Kniha lásky

Kniha lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434469/bmid_kniha-lasky-Tl5-434469.jpg 4 33 33

Dva lidé. Dvacet let. Jedna láska. Erin a Dom se do sebe zamilovali na první pohled – stalo se to rychle a nikdo nevěřil, že by jim to mohlo vydržet. Navzdory tomu se záhy vezmou a jako svatební dar dostanou zápisník, který je má provázet společným životem. Prázdné stránky postupně zaplňuje všechno, co nedokážou vyslovit nahlas – tajemství, příběhy zlomených srdcí, radosti i smutky. Zápisník se stane místem, kde se potkává to nejhorší i to nejlepší, co jeden v druhém vidí, a uvědomí si, že období zamilovanosti je sice krásné, ale že skutečné milostné příběhy se píšou až poté, co růžové brýle spadnou…... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Book of Love , 2018


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
17.01.2024 1 z 5

Propána téměř 100 stran jen o životě s děckama, porod, krmení, o tom že s ním nechce spát protože se bojí že do toho zas vlítne?? Tak ať se chrání twl...
Čekala jsem dojemnou knihu životních peripetií, ne životní fňukny a popis mateřské...

Han-nah
22.07.2023 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Lidé neradi otevírají svá srdce a je velice smutné, že přestávají spolu komunikovat. Komunikace, ať s přáteli, ale hlavně ve vztahu je velice důležitá součást našeho života. Jestliže nevyjádřím své pocity, partner nemá věšteckou kouli, aby věděl, co chci, jak se cítím apod. Každý , kdo má problém, který se mu zdá neřešitelný, by si měl na papír napsat důvody pro a proti, podívat se na sebe do zrcadla a potom jednat.
Otec Erin dal své dceři v její krásný den, kdy si brala svého milovaného Doma , dar. Zápisník - Kniha lásky, kdy to, co si nechtějí nebo nemohou říct do očí, napíší do této knihy, kde si to ten druhý přečte a odpoví. Vždy je třeba začínat slovy lásky a ukončit, proč toho druhého miluji.
V době technologií je smutné, že lidé vše řeší bez osobního kontaktu.
Ale, co si budeme povídat, na to, jak si to kdo uspořádá, vždy musí být dva..... Tomuto páru, přes všechny životní překážky, tato kniha velice pomohla .


85098211
10.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Erin a Dom se berou z lásky, ale také proto, že jejich dcera Maisie je již na cestě. Jeho matka Sophia je proti tomuto svazku a Erin se z tohoto důvodu hodně dlouho cítí nejistě. Její otec Fitz jim zase k sňatku daruje knihu, kam by měli zapisovat všechno, co nedokáží vyslovit nebo si navzájem sdělit. A tak se tato kniha postupně plní nádhernými vzkazy obou z nich. Jejich život však ani zdaleka není zaplněný sluncem. Když Erin podruhé otěhotní, tentokrát s dvojčaty, dojde ke strašnému neštěstí, které poznamená celý jejich další život. A potom je zde Domova sestra Lydia, velká Erinina kamarádka, která má zase svoje starosti, protože nemůže mít děti. A celá řada dalších lidí, kteří jejich životem projdou nebo do něj určitým způsobem zasáhnou...
Kniha je opravdu krásně napsaná a obsáhne dvacet let života Doma, Erin, jejich dětí a přátel. Ale úplně nejlepší na tom všem je ona kniha lásky, která se postupně zaplňuje krátkými, láskyplnými vzkazy. Konec celého příběhu je ale smutný a tragický, přestože to čtenář možná i tak trochu očekává. Autorku musím pochválit za to, že nikdy nesklouzla do červené knihovny - právě naopak. Kniha je ze života a zařazení do žánru erotika je úplně mimo mísu. A na závěr bych chtěla poděkovat své oblíbené Jarce (Šánka), která mne svým komentářem na tuto knihu přivedla. Děkuji a budu se těšit i na další tipy ;-).

Anna 13
12.06.2022 2 z 5

Pamatuji si na moment, kdy jsem si říkala, zda to nevzdat... Knihu jsem dočítala s čím dál větším pocitem mrzutosti a znuděně jsem přeskakovala stránky, což je něco, co skoro nikdy nedělám. Celé vyústění - ten šokující okamžik, který vyzněl trapně a zradil doposud přítomného čtenáře - mě přesvědčilo o tom, že jsem to měla vzdát a raději se nedozvědět, jak to celé bylo...

Co způsobilo, že jsem knihu neodložila? Dopisy, které si mezi sebou hlavní hrdinové vyměňovali... Jejich láska, která se v průběhu let proměňovala - slábla i sílila. Schopnost odpustit čin, který způsobil tu největší bolest na světě.
Konec mě zklamal. Jako čtenářka jsem se cítila oklamaná a podvedená.

Knihu nedoporučuji a autorce bych si dovolila oponovat: láska nemá důvod. Její neustálé "miluji tě, protože..." mě iritovalo v každém dopisu.

I když jsem přečetla vše, co od této spisovatelky bylo u nás vydané, zakazuji si dávat šanci dalším jejím příběhům, ať už jejich anotace budou znít sebelákavěji...

Lucie_1986
10.06.2022 3 z 5

Je vlastne velmi tezke tuto knihu ohodnotit. Prisla mi krasna. Romanticka, nadejna. S jinym koncem nadherna kniha.

pocketka
06.06.2022 1 z 5

Četla jsem tu stejnou knihu jako ti ostatní? Ne a ne se začíst. Tak jdu na to rychločtením. Ne. Opět se dívám na nadšené komentáře. Nechápu. Je možné, že se kniha rozjede později, ale na to nemám čas čekat. No a když jsem si přečetla první tragédii, která se v knize stala a autorka by si s ní mohla pohrát mnohem víc a daly by se u ní ronit krokodýlí slzy a teď to ve mě nevyvolalo nic, knihu odkládám, vracet se k ní už asi nebudu.

LenRan
31.05.2022 5 z 5

První kniha, u které jsem opravdu na konci brečela a brečela a nemohla to zastavit (ještě, že mě nikdo neviděl, těžko by se to vysvětlovalo:).
Příběh nádherný, úplně uvěřitelný, výborně napsaný, ráda si na něj časem vzpomenu, ale znovu číst ho nechci. Moc doporučuji.

Šánka
13.04.2022 5 z 5

Krásné, smutné, opravdové, místy humorné a také city ždímající....a končím s přívlastky, těch by bylo! Vlastně je to příběh jednoho manželství se vším, co k němu patří s dobrými i těmi horšími časy, vzestupy i pády, bolestí i radostí, příběh jedné opravdové lásky...
Erin a Dom se vzali po krátké známosti a jako svatební dar dostali prázdný zápisník, aby si do něj psali to, co jeden druhému říci přímo nedokážou. Ta kniha se postupně plní jejich střípky životních událostí, nevyslovených přání, tužeb, zpovědí i vyznáními lásky.
Moc, moc se mi kniha líbila, vůbec nechápu tak nízké hodnocení, není to žádná slaďoučká četba a žánr erotika sem vůbec nepatří.
A už jen velké doporučení.

Aichah
19.02.2022 5 z 5

Pane jo. Díky názvu jsem ke knize přistupovala dost skepticky a čekala přeslazenou romanťárnu. Pak se začaly hromadit otázky co se událo a proč je to tak, jak to je. Každá odpoveď byla nečekaná a překvapivá. Trochu jsme se ztrácela mezi minulostí a současností, ale to je asi jen má chyba. Nevěnovala jsem tolik času nadpisům kapitol, ale chtěla rychle vědět co bude dál. A ten konec...byla to paráda.

Knižní střípky
29.12.2021 3 z 5

Manželé Dom a Erin dostali před 20 lety jako svatební dar na společnou cestu životem zápisník. A my jeho prostřednictvím jsme svědky jejich životní cesty, na stránkách jsou zachyceny nejen radostné okamžiky, ale i trápení a bolesti, které si nedokázali svěřit do očí. Nápad se zápisníkem je skvělý. Bylo to milé, místy úsměvné, ale i bolavé čtení, takové jako bývá život sám.

HrabM
10.11.2021 2 z 5

Tato kniha mě moc nebavila, spíš jsem se u ní nudila.
Co se mi ale opravdu líbilo byl nápad psát jeden druhému to, co si hlavní hrdinové nemohli nebo nechtěli říct do očí.

Nuttelka
06.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Šmarjaaaa, to jsem si zas poplakala. Nějak jsem tušila, že to asi nebude lehké čtení, že mě to úplně vyždíme.
Láska mezi Erin a Domem byla nesmrtelná, i když zažívali tvrdé životní kopance, stále v sebe a jejich vzájemnou lásku věřili.
A jejich "Kniha lásky"? Něco úžasného, ano i víceméně smutného, ale věřím, že tato verze komunikace by pomohla i mnoha párům ve skutečném životě.
Posledních 20-30 stran jsem dočítala jen v slzách, strašně smutné a nespravedlivé, moc mě z toho bolí srdce...

Štítky knihy

láska partnerské vztahy manželství

Autorovy další knížky

2015  68%Ty, ja a tí druhí
2018  79%Den, kdy jsem tě ztratila
2021  74%Kniha lásky