Cesta hněvu

Cesta hněvu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187105/bmid_cesta-hnevu-ldz-187105.jpg 3 30 30

Kniha a meč série

1. díl

Dun-Cadal velkou část svého života propil. Zrazen přáteli – kteří se odvrátili do svých ideálů a zaprodali se nové republice – a pronásledován žalem nad ztrátou svého učedníka, který mu na bojišti zachránil život a kterého pak za odměnu cvičil, aby se mohl stát rytířem, skoncoval s politikařením, s dobrodružstvím i s lidmi. Lidé ale neskončili s ním – ještě ne. Viola je mladá historička, která hledá meč posledního císaře, a pátrání nejenže ji zavede k Dun-Cadalovi, ale také je oba zaplete do série nájemných vražd. Dun-Cadalovi zrádní přátelé totiž jeden po druhém umírají – jsou vražděni někým, kdo používá nezaměnitelný styl císařského asasína…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Le Livre et l'épée , 2012


více info...

Přidat komentář

Malarkey
17.07.2023 3 z 5

Na tuto knihu jsem narazil náhodou ve výkupu a vzal jsem ji za pár korun čistě jenom proto, že jsem viděl nakladatelství Fantom Print. Proč nedát šanci něčemu, o čem vůbec nic netuším, že?

Výsledek pak nebyl úplně špatný. Čistý a přímočarý příběh, zajímavý svět, adekvátní množství akce, ale i přesto pocit, že další díl tu nikdo nepřeložil. To je podle mě vůči této knize škoda a myslím si, že i to je důvod, proč ve výsledku zapadla do totálního průměru.

Subyk1
10.01.2018 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila. Četlo se to dobře.


trudoš
01.09.2016 3 z 5

Na třech stovkách stran rozehrává Antoine Rouaud nekomplikované vyprávění, které se nijak výrazně neliší od toho, co člověk četl už v různých obměnách jinde. Nejde o výpravu za záchranou, ani o válečné drama, ale starou dobrou historku o důvěře a zradě. Příběh tak v mnoha ohledech připomíná koncept Hvězdných válek (Obi-Wan Kenobi vs. Anakin Skywalker), jen s rytíři Jedi na straně Impéria a více v mantinelech fantasy. Přesto je tu pár velice dobrých nápadů i nečekaných zvratů. Ovšem nejvíc jsem ocenil absenci pohádkovosti, kdy pravda a láska zákonitě zvítězí nad lží a nenávistí.
Přílišné množství návratů do minulosti - které navíc vysvětlují souvislosti již zřejmé - bohužel staví ústřední zápletku do pozadí a ta pak trpí lehkou předvídatelností. Nehledě na to, že po stylistické stránce je román na úrovni kdejakého cyklu z herního světa. Dílčí zápletka je však uzavřená, takže člověk alespoň neskončí v polovině věty. Snad autor v dalších dílech předvede trochu více štiplavější originality.

niki-chan
13.08.2016 4 z 5

Tak pro mě byla tato kniha velmi milým překvapením. I kvůli tomu, že je odlišná od jiných profláklých fantasy. Víc dějových linek jenom podněcuje čtenářovu pozornost a když pak věnujete každé lince pozornost, zjistíte, jak věci do sebe zapadají. Rozhodně překvapení v dobrém smyslu slova :)

Terva
19.04.2015 2 z 5

Příběh Žabáka mě lákal, svým obsahem a prostředím. Jenže zas taková sláva to nebyla.
Spousta flashbacků udělala z příběhu spíš zmatenou znět mnohdy nechápajících situací.
Vlastně celé se mi to špatně četlo a knihu jsem přelouskal jen díky mé zvědavosti, jak to dopadne.

Pár citací:

Moje dětství skončilo dnem, kdy jsem poprvé zaváhal..........

Rozhodují Bohové, my jen plníme jejich přání............

N10Tikky
27.03.2014 2 z 5

Nechápu, kde se mohlo ve světě vzít takové haló, které prý tuhle knihu provází. Slabý příběh. Šablonovité postavy. Podivné přebíhání, bez upozornění, mezi přítomností a minulostí a to často několikrát na jedné stránce.

Snaha napodobit politické hrátky, bohužel už bez pochopení, že ten hlavní "wou" efekt, který G.R.R.Martin vyvolává, je založen mimo jiné i na tom, že je umožněno čtenáři pochopit, jak taková pleticha funguje. Tedy ne jen výchozí stav a pak důsledek, ale i to jak toho bylo dosaženo.

Takže s Hrou o trůny to nemá nic společnýho, ani s Nočním andělem. Malazskou knihu padlých nemohu posoudit, páč jsem ji nečet, ale divil bych se.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy knížky

Antoine Rouaud
francouzská, 1979
2014  68%Cesta hněvu