Kočičák

Kočičák https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392098/bmid_kocicak-INV-392098.png 4 15 15

Autorova druhá sbírka příběhů navazuje na knihu Noční výpravčí. Jejich hrdiny jsou obyčejní lidé, kteří se dostali do situace, o kterou nikdy nestáli, ale s kterou se musejí poprat. A snadno se s nimi ztotožníte – s některými hned na první seznámení, s jinými až po chvíli. Jestli máte rádi tajemství, dobrodružství a laskavý humor, tak jste tady správně. Cítíte v hloubi duše, že by svět měl fungovat tak, jak jste odmalička chtěli? Že by si lidé měli pomáhat a když to situace vyžaduje, projevit rozhodnost a statečnost, o které nevěděli, že ji v sobě mají? Měli by si umět odpustit? Proč by měl někdo zachránit člověka, po kterém mu vlastně vůbec nic není? Tyhle příběhy budete číst jedním dechem. Neobyčejné zápletky vás nepustí a odměnou vám budou překvapivé závěry.... celý text

Přidat komentář

iceVS
13.12.2019 5 z 5

Tohle jsou regulérně pohádky pro dospělé. A milé a čtivé. Během prvních pár vět vás polapí a nepustí. Občas i vítězí dobro nad zlem :-)
Oddechovka, ale fakt skvělá.

Dela111
29.11.2019 4 z 5

Stejně jako první kniha povídek tohoto autora je i tato velmi povedená. Najdeme tu laskavé povídky se správnou dávkou tajemna, okořeněné špetkou humoru. Každá povídka je svým způsobem zamotaná, všechny mají rychlý spád a překvapení na konci. Mně se nejvíc líbila povídka Ztracený vlak, přechod do druhé reality prostě fascinuje...
Doporučuji jako zábavné oddechové počtení.


jaroiva
13.08.2019 4 z 5

Noční výpravčí se mi líbil víc, ale ani tyhle povídky nebyly špatné. Jen ta poslední byla zbytečně dlouhá, i když se jí nedá upřít zajímavá atmosféra, nebavila mě až tolik jako ty "vlakové".

hs777
20.07.2019 5 z 5

Obě knihy Mirka Vostrého - Noční výpravčí a Kočičák jsem objevila jen náhodou, což je podle mne velká škoda. Obsahují totiž výborné povídky, které mají jednu obrovskou výhodu - nemusíte se do nich začítat. Stačí dvě tři věty a jste tam - doporučuji.

meluzena
03.06.2019 4 z 5

Čtyři krátké příběhy, každý o trochu lepší než ten předcházející. Neotřelé zápletky mile překvapí, děj pěkně graduje a svěží jsou i momenty, kdy jedna postava mění úhel pohledu na jinou na základě jediné (ale zásadní) informace.
Skvělý dojem trochu kazí škobrtání vypravěčského umění - dnešní cool výrazy jsou vkládány do úst lidem z jiné doby, kteří jimi těžko mluvili, někdy je to příliš upovídané, jindy se tlačilo na pilu rádoby vtipnosti. Kdyby se odstranila tahle pozlátka, zůstal by čistý šperk. Kéž do něj autor „doroste“ :)

PS. Kočkomilové, nedejte se zmýlit názvem: „Kočičák se říká žaludskýmu esu, protože vypadá jako když starej Ivanov zkřížil čerta s kocourem.“

JoeSurikata
08.12.2018 4 z 5

Máte rádi mašinky a vláčky? Když si můžete vybrat mezi odpolednem v nákupním centru a odpolednem v železničním muzeu, není z vašeho pohledu co řešit? Pak jsou knížky Mirka Vostrého určeny přesně pro vás. Ale samozřejmě i pro všechny ostatní dobré prózy. Snad v každé povídce tohoto autora je nějak zakomponován svět vozidel, pohybujících se po kolejích. A lidem se v něm dějí takové věci, že budete jenom zírat ... v tom dobrém slova smyslu.