Kniha všeobecné nevědomosti o zvířatech

Kniha všeobecné nevědomosti o zvířatech https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21298/bmid_kniha-vseobecne-nevedomosti-o-zvira-iyK-21298.jpg 5 30 9

Věděli jste například, že: – když mladý albatros vyletí, může zůstat ve vzduchu až deset let – sliny upíra obecného – což vlastně není moc překvapivé – jsou zdrojem nejsilnějšího prostředku na ředění krve příhodně nazývaného draculin – peří orla bělohlavého váží dvakrát víc než jeho kosti – nedávno zemřela želva obrovská, které bylo prokazatelně 225 let – chobotnice jsou tak zručné, že dokáží odšroubovat uzávěr láhve Pokud ne, přečtěte si vtipný, fakty nabitý bestiář, který jistě potěší všechny milovníky zvířat. V abecedním pořadí tu najdete stovku zajímavých příslušníků zvířecího království s podrobnostmi, nákresy a ilustracemi.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Book of Animal Ignorance , 2007


více info...

Přidat komentář

Vidlička
18.11.2020 5 z 5

Víte, proč mají bizoni hrb, proč urzoni papají tepláky, k čemu se v 17. století používala holubí řiť nebo co je lví ekvivalent stařeckých chlupů v nose? Tohle všechno a spoustu dalších vtipných i nevtipných a samozřejmě i smutných faktů se dozvíte v téhle úžasné knížce doplněné ilustracemi, které i nemechanikovi osvětlí jak funguje mechanika různých zvířecích "součástek". Vřele doporučuju!

A k tomu si pusťe na Youtube britskou zábavnou soutěž QI se Stephenem Fryem a Alanem Daviesem, jejichž jména už sama o sobě jsou zárukou srandy, a která s knížkou souvisí.

KamaPika
22.02.2020 5 z 5

Zajímavé a čtivé, vtipně psané


Kuža007
07.12.2018 4 z 5

Zajímavá knížka, kterou jsem dostal jako dárek ještě na základce. Bohužel tento žánr, ale moc nečtu.

Shui-Xian
03.09.2016 4 z 5

Kniha, na jejíž přečtení nemusíte být přesvědčený knihomol, ani biolog - pokud máte aspoň trochu zvídavou povahu a jeden volný večer, tak vás skvěle zabaví. Dozvíte se fakta, která jste zaručeně netušili a u nichž občas jen uznale kroutíte hlavou. (Třeba taková želvuška....! ;-) ) Milým detailem je i včlenění krátké kapitolky o člověku.
Mě osobně mrzela jen jedna skutečnost - a sice, že je to kniha plná dobře kořeněných jednohubek, z nichž sytý chod prostě neposkládáte: informace jsou hodně strohé a sdělné jen natolik, aby bylo bez meškání možno přistoupit k další zajímavosti. Prima, když chcete mít v zásobě neotřelé náměty pro konverzaci - méně uspokojivé, pokud byste ocenili třeba aspoň malinkou poznámku pod čarou nebo dovětek...

klarinet02
26.02.2016 5 z 5

Hodně jsem se toho nového dozvěděla. Některé věci jsem ani netušila. Opravdu mě tato kniha mile překvapila.

3nitka
16.01.2016 5 z 5

Knihu by som čítala s deťmi, viac by si uvedomili a zapamätali zaujímavosti, ktoré sa iste v škole nenaučia.

adelinka
10.06.2015 4 z 5

veľmi zaujímavé informácie o zvieratách, o ktorých ste určite nevedeli - moc som si ich síce nezapamätala, ale čítanie bolo zaujímavé....

Niky Coffee
08.04.2014 5 z 5

Knížku jsem dostala jako milý dárek od kamarádky, když jsem se stěhovala do zahraničí.

Trošku jsem se obávala názvu publikace, protože knížky tohoto typu obsahují paradoxně více chyb než pravdivých informací. O to pro mě bylo příjemnější překvapení, jakým způsobem je kniha zpracovaná. Žádné sáhodlouhé informace, jsou vyzdvihnuté jen ty "nejzajímavější zajímavosti". Text je doplněn vtipnými ilustracemi, které ho oživují. Kniha je prosycená příjemným humorem díky čemuž je otevřená široké veřejnosti a to velmi oceňuji - ne každá populárně naučná kniha tomuto cíli dostojí.

Největším plusem pro mne bylo, že některé informace byly čerpány z impaktovaných studií, např. že ruský vědec Dimitrij Beljavev, dokázal, že v chovu divokých stříbrných lišek trvalo pouze 20 let, aby vznikla domestikovaná forma. Pro neznalce jen informace, pro mne velké překvapení, protože o této studii nám vyprávěl vážený Prof. na magisterském oboru v předmětu Aplikované etologie, což dává informacím v knize větší věrohodnost.

Ke knize se ráda vracím a vřele doporučuju!

HTO
10.03.2013 5 z 5

Koukaje na The Mighty Boosh, kde paní Gideonová říká větu, která sem přesně pasuje: "It's a popular misconception, snakes are dry" – „Běžný omyl, hadi jsou suší“ (potvrzuju!), říkám si už pokolikáté, že realita předčí jakoukoliv fikci – podívejte se do recenze pod knihou, co všechno dokáží třeba želvušky, a taky si říkám, že podobnou knihu by si zasloužil i člověk, který rovněž je přece neuvěřitelně zázračné stvoření.

I pokud si myslíte, že vás zvířata nezajímají, stejně si tuhle knihu přečtěte. Koho se srdcem v těle by nepotěšilo dozvědět se, že aztécké jméno pásovce znamená v překladu „Stará paní, která se vyzná“?!

Štítky knihy

humor zvířata, fauna zajímavosti o zvířatech

Autoři knihy

John Lloyd
britská, 1951
John Mitchinson
anglická, 1963

Kniha Kniha všeobecné nevědomosti o zvířatech je v

Právě čtených2x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce37x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x