Knihkupectví u pláže

Knihkupectví u pláže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481573/bmid_knihkupectvi-u-plaze-ktl-481573.jpg 4 36 7

Autumn se před půldruhým rokem ztratil manžel. Zoufale se ho snažila najít, ale veškeré pokusy vyšly naprázdno. Neumí si představit, jak dál žít bez něj. Kvůli svým dvěma dospívajícím dětem to však musí zkusit. Vezme tedy děti na léto do půvabného přímořského městečka, kde prožila dětství. Snaží se najít útěchu v práci s matkou a tetičkou v jejich společném knihkupectví, ale valí se na ni nejrůznější šokující zprávy. Dcera stojí před závažným životním předělem a matka dlouhá léta střeží hrozné tajemství. A když Autumn narazí na muže, který jí kdysi na střední škole zlomil srdce, pradávná náklonnost v ní začne znovu probublávat. Klade si však otázku, jestli ho vůbec smí milovat, nebo jestli má v sobě dál chovat naději, že se jí manžel vrátí. Může důvěřovat jen tomu, co jí napovídá srdce... a doufat, že ji nesvede ze správné cesty.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Bookstore on the Beach , 2021


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
17.09.2023 3 z 5

Jsou knížky, které si pamatuji i po mnoha letech, ale když jsem si vybrala podle líbivé obálky tuto knížku v knihovně, tak jsem si nepamatovala, že už jsem jí četla, neutkvěla mi v paměti a ani jsem si jí tady nepoznamenala. Teď je má vzpomínka docela jasná, ale je to tak překombinovaný příběh více osob, že jsem si to musela znovu dost pročítat, ale určitě bych jí znovu nečetla celou. Celkem fungující rodina a najednou na povrch vychází různá problematická tajemství z minulosti i současnosti. Žádný trhák to není, ale dá se to číst.

Kaja1
10.07.2023 4 z 5

Byl to pěkný příběh, bylo to hodně komplikované, ale četlo se to velmi dobře. Taková kniha akorát na léto. Všichni si zasloužili být po těch životních kotrmelcích šťastní, snad se jim to povede.


Nymfadora.T.
28.05.2023 3 z 5

Sice to bylo čtivé, ale za mě strašně překombinované. Zbytečně moc dramat na jednu rodinu :-) ... ale úplně autorku nezatracuji, mám od ní ještě jednu knihu, uvidíme.

evineckY
08.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Podle obálky jsem si představovala krásné romantické letní počtení....
Příběh tří žen jedné rodiny -
matka má tajemství, které by nikdy nikdo nezáviděl..
Autum - tím, čím si prochází a jaké dilema musí vyřešit, to určitě není záviděnihodné...
mladá Taylor - v žádné případě nechci říct, že si pokazila život, ale řádně zkomplikovala.
Líbil se mi krásný vztah obou sourozenců.
Nelíbilo se mi, že spisovatelka zakomponovala do příběhu Ukrajinu
(pro mne !) to bylo zbytečné a strhávám hvězdu do jinak čtivého románu.

Szilvia1
27.04.2022 4 z 5

Příběh byl předvídatelný,jako že Autumnin manžel se vrátí ale ona s ním nezustane,protože se zamilovala,její dcera Taylor zustane u babičky.Autorka píše pěkně,přečtu jsi od ní i další knížku.

xena2711
21.01.2022 4 z 5

Přesně jak píše jeny-v. Strašně dlouho trvalo, než se příběh trochu rozjel a konec byl naopak děsně rychlý a předpokládaný. Takový příběh bych si asi vzala k moři na dovolenou. Nemusíte moc přemýšlet a život plyne dál.

jeny-v
08.01.2022 4 z 5

Kniha na letní odpočinkové čtení. Začátek lehce se strnulým rozjezdem, u kterého mi trvalo, než jsem se začetla, ale potom jsem se chtěla dozvědět, jak dopadne příběh tří žen - tří generací. Konec mi naopak přišel uspěchaný. Spletitá životní dráha hlavních postav je vsazena do přímořského městečka Sable Beach, kde se postupně dozvídáme o tajemné minulosti Mary, o prožívané nejistotě její dcery, která na dálku pátrá po svém manželovi Nickovi a sedmnáctileté Taylor, jenž po neuvážené chybě nachází podporu u nové kamarádky Sierry a následně i bratra Cadena. Při setkání Autumn s bývalým spolužákem Quinnem zajiskří minulost: "Představa domova znamenala vždycky tohle městečko a tohle knihkupectví. Tady navždycky zůstane i její srdce." Ale může jí to osud dopřát?

Štítky knihy

lesby, lesbismus

Autorovy další knížky

Brenda Novak
americká, 1964
2017  75%Nejhorší noční můra
2018  88%Jsem zpět
2021  73%Fantastické léto
2021  77%Tajnosti a lži
2021  77%Knihkupectví u pláže

Kniha Knihkupectví u pláže je v

Právě čtených2x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce130x
Chystám se číst47x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x