Knižní hon

Knižní hon https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473594/bmid_knizni-hon-bBI-473594.jpg 5 17 5

Dobrodružství! Šifry! Ukryté poklady! A hra začíná… Dvanáctiletá Emily se už zase stěhuje. Tentokrát do San Franciska, domova svého literárního idolu, tvůrce populární online hry Knižní hon Garrisona Griswolda. V téhle hře jsou po celé zemi poschovávané knihy a stopy k jejich nalezení jsou zašifrované a pečlivě ukryté. Emily brzy zjistí, že pan Griswold byl přepaden a leží v kómatu, a nikdo nic netuší o nové úžasné hře, kterou se chystal spustit. Když se Emily spřátelí s chlapcem ze sousedství Jamesem, společně objeví zvláštní knihu. Zřejmě patřila Griswoldovi a stopy z ní vedou k cenné kořisti. Jenže Emily a James nejsou jediní, kdo má o tenhle skrytý poklad zájem. A tak musejí co nejrychleji rozluštit šifry, které za sebou Griswold stačil před svým přepadením zanechat - a najít nejen svou odměnu, ale také ničemy, kteří se tvůrce hry snaží sprovodit ze světa.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Book Scavenger , 2015


více info...

Přidat komentář

simca9342
22.07.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Kniha v knize. Doslova. Emily se pořád stěhuje. Její rodiče se neustále stěhují. Chtějí bydlet ve všech 50 státech Ameriky. O svých cestách se dvěmi dětmi přispívají na blog. Emily také píše,ale ne na svůj. Pravidelně se účastní každoročního knižního honu- soutěž, ve které se získávají body za skrytí nebo nalezení knihy podle různých indicií. Ta určitý počet bodů se postupuje na vyšší hodnocení a tím získáte více kvalitních nápověd. Letos to bude jiné. V několika věcech: 1) V pátrání bude mít společníka
2)Pořadatel šifer a ředitel nakladatelství p. Griswold skončil v kómatu
3) Nebude sama, po stopách knihy tvůrce hádanek půjde ještě někdo...
Podaří se Emily s bráchou Mathewem a Jamesem rozluštit záhadu jako první?

Gabetka
24.01.2023 4 z 5

Kniha je určena mladým čtenářům, což je znát hlavně v jednoduchosti příběhu, doslovnému výkladu luštění šifer a jasnému rozložení toho, kdo je dobrák a kdo ne. Ovšem i dospělí milovníci knih, šifer a hledání pokladů (navíc prostřednictvím knih) si přijdou na své. Jde o milý příběh o síle přátelství, lásce ke knihám a touze po dobrodružství. Kéž by se mi kniha mohla dostat do ruky, když mi bylo těch 12 jako má hrdinka Emily. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla.


Knihomolka506
18.02.2022 5 z 5

Parádní dětská, neobyčejná detektivka s nečekanými zvraty , tajemnem, ale také nechybí pronásledování a honičky "s knihou v ruce."

mrabla
10.10.2021 5 z 5

Skvělá kniha! Takový Dan Brown pro děti!

dagmar7365
28.07.2021 5 z 5

Vynikající čtení pro knihomoly. Ač nepatřím do věkové skupiny, pro kterou je kniha primárně určena, tak jsem si Knižní hon užila. Mělo to spád, mělo to myšlenku, bylo to přiměřeně napínavé, vyhovovalo mi, že to dopadne dobře, když se jedná o dětskou knihu ;-), důležitou roli hrálo přátelství a jako třešinka na dortu se to vše točilo kolem skutečného literárního příběhu, vycházelo to z reálných faktů a přiznávám se, že Knižní hon u mě splnil i bonusový úkol: přidávám na seznam knih, které chci přečíst ,Zlatého skarabea od E. A. Poa ;-) Doporučuji!

Autorovy knížky

2021  92%Knižní hon