Kočičí řeč

Kočičí řeč https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335626/bmid_kocici-rec-ZTG-335626.jpg 4 14 5

Přehledně udělaná příručka o tom, jak se krok za krokem naučit porozumět kočičí řeči. V úvodu se zabývá obecnou charakteristikou, jak kočky jako dravci vnímají okolí a jak uvažují. Rozebírá jednotlivé kočičí smysly a řeč těla. Základ knihy tvoří „slovník kočičí řeči“, v němž autor podrobně popisuje, jak s námi kočka komunikuje: pomocí očí, hřbetu, ocasu, tlapek, hlasových projevů, značkování teritoria a chování k druhým kočkám, a ukazuje, jak jednotlivé náznaky rozpoznat a správně interpretovat. Kniha obsahuje také informace o péči, vývoji, zdraví a o vztahu k dětem. Uvádí rovněž, jak si poradit s případnými nešvary, jako například když kočka loudí u stolu, ničí drápky čalounění nebo žárlí. Nechybí ani kapitola o doporučených hrách.... celý text

Přidat komentář

M.E.Hyťhová
29.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha o něčem, k čemu člověk nemá vždy vrozené pochopení, informace bez vyhledání. Po přečtení je snazší pochopit kočky i jejich originální móresy :)))

Mercatino
02.01.2021 3 z 5

O tom jak kočka žije jsem se zde něco dočetl, ale o tom aby mi v noci neskákala na hlavu zde nic není. Musím si půjčit ještě něco dalšího. Dost informací jsem se dozvěděl, ale chci jít dále.


ElfkaEleanor
10.07.2018 3 z 5

Kniha je sumarizací informací o kočičím chování. Vše je řečeno jasně a stručně. Nehraje si na odbornou literaturu, takže ji ocení každý začátečník jako základní příručku pro péči o kočku. Troufám si říci, že je vhodná i pro dítě 8+, vzhledem k jasnosti a krátkosti textů s množstvím obrázků. Takže pokud chcete někomu darovat vrnivé klubíčko, určitě přibalte knihu jako must-have příručku.

Pokud však chcete nadchnout chovatele, který má kočku už nějaký ten pátek, pak tuto knihu ne. Máme dvě kočky a v knize jsem nenašla nic, co by mne nenaučila již praxe. Pokud se svým mazlíčkem trávíte čas a znáte ho od kotěte, pak toho mnoho okoukáte a doporučuji odbornější literaturu.

M-arta
01.01.2018 5 z 5

Knížka sice asi není primárně určena pro dětské čtenáře, ale vzhledem k současné knižní a filmové kultuře, ve které často předkládáme dětem příběhy zpracované trochu nešťastnou formou "o polidštěných zvířátkách", mám trochu pocit, že dětem (a samozřejmě i zvířatům!) něco podobného dlužíme.

Je to vpodstatě takový popularizovaný úvod do psychologie kočky, se spoustou překrásných (a samozřejmě i patřičně roztomilých) fotografií. Představuje způsob, jakým kočky reagují a komunikují, jak vnímají svět kolem, co potřebují...
Jistě ji ocení všichni (malí i velcí) milovníci koček a neváhala bych cokoli podobného nabídnout dětem co nejdřív.

Dceři udělala knížka ohromou radost v 9 letech a téměř ji od ní není možné odtrhnout. Předpokládám ale, že zaujme i mladší i daleko starší čtenáře.
Je velmi čtivá, sdělná ... a milá.

vterinka
16.07.2017 5 z 5

Perfektní kniha pro všechny milovníky koček! Chvílemi jsem měla pocit, že autor této knihy s námi žije v jedné domácnosti. :D Myslím, že teď rozumím své kočce mnohem lépe. Dozvěděla jsem se spoustu nových a zajímavých informací. Bude to taková moje příručka pro kočky. :-)

Štítky knihy

kočky chovatelství, chov

Autorovy další knížky

2017  81%Kočičí řeč
2000  100%Švýcarští salašničtí psi
2002  77%Cvičení a hry se psem
2010  95%Potkan