85%Syndrom E
2019  80%Krvavý anděl
2021  89%Pandemie
2019  89%Strach
2017  88%Smrtící DNA

Kniha Pandemie je v

Právě čtených5x
Přečtených318x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených22x
Knihotéce209x
Chystám se číst202x
Chci si koupit52x
dalších seznamech5x