Komiksová historie světa #1: Od Velkého třesku po Alexandra Velikého

Komiksová historie světa #1: Od Velkého třesku po Alexandra Velikého https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45265/bmid_komiksova-historie-sveta-1-od-velke-Voj-45265.jpg 5 18 18

Komiksová historie světa série

1. díl >

Co může být zábavnějšího než dějiny v podání komiksového kreslíře? Velký třesk, dinosauři, první lidé, velké civilizace dávnověku, „moudrá a kultivovaná“ Antika. Nic není svaté, všechno je k smíchu. Larry Gonick nenásilně kombinuje nejnovější vědecké poznatky s „pravdou“ básníků a legend. Jeho historie je stejně vzdálená nudě jako tyranosaurus pokojovému mazlíčkovi.... celý text

Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Cartoon History of the Universe I , 1990


více info...

Přidat komentář

Hary
11.10.2020 5 z 5

Původně jsem půjčoval pro syna. Nakonec sem se do toho úplně zažral a teď čtu už třetí díl. Učit se dějiny v dnešní době tímhle stylem, tak sem mohl být učitel historie. Takhle vím akorát historii SSSR a zkreslenou historii ČSSR. Proklínám vás soudruzi :((
Komiks je skvělé udělán, jak po ilustrativní stránce, humoru, tak v neposlední řadě stručně (kdyby to bylo podrobný, komiks nemůže být tak zábavný. Ale odkazy na nějakou událost si každý může najít díky Gonickovi který uvádí některé knihy z kterých čerpal) popsána historie světových dějin.
Velmi, velmi, velmi zajímavý a podařený komiks.

Yokolobuna
08.12.2017 4 z 5

Tak tohle byl projekt! Bytelná kniha, kterou jsem si rozkouskoval do 9 měsíců. Gonick svým přístupem k dějinám baví a i když ne všechny fórky padají na úrodnou půdu, jde o zábavné a poučné čtení. Nejpůsobivější jsou bezesporu první kapitoly, jelikož v pozdějších fázích, kdy je prezentován vývoj v jednotlivých lidských kulturách vše trochu splývá do jednoho celku. Na tom má podíl černobílá kresba, díky které některé panely nevyniknou zdaleka tak, jak by mohly. Vybarvená verze tak rozměrného díla by dostala asi dost astronomickou cenovku. U kresby mne zarazila i poslední kapitola, která je ve všech ohledech malována jinak než ty předchozí. Bohužel mi její styl vyhovoval o dost méně a doufám tak, že v tomto trendu nebude autor pokračovat s dalšími díly, do kterých se (po krátké pauze) s chutí pustím.


LordSnape
02.04.2016 5 z 5

Výborný komiks. Vůbec nejlepší je samotný vznik planet, života a následná jízda od uvědomění buněk, že pohlavní množení je lepší, až po vyhynutí dinosaurů a převzetí vlády savci. Rozhodně bych něco takového doporučil do škol, protože to je přesně to, co propagoval Komenský.

Kapis
21.01.2014 5 z 5

No tak obcházel jsem to hodně dlouho, než mi komiksová diskuze otevřela oči a sleva u Kanzelsbergu zas peněženku. Tři za cenu dvou je příjemně ušetřených šest kil a těch dvanáct utracených teda stojí za to!!! Já se bez mučení přiznám, že mám mezery nejen v antickém sochařství;-) a dějiny jsem vždycky nějak ojebával. Bylo mnohem více zajímavějších činností kolem a až teď, kolem třetího křížku, se můj zájem obrací i v tuto stranu. O to mě to zajímá více.

Ze začátku mě KHS moc nebrala, kresba se mi nelíbila, (chtělo by to barvu jsem si říkal - to by ale bylo už neprodejné jsem si hned dodal) až do Věku lidí - tady to teda Gonick vzal pěkně od podlahy a bez skrupulí. Nenechal niť suchou na jediné historické postavě a pěkně ukazuje jak většina příběhů, co se učí v dějepisu jsou uhlazené a převyprávěné příběhy, že krutost, krvelačnost a touha po moci jde s náma ruku v tlapě už od opic a rostoucí civilizovanost tomu vůbec neubírá. Myslím, že něco podobného psal životní optimista Brunetti ve Schizu - podívejte se na lidské dějiny to je: vraždění, mrdání, vraždění, znásilňování, okupace, zotročování, vraždění, vyvražďování, mrdání, chvíle vraždění a zbytek mrdání.......a jde to do karet jedné moji kamarádce-historičce, která tvrdí, že celý dějepis je snůška lží a překroucených výmyslů, vše prý bylo jinak. Zdá se, že má pravdu :-) Obzvláště mě za koule chytlo převyprávění Starého zákona, to jsem se až za břicho popadal. Konečně někdo ukázal, že Izraelité byli naprosto obyčejný -vůbec ne vyvolený- kmen jako dalších stovky kolem nich, které se nevybíravě řezaly o své místo k životu a že své dějiny ve Starém zákoně převyprávěli, upravili dle pověsti jiných národů a hromady jejich vlastních sebesama-zbožšťujících výmyslů.

Dětem bych toto dílko vřele nedoporučoval, o iluze mohou přijít i později;-) Gonick u mne zhusta zabodoval, pomalu otvírám druhý díl a ať BBart sype další a další!!!!!!

kiwik
29.08.2013 5 z 5

Vtipně, ale přesto chytře podaná komiksová učebnice dějin. Snad to mládeži přiblíží nádherný svět historie a tím pádem i kladně ovlivní pohled na hodiny dějin ve škole, aneb Historia magistra vitae.