Černé kočky nosí smůlu

Černé kočky nosí smůlu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446791/bmid_cerne-kocky-nosi-smulu-9iL-446791.jpg 4 16 3

Spider-Manovi brzy zkříží cestu Black Cat a přinese mu smůlu... nebo snad štěstí? Jedno je jisté - kočičí zlodějka našemu stěnolezovi pořádně zkomplikuje život. Navíc Petra Parkera čeká nejčernější den v životě. Zemře jeho milovaná tetička May. A nakonec bude Spider-Man čelit životní výzvě.Utká se s mužem, jehož stín visí nad celou jeho superhrdinskou kariérou... s lupičem, který zavraždil strýčka Bena.... celý text

Přidat komentář

Terva
15.04.2021 4 z 5

A než řeknete
nejneobhospodařovávatelnější,
už se nám známá červenomodrá postava
houpe na sítích mezi rozeklanými
Newyorskými mrakodrapy...

Obsahuje komiksy Amazing Spider-Man #194 - #200

Opět se tu čtenář musí obrnit jistou dávkou shovívavosti, protože zase začínáme v podstatě v půlce. Ed Hammond sice v úvodníku tohoto svazku říká, že jsme toho za těch předešlých 200 dílů už zažili dost, ale to on netuší, že nám se do rukou dostávají díly na přeskáčku a my tak nějak tápeme mezi všemi. Neustálé opakování začíná ubíjet a už se těším, kdy se to konečně posune dál.

Malá ochutnávka:
To na mě doktore vůbec nezkoušej, doktore... Neříkej, že jsem šílenej, protože nejsem. Rozumíme si? Nejsem šílenej. Doktoři v base to říkali taky. Ale já vím, že nejsem šílenej. Jasný doktore? Jasný?! Nejsem šílenej!

Co mě však v tomto příběhu překvapuje, je doznání, že muž, který zabil Spider-Manovo (Peter Parker) strýčka Bena – údajně něco u strýčka hledal. A já si vždycky myslel, že Benovo setkání s jeho vrahem bylo v podstatě náhodné. A díky roztříštěnosti Hachette se tu Spíďa setkává s BlackCat vlastně poprvé. Jenže čtenář už jí zná, setkal se s ní v dřívějších příbězích od jiných autorů.

Citát: Opravdu tě nechci zabít, ale udělám to, pokud se mi budeš plést do cesty!

Když si tak nějak rychlostně prolistujete celý svazek, padne vám do oka, kolik prostoru tu zabírá veselá barva. Scénárista Marv Wolfman se snažit o co nejmenší počet slov na stránku a někdy mu to i vyšlo. Opět se sem vrací protivníci, jako je Kingpin nebo Mysterio – ano, stále to samé. Kreslíři Keith Pollard, Frank Giacoia nebo Sal Buscema celkem příjemně kreslí, a tak nám tu vzešel klasický Spider-Manovský svazek sedmero sešitů. Jen třešničku na pomyslném dortu doplňuje velmi povedený sešit #200 s přispěním legendárního Stana Leeho.

Citát: Černé kočky nosí smůlu.

Delphín
28.07.2020 4 z 5

Skvělé příběhové linie, proti kterým ale stojí dosti křecovitá scénáristika. Komiks provází dost podivných dialogů, pár postav zde prostě nefunguje, a Spidey natropí tolik nelogických věcí, že jen nevěřícně koukáte, a říkáte si W T F!
Souboj s Kingpinem byla docela tragédie, Mysterio už byl relativně fajn.
Co se ale opravdu povedlo, byl závěr. A i díky němu celému komiksu nakonec dávám 4*


hroubek
06.07.2020 4 z 5

Fajn retro. Já mám tyhle starší sešity a příběhy dost rád a baví mě. Občas jsem naštvaný za tuny dialogů a jistou naivitu, ale to k té době prostě patřilo. Nicméně je mi jasné, že tohle není pro každého, a hodně lidem to nesedne. Z mého pohledu je to dobré čtení, příběhy jsou v rámci možností ok a já jsem ve výsledku spokojený.

Autorovy knížky

2020  78%Černé kočky nosí smůlu