Kniha o naději

Kniha o naději https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501061/bmid_kniha-o-nadeji-4a8-501061.jpg 4 23 8

V Knize o naději čerpá Jane Goodallová z moudrosti celého svého života, který zasvětila přírodě, a pomáhá nám pochopit, jak si zachovat naději i tváří v tvář pandemiím, válkám a hrozícím ekologickým katastrofám. V důvěrném rozhovoru s Douglasem Abramsem poutavě vypráví o svých cestách po celém světě, průkopnickém výzkumu a neutuchajícím aktivismu. Její bohaté zkušenosti nám mohou pomoci lépe porozumět krizím, jimž v současnosti čelíme. Jane a Doug společně nastiňují jedinou možnou cestu vpřed - začít opět věřit v budoucnost. Protože naděje existuje, i když se někdy zdá být nedosažitelná. Můžeme ji najít například v přírodě - a v naší vlastní odolnosti.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Kazda
Originální název:

The Book of Hope: A Survival Guide for Trying Times , 2021


více info...

Přidat komentář

Slůník
06.07.2023 4 z 5

Úplně mi nevyhovuje způsob, jakým je kniha napsaná - ani rozhovor, ani esej, je v ní ale množství velmi inspirativních myšlenek.

kob
11.03.2023 5 z 5

Obdivuhodná žena. Myslela jsem, že knihu jen tak prolistuji, ale nedalo se vynechat ani písmenko.


momo01
18.02.2023 5 z 5

Jane Goodalovou obdivuji už roky. Je to skromná, moudrá a odvážná žena, která nepochybně už svět pozitivně ovlivnila a ještě stále v tom ve svých 88 letech pokračuje. A v této knize s námi sdílí inspiraci, naději, myšlenky a spoustu dobrých příběhů.

"Skutečná moudrost vyžaduje jak přemýšlení hlavou, tak porozumění srdcem."

„Každý den nějakým způsobem ovlivňujeme planetu a kumulativní efekt milionů malých etických akcí může skutečně zapůsobit. To je poselství, které rozvážím po světě.“

„Milion kapek tvoří oceán.“

"Znakem moudrosti je ptát se: Jaké dopady bude mít rozhodnutí, které dnes udělám, na budoucí generace? Na zdraví planety?"

"Obtížné je těžké, nemožné je jen o něco těžší"

A tady krátké video o vypuštění Woundy do přírody. Nádhera.
https://www.youtube.com/watch?v=bCVmfDuRpBc

Vrbická1999
13.02.2023 5 z 5

Jane Goodallova je anděl. Přesně takové lidi svět potřebuje.

Kamcatak
30.01.2023 4 z 5

Knihu jsem poslouchala v angličtině jako audioknihu namluvenou oběma autory. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla, jak na konci svých vlastních vět čtou "řekla jsem", když je to přeci evidentní...ale po chvilce jsem to už nevnímala.

Podnázev "Průvodce přežitím v těžkých dobách" je lehce zavádějící.
Vyprávění Jane o jejích minulých dobrodružstvích, projektech a příbězích se nádherně poslouchá, obzvlášť jejím hlasem, který probouzí klid a důvěru v její slova.
Hlavní náplní knihy je vlastně představit všechny ty hrozné věci co se na světě dějou a co nám jako lidstvu a planetě hrozí a následně se snažit čtenáře uklidnit, že stále máme naději, pokud se teď hned spojíme a začneme něco dělat. Přestože naději, že to s námi nakonec dopadne dobře, s Jane sama sdílím, občas na mě vyprávění spíš působilo pesimisticky, když jsem všechna ta negativa nejdřív musela vyslechnout. Nicméně to za to určitě stojí, jelikož nám to dodá o kapku více naléhavosti a důležitosti, abychom se více snažili nás a naši planetu zachránit. Děkuji Jane za její moudra a sdílení :-)

Kattie
29.12.2022 5 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného, více ze samotné Jane, ale za poselství a historky o nezlomnosti přírody dávám plný počet.

pajaroh
19.12.2022 4 z 5

Avízovaného "průvodce přežitím v těžkých dobách" na přebalu typu jak postavit podzemní bunkr nečekejte. Spíše o příjemné "posezení" s blízkými, klidné vyprávění, pohled autora a Jane Goodallové na život a aktuální dění a ekologii ve světě.
Ano, také jdu do přírody nebo se ztratím v divočině severu, když je mi ouvej, takže žádná nová rada či prozření při čtení nenastalo, ale ta přírodní moudrost a názory Jane se tak pěkně čtou... bohužel jen nesdílím tak pozitivní pohled na lidstvo.

Áňa 998
10.12.2022 5 z 5

Celá kniha je napsána formou povídání mezi přáteli. Krásně se čte a obsahuje hluboké myšlenky, které mě donutily se zastavit a zamyslet se. Už mám doma i další knihu o Jane Goodall, která je rozhodně inspirující osobností.

Autoři knihy

Jane Goodall
anglická, 1934
Douglas Carlton Abrams
americká, 1967
Gail Hudson
americká

Kniha Kniha o naději je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce43x
Chystám se číst48x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x