Kočky by kupovaly myši

Kočky by kupovaly myši https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178593/bmid_kocky-by-kupovaly-mysi-pJW-178593.jpg 4 40 11

Černá kniha o krmivech pro zvířata. Pokud někdo věří reklamě, je prý pro naše zvířata dost dobré jen to nejlepší. Realita vypadá jinak: „chutné“ krmivo pro psy a kočky se vyrábí v čarodějné kuchyni z všeho možného, vylepšeného aromatickými látkami a látkami, zlepšujícími chuť a vůni. Kromě odpadu se do misek našich miláčků dostávají i kaly z odpadních vod, bakterie a plísně. Zvířata trpí a mohou onemocnět. A nejen zvířata, ale i člověk, když je požije. šokující skutečnosti, perfektní rešerše – reklama a pravda při výrobě krmiv.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Katzen würden Mäuse kaufen , 2010


více info...

Přidat komentář

Holly.W
18.04.2024 5 z 5

Tak toto by měla být povinná četba pro všechny majitele čtyřnohých mazlíčků a nejen pro ně. K této knížce jsem se dostala, když jsem se rozhodovala, jestli svého pejska převedu z granulí na BARF. A musím říct, že po přečtení této knihy bych mu nedala už ani granulku. Ano, knížka je staršího data vydání a mohl být od té doby posun k lepšímu, ale řekla bych, že to není moc pravděpodobné.
Možná v granulích už nejsou kaly z odpadních vod, ale určitě tam asi nebude moc dobrého. Když se nad tím člověk zamyslí a podívá se na pytel s granulemi, který mu leží doma, tak se sám sebe musí ptát, co v tom asi tak je, že to má datum spotřeby až více než za rok.... asi nic dobrého. Nehledě na časté zažívácí potíže mého pejska. A je čím dál více nemocných pejsků, čím dál více rakoviny, mají nemoci jako člověk. Čím to je?
Při čtení jsem si říkala, že se ze mě snad stane vegetarián. Jak se lidé chovají k chovným zvířatům (kuřata, prasata, krávy) a čím je krmí, to je příšerné.
Kniha rozhodně stojí za přečtení.

Niky Coffee
10.05.2023 odpad!

Na celé knížce byly zajímavé maximálně názvy kapitol, např. :"Modré pysky". Vážně mi i vadilo, že klame názvem, chtěla jsem si jí právě přečíst, protože strava koček mě velmi zajímá, BARF se u nás jede hlavně u psů a u koček pusto prázdno. Přesto, že knížka vyšla nedávno (2010), tak to byl soupis konspiračních teorií stylu, když budeš jíst kuřecí, narostou ti prsa, protože je plné hormonů. Někdy bych chtěla rozdávat cenu za " píše o ničem na milionu stran".


Daura
22.11.2021 odpad!

Takže takto. Toto je proste konšpiračná kniha, kde autor len vyplačkáva, aký odpad sa primiešava do krmiva pre zvieratá. Keď na jednej strane veľmi aktívne vymenúva hnusné značky, na druhej strane veľmi šetrí zdrojmi svojich získaných informácií. Čas od času menuje nejaký článok z pofidérneho časopisu alebo cituje nejaké rozhovory s nezainteresovanými ľuďmi. Žiadne vedecké štúdie, policajné vyšetrovania, správy kontrolných úradov...
Táto kniha je strata času. Že krmivo Whiskas nie je príliš kvalitné, vie asi každý. Netreba o tom vyplačkávať na celú knihu.
O "serióznosti" tohto výplodu svedčí i fakt, že som knihu kúpila v Levných knihách za 19 Kč. Hneď vedľa ležalo Klausove plačkanie za rovnakú cenu.
Pokiaľ si niekto myslí, že toto je bomba v investigatívnej žurnalistike, tak sa škaredo mýli. Naviac kniha bola pre mňa ťažko čitateľná a neskutočne som sa nudila. Každá kapitola bola len opakovaním tej predošlej. Kaly a masokostná múčka. Mimochodom, škrupinami z vajec kŕmila sliepky aj moja babička, vraj to teda doplňuje vápnik.
A všetci, čo tu v komentároch plačkáte spolu s autorom, si prečítajte zloženie svojich potravín. Zloženie krmiva pre zvieratá je mimo iné vypísané na obaloch tiež. To mi chcete tvrdiť, že ste si ho nikdy neprečítali?

Midudedi
08.06.2018 4 z 5

Shrnutí známých, nebo lehce dohledatelných skutečností ze světa výrobců průmyslových krmiv. Prakticky žádná informace není nová, u skandálů je vytáhnutá podstata, reklama je přeložená do lidštiny, je poukázáno na tzv. oddělení výroby a zpracování odpadu, na propojení vědců, univerzit a výrobců.

Síla knihy je ale přesně v tom shrnutí - pokud dostanete tolik nechutností zbavených líbivých frází pohromadě, teprve Vám dojde, kam jsme vlastně až salámovou metodou nechali dostrkat.

Jana283
19.08.2017 4 z 5

Pro všechny "bojovníky" za tu jedinou pravdu o správné výživě psů a koček granulovanou stravou světových značek i cen.

Atisa
09.04.2017 3 z 5

Přišlo mi, že autor se v jednotlivých kapitolách hodně opakuje. Sice používal rozdílné příklady, ale celkově mi všechny kapitoly obsahově splynuly v jednu. Na důvěryhodnosti knihy příliš nepřidá absence jakýchkoli zdrojů, které by podkládaly tvrzení v knize. U kapitoly o geneticky modifikovaných potravinách jsem se nedozvěděla, proč jsou tak špatné, pouze že je lidé odmítají. Ale proč?

roso.mak
06.10.2015 5 z 5

Spousta zajímavých informací, doporučuji!

Vědecky populární literatura má dost často jednu velkou chybu. Po třetí kapitole se informace začínají cyklit a v tu chvíli knihu odkládám. Tuto jsem s chutí dočetla do konce.

Velice by mě zajímalo, jak je na tom český Brit, který cpu do svého kocoura. Proti masovému odpadu nic nenamítám, na kostech, kůži a vnitřnostech není nic špatného, ale jateční kaly? To je trochu podraz.

A souhlasím s autorem, že krmit býložravce zbytky z jejich vlastního druhu je opravdu divné.

Káča Máča
25.09.2015 5 z 5

Naprosto geniální sonda do výroby průmyslových krmiv, kterou by si měl přečíst každý majitel domácího mazlíčka. Místy se mi až zvedal žaludek a trnula jsem hrůzou, co všechno jsou výrobci schopni narvat do granulí... a nejen do nich.

kejty91
25.08.2014 4 z 5

Dobrá kniha.

Kniha mě v mnohém poučila. Autor se nevěnoval jen kočkám či psům ale hodně také napsal o užitkových zvířatech, které jsou spojené v potravním řetězci s člověkem a tím, že se krmivářský průmysl snaží za co nejkratší dobu vykrmit své zvířata, aby je následně mohl prodávat ak tomu s velkou trvanlivost (tudíž bez omega3mastných kyselin) se podepisuje na zdravotním stavu obyvatelstva.
U psů a koček se sice nehraje na cenu a výkon ale na druhou stranu zde jde o zákazníky, kteří chtějí svým miláčkům dopřát to nejlepší (vím to, sama doma mám kocoura - nepíšu to, protože se to psalo v knize). No jo, jenže v tomhle případě zase chtějí velké koncerny ušetřit a tak sahají k nechutným věcem (odpadní kaly, emulgátory, masokostní moučka, jateční odpad...) aniž by cítili hanbu za to, co provádí zvířatům a za to, jak klamou své zákazníky.

Inu, knihu bych každému doporučila, každopádně ale dávám 4 z 5 hvězdiček jelikož tam na mě bylo moc nesrozumitelné chemie a jednalo se spíše o německé koncerny, ve kterých se nevyznám. Na druhou stranu byly často jmenovány známé firmy jako Royal Canin, Masterfood, Nestlé, apod., které milují zisk, a zákazníci jsou na posledním místě (zvířata u nich žádné místo nemají).

Na závěr věta z knihy, která vše vystihuje: Chappi bez psa nemůže být ale pes bez Chappi ano!

A spolupráci s kafilerií v těchto oblastech je asi zbytečné zmiňovat. Takže, až vaší kočku někdo postřelí do nohy (naštěstí - bohužel) a vy budete nuceni ji nechat amputovat, pokud ji budete chtít mít doma, tak si můžete v klidu říci, že aspon bude váš miláček krásně spotřebován! "skutečná ironie"

PS: Greenpeace není zase tak špatný.
PPS: Nekupujte GMO.

Kubasino
20.07.2014

Kniha je to poutavá a člověk při ní neustále kroutí hlavou nad drzostí průmyslových výrobců krmiv. Řekl bych ale, že kniha v originálu vyšla v roce 2007, ne 2009.

Aimee1
19.07.2014 5 z 5

Výborná knížka pro všechny, kdo se zajímají o to, co dávají svým mazlíčkům v misce.