Kniha o rytířství

Kniha o rytířství https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500210/kniha-o-rytirstviyVz8wM-YCZ-.png 5 11 11

Kniha je prvním překladem historického starofrancouzského rukopisu do českého jazyka. Jak žili rytíři ve středověku? Jak bojovali? Jak se připravovali na válku? Jak trávili svůj volný čas? Jaký byl jejich morální kodex a jakým svodům museli čelit? Jak probíhal obřad pasování na rytíře? Jak, proč a kam rytíři cestovali, jaký život vedli, jaký byl jejich vztah k dámám, ke vznešenému či prostému lidu? Odpovědí na všechny tyto otázky naleznete v této knize. Jejím autorem je jeden z nejslavnějších rytířů žijících ve čtrnáctém století ve Francii.... celý text

Přidat komentář

kindle.raeder
10.05.2024 5 z 5

Neuvěřitelné dílo středověkého elitního rytíře s fascinujícím přesahem do našich časů. Kniha, ze kterého se mnoho dozvíte, často se budete podivovat anebo se zasmějete. V mnoha pasážích budete mít pocit, jakoby autor psal knihu teprve nedávno. Autorem byl skutečný "pan rytíř" se vším všudy, chlap, který by mohl být velkým vzorem i mnohým dnešním mužům.

Ivan53
03.10.2022 5 z 5

Ako uviedol príspevok predo mnou, naozaj nadčasová kniha. Niektoré časti spojené s cirkvou a vierou sú dnes možno neudržateľné, ale inak bol pôvodca tejto knihy naozaj vzorom čestného a poriadneho rytiera, rovného chlapa. Odporúčam predovšetkým súčasnej omladine, mladým slovenským junákom. Prekladateľ takisto odviedol poctivú prácu.


jaja_a_paja
19.08.2022 5 z 5

Výborná a přínosná kniha pro všechny, kteří milují středověk, šerm, rytířství a všechny ty záležitosti kolem. Hodně filozofie a úvah, hodně praktických poznatků ohledně např. pasování na rytíře. Velkým překvapením je smysl autora pro humor a velká nadčasovost. Kniha je nečekaně aktuální i dnes.

Štítky knihy

středověk rytíři

Autorovy knížky

Geoffroi de Charny
francouzská, 1306 - 1356
2022  98%Kniha o rytířství