Zapadákov

Zapadákov https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428920/bmid_zapadakov-mAe-428920.jpg 4 11 2

Zapadákov je další ze série gamebookových komiksů s názvem Komiks, v němž jsi hrdinou. Stejně jako v jiných dílech vaše rozhodnutí ovlivní to, kam bude směřovat celý příběh, v téhle knížce z Divokého západu je však k tomu všemu i nadstavba, ve které si budete stavět městečko. Zapadákov je prozatím nejhráčtějším dílem celé série.... celý text

Přidat komentář

cziss
07.07.2023 5 z 5

GB se který si užijete hooodně zábavy a který má poměrně složitá pravidla. Dal by se rozdělit na 2 hlavní části - ekonomickou, kdy stavíte město a "vyděláváte" prostředky a pak klasickou komiksově gamebookovou, kdy máte na průzkum celkem 9 sektorů vč. vlastního města. Jsou tu hádanky (složitost tak střední), ke spoustě hádanek je však třeba získat někde nějakou nápovědu a musíme mít tedy štěstí, abyste ji dostali dřív. Jsou tu eastereggy, vtipné. A (jak jinak) hledání tajných odkazů, ty se ale v tomhle GB kvůli barevnosti i s lupou hledají celkem dost blbě. GB nelze zdaleka projít a vyřešit celý na první zahrání (asi ani na druhé nebo třetí...). Vzhledem k tomu, že Vaše úspěchy se bodují a máte možnosti na začátku zvolit i různé cíle, je znovhratelnost "nevyčerpatelná".

Velmi doporučuji, hlavně při vytváření města důsledně a přehledně dělat plánek. Strašně moc informací si zapisovat a mít v tom pořádek. Zhruba v půlce knihy od 6. měsíce za to budete fakt rádi (jinak se v podstatě jako já omezíte na to, že "tak nějak by to mohlo být" a "už se budu věnovat spíš jen průzkumu sektorů"). Ke knize vydal vydavatel errata, viz zajímavosti.

P.owl
25.12.2020 5 z 5

Komiksový gamebook, který je jedinečný svým mechanismem výstavbou městečka, budování vztahů v něm a prozkoumáváním oblastí okolo. Mix budovatelské strategie, diplomacie a také boje, záhad a širokých prérijních plání.
Herní doba mi přijde trochu delší, ale výborně jsem se bavil. Po prvním dohrání se již těším na další "rok", jelikož moje bodové ohodnocení přes všechnu snahu, dopadlo bídně :)
Jestli chcete vyzkoušet něco netradičního a máte rádi gamebooky, s chutí do toho. Tato kniha má potenciál zabavit Vás na několik zimních večerů ;-)
Příběh a atmosféra - 10/10, Obtížnost - 9/10