Kočičí terapie - Kočičí návod na štěstí

Kočičí terapie - Kočičí návod na štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450681/bmid_kocici-terapie-kocici-navod-na-stes-tt9-450681.jpg 4 19 6

„Lidé si vytváří úplně sami celé moře problémů. Pozoruji to nejen já, ale my všechny kočkovité šelmy. Lidé se nikdy nezastaví, jeden z jejich nejvážnějších a nejdůležitějších úkolů je vymýšlet si další úkoly. Stále se za něčím honí, jako by jim život, který právě žijí, nestačil. Říkají, že hledají ‚štěstí‘: ale vědí vůbec, co je to skutečné štěstí? Naštěstí jsme tu my, kočky. My, které jíme, když máme hlad, pijeme, když máme žízeň, a spíme, když se nám chce spát. Žijeme jen svou přítomností, okamžik za okamžikem. My, které se nepotřebujeme někomu zavděčit – nikomu kromě sebe samotných –, a tím obšťastňujeme i ty, kteří jsou kolem nás. My, které jsme už kdysi dávno skutečně pochopily, co znamená být šťastný. Je to tak trochu, jak nás to učí mindfulness, umění vědomého prožívání přítomnosti. Neboť my kočky toto umění praktikujeme vlastně odjakživa. Kdyby se lidé naučili nás lépe pozorovat, byl by svět, ve kterém žijeme, dozajista mnohem pokojnější. Ostatně řekl to už Sigmund Freud: ‚Čas strávený s kočkou není nikdy ztraceným časem.‘“ Kočičí terapie je sedmitýdenní program, jenž spojuje učení mindfulness s moudrostí našich kočkovitých přátel. Když se nám podaří uvést do praxe některé jejich jednoduché rady, naučíme se být ve spojení s naším každodenním životem, naučíme se žít přítomným okamžikem, necháme se překvapit nádherou, jež nás obklopuje, i prostou krásou našeho života. A tím, že znovu objevíme chuť štěstí, se osvobodíme od stresu.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Příroda, zvířata
Vydáno: , Via
Originální název:

Il metodo catfulness


více info...

Přidat komentář

Renike
01.11.2023 5 z 5

"Lidé se nikdy nezastaví, jeden z jejich nejvážnějších a nejdůležitějších úkolů je vymýšlet si další úkoly: jako by pro ně bylo nemyslitelné na chvíli spočinout."
Učme se od koček!

Booky84
01.04.2023 4 z 5

Zajímavý sedmitýdenní program, který jsem sice přečetla během jednoho odpoledne, ale i tak jsem v knize našla zajímavé postřehy. Vzhledem k tomu, že mám doma kočku, tak už jsem od ní i leccos odkoukala. :-)

Sigmund Freud: "Čas strávený s kočkou není nikdy ztraceným časem."


dzejkbeltygros
04.12.2022 5 z 5

Uklidňující zenová kniha inspirující se kočkami, ze kterých vyzařuje klid a pohoda. Nejvyšší čas uvolnit napětí, zadýchat si do břicha a vyprázdnit hlavu. Moc se mi líbí i ilustrace.

elyonka9643
22.03.2022 5 z 5

Miloučká knížka, která vám přinese pohlazení na duši každý den. Nebo ji taky můžete úplně s klidem zhltnou na jeden zátah a pak se k ní vracet.

Irsaf
26.12.2021 4 z 5

Jo, na tom pozorování života koček něco bude…
Klid, pohoda - to z nich vyzařuje…
Za ničím se nehoní ( nemyslím myš nebo ptáka :-D )
U většiny lidí je to bohužel úplně obráceně…
A když se člověk nehoní za prachama, koukají na vás jako na exoty…

vterinka
18.11.2020 5 z 5

Pěkná kniha o tom, jak si užívat života jako kočka.
V knize najdeme sedmitýdenní program s tipy na každý den, jak trochu zpomalit a užívat si přítomného okamžiku a co můžeme udělat pro to, abychom byli šťastnější.

Autoři knihy

Paolo Valentino
italská, 1982

Kniha Kočičí terapie - Kočičí návod na štěstí je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce71x
Chystám se číst25x
Chci si koupit9x