Láska v knihkupectví

Láska v knihkupectví https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391652/bmid_laska-v-knihkupectvi-GFx-391652.jpg 3 53 14

Román od Annie Darlingové, autorky Knihkupectví u osamělých srdcí. Verity Loveová je vášnivou fanynkou románů od Jane Austenové. A také introvertkou v dnešním světě plném extrovertů. Aby do tohoto světa zapadla, předstírá, že chodí s Peterem – imaginárním přítelem –, aby si okolí nemyslelo, že je divná, a netlačilo jí pořád do nových vztahů. Tohle aranžmá jí, jak se domnívá, perfektně vyhovuje... ale...nakonec je všechno jinak... S oceánografem Peterem Hardym by chtěla chodit každá. Vypadal božsky – plavovlasý a opálený ze všech svých cest, na nichž se potápěl do oceánů a exotických moří, oči modré jako hlubiny, které mapoval, ale jeho dokonalá krása nepůsobila komicky ani odtažitě. Navíc byl inteligentní. Koneckonců člověk se nemůže stát oceánografem, aniž by neměl vynikající studijní výsledky a přinejmenším dva akademické tituly. Oplýval též břitkým humorem – poněkud suchým a maličko potrhlým – a obzvláště vynikal v hledání famózních kočičích videí na YouTube. Jeho jediným problémem bylo, že ve skutečnosti neexistoval...... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Sofa Books
Originální název:

True Love at the Lonely Hearts Bookshop , 2017


více info...

Přidat komentář

Annkag
09.08.2023 3 z 5

Oddechovka na léto nebo chvilku mezi jinými trocha náročnějšími knihami.
Děj byl trocha zbytečně zdlhavý a konec sladký jako jabko v karamelu.
Ale neurazila.

parvitas
18.11.2021 4 z 5

Na čítaní ľúbostných románov nie je nič zlé, veď plno veľkých diel je o láske. Ale neprestajná fascinácia hlavnej hrdinky knihou od Jane Austenovej, rozmýšľanie nad tým, čo by urobila Elizabeth Bennetová a nie ona, ma dokázala na prvých stránkach unudiť. Vlastne, tým, že je to o knihe, čítaní a kníhkupectve (síce len ako pozadie), tak sa to autorke nepodarilo, ale urputne sa snažila. Neoriginálna zápletka o predstieranom vzťahu, len aby obaja mali s kým ísť na oslavy a už im nepredhadzovali slobodných na zoznámenie je stará ako Londýn sám. Verity a Johnny sa dohodli nezamilovať sa a vyzerá to, že im to obom vyhovuje. Sprevádzajú jeden druhého na všetky možné párty, oslavy narodenín, kolaudácie bytov, svadby svojich priateľov a spoznajú aj svoje rodiny navzájom a neutečú od nich s krikom. (Very teda uteká skôr od hluku za tichom.) Už len prezývky piatich vikárových dcér stoja za to a som preto ochotná prehliadnuť desaťročnú posadnutosť Johnnyho cudzou manželkou (desať rokov?! to ako fakt?!), ale aj Verinu neochotu znovu sa zamilovať (fakt sa jej nečudujem).
Dokonale rozkošné prostredie krásneho kníhkupectva, (plusom je aj pár architektonických detailov, takže som si všetko predstavovala), mi pomohlo hodiť za hlavu dnešné sychravé počasie. Asi je dej príliš predvídateľný, ale postavy sú fajn, najmä tie vedľajšie. Na druhé čítanie to nevidím, no dnešok som strávila s príjemnou knihou.


Sofonisba
26.07.2021 1 z 5

I když se jedná o knihu typu "oddechový žánr", přesto za mě hodně slabé. Četla jsem lepší - zábavnější a lépe promyšlené. Ještě, že Jane Austenová už nežije! Z porovnávání tohoto dílka s dějem a hrdiny své knihy by jí musela ranit mrtvice.

Florindela
23.06.2021 3 z 5

Taková oddechovka... hodně předvídatelný děj...

evismaior
06.10.2020 2 z 5

45% - Předchozí díl Knihkupectví U osamělých srdcí mi přišel docela roztomilý, takže když se mi dostalo do ruky pokračování, ráda jsem po něm sáhla. Ale musím říct, že tentokrát jsem byla spíš zklamaná. Příběh Verity a Johnnyho, kteří se dají naoko dohromady, aby je přátelé přestali obtěžovat dohazováním potenciálních životních partnerů, se dost vlekl a několikrát mě sváděl knihu odložit. Navíc mi hlavní postavy připadaly hodně neuvěřitelné - Verity, která odmítá vztahy, prohlašuje se za silnou introvertku, viditelně dává najevo, jak ji lidi kolem unavují, a přesto se všichni mohou přetrhnout, aby ji pořád někam zvali? No a co ten Johnny, který už deset let trpí nehynoucí láskou ke své bývalé přítelkyni, která se provdala za jeho nejlepšího kamaráda (a ten jim kupodivu celých deset let trpí to neustálé smskování) a jenom ho využívá, aby si sama připadala neodolatelně? A Johnny se pak zázrakem odmiluje a v mžiku zamiluje do té správné? No tedy uf, uf...

Talys
20.09.2020 1 z 5

Předvídatelný děj, humoru málo a nadto ještě překlad, který si libuje ve slově "rozkošný" při popisu čehokoli včetně osob. Nic moc.

SBH
15.09.2019 3 z 5

Zatímco v prvním dílu série kontrastoval příběh ze současnosti s fiktivním historickým výtvorem hlavní hrdinky, v této knize se Verity stále konfrontovala s dějem a postavami své oblíbené Pýchy a předsudku. Autorka se mohla spolehnout, že tuto knihu všichni znají, na druhou stranu přepracovávání této klasiky je už pomalu kýčovitým způsobem, jak zaujmout. Takže za mě ne. Tři hvězdy dávám za vymazlený závěr, kdy se i příšerný Johnny vzpamatoval a opustil (aspoň částečně) svoje bludy. Ovšem žít bych s takovým člověkem nechtěla, ani kdyby mi platili. Jo, byl hezkej. Jestli to na soužití stačí, nejsem si jistá. A Veritin autismus (či co) byl popisovaný nehodnověrně. No, občas jsem se zasmála.

lenkaabooks
28.06.2019 3 z 5

Těšila jsem se na prostořekého Sebastiana z prvního dílu a vida, tentokrát se příběh věnuje jiné postavě z "Navěky šťastni" a to introvertce Verity. Verity rezignovala na lásku, dokud nepotkala parťáka na letní svatby a večírky - Johnnyho. Bohužel, ke čtení jsem se docela nutila. Zbytečně zdlouhavé, konec předvídatelný, humoru pramálo.

bagel
27.05.2019 3 z 5

Od počátku se dalo čekat, jak kniha dopadne. Za mě nic moc.

niknikita
07.05.2019 3 z 5

Stačila mi polovina těch dialogů, které mne nijak neuchvátily, tak jsem tentokrát příběh nedokončila a snad jsem zase o tolik nepřišla.
Nejraději bych taky rozpůlila i třetí hvězdičku.

Frary
26.02.2019 5 z 5

Tahle knížka se mi líbila ještě více než Knikupectví osamělých srdcí. Naštěstí tu totiž nebyl žádný protivný Sebastian.

mikika
13.02.2019 4 z 5

roztomilé čtení, další variace na fingovaný vztah, ale tentokrát vtipně většinu knihy žádná opravdická romance mezi hrdiny neprobíhá. zato je tu spousta vedlejších ukecaných postav, které v pohodě utáhnou děj...

Ivuska.09
16.12.2018

Milé oddechové čtení pro ženy a dívky, v náročnějším období ideální. Líbí se mi, že autorka navazuje na první díl, ale volí jinou hlavní postavu, takže celý příběh je vlastně úplně jiný. I když hlavní roli samozřejmě stále hrají romány. A pokud máte rády Pýchu a předsudek, tak si knihu užijete ještě o něco víc.

anickalysano
20.10.2018 4 z 5

Nejsem pravidelnou ctenarkou zenskych romanu, chtela jsem jen skrznaskrz oddechovku na vikend. Docela me prekvapilo, ze kniha vubec nebyla hloupa a uvzdychana, jak mnohdy od podobne literatury vetsina lidi, vcetne me, ocekava. No, koneckoncu, jak se uvadi v knize, na cteni milostnych romanu vazne neni nic spatneho.

Štítky knihy

romantika knihkupectví

Autorovy další knížky

2017  69%Knihkupectví u osamělých srdcí
2018  67%Láska v knihkupectví