Klub

Klub https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400780/bmid_klub-g5y-400780.jpg 4 90 90

Hans Stichler pochází ze skromných poměrů. Když mu jediná žijící příbuzná zprostředkuje stipendium na Univerzitě v Cambridgi a on má jako protislužbu vyřešit zločin, ještě netuší, k čemu se zavázal. Hans se stane členem elitního Pitt klubu a zamiluje se do Charlotte, která ho zasvětí do života britské smetánky. Mladý student si brzy uvědomí, že v klubu — mezi koženými křesly, křišťálovými lustry, intarzovaným nábytkem a zvířecími trofejemi — se dějí věci, o kterých nikdo nechce mluvit nahlas. I Charlotte nejspíš něco skrývá. A právě za dveřmi legendárního Pitt klubu dostane Hans možnost volby: má se v zájmu dobra dopustit něčeho špatného? Originální a rafinovaná kombinace dojemného milostného příběhu, vývojového románu a napínavého vyšetřování, která ukáže, že zlo najdete i tam, kde byste ho rozhodně nečekali: v prestižním akademickém klubu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Der Club , 2017


více info...

Přidat komentář

booklover902
05.07.2022 3 z 5

Koupila jsem ji, protože stála pár korun a anotace zněla dobře. Je to jednoduchý příběh, zajímavě se propletou příběhy postav. Přepínání postav vůbec nevadí, dobře se v tom orientuje. Za mě kniha neurazí, nicméně asi si na ni za pár týdnů ani nevzpomenu. Dobře se četla, ale že by ve mně zanechala nějakou větší stopu se říct nedá.

Metuje
27.05.2022 3 z 5

Zajímavá knížka z prostředí vysokoškolského boxu, zápletka je dost jednoduchá, až nezajímavá, napětí téměř žádné, ale dobře se čte, přepínání postav vůbec nevadí, člověk se v tom po chvíli poměrně jednoduše orientuje. Jak už tu bylo napsáno, neurazí ani nenadchne, předpokládám, že za pár měsíců si ji ani pamatovat nebudu.


kusma
19.04.2022 3 z 5

Nejdřív jsem si myslela, že děj je ze začátku 20.století. Proto, když byl zmíněn internet, mi dlouho trvalo se začlenit v knize do současnosti. Příběh má dlouhý úvod, zvláštní postavy, děj z části předvídatelný. Ale nedá se říct, že zpracování je nezajímavé. Každopádně do dalších autorových knih nepůjdu.

Péťa1950
29.12.2020 5 z 5

Zajímavé zpracování, dva příběhy v rozmezí čtyřiceti let. Co se skrývá za pánskými kluby prestižních universit? Zaujme vykreslení jednotlivých postav, rozdíly povah i náhled na stejný zločin.
Víc psát nebudu, přečtěte si.
Opět "Ježíšek" nezklamal.

Šárka_D
27.08.2020 5 z 5

Moc se mi líbí, jak tenhle Němec píše, jakou umí udělat atmosféru a jak na pár stránkách vykreslí plnohodnotný a přitažlivý příběh. Tak jako ve Stelle je hlavní hrdina tichý, hodný kluk, nevtíravě sympatický, a i tady ho čeká těžká volba, ve které musí prokázat svůj morální postoj. Detektivkou bych ale knihu nenazývala, od začátku mi bylo jasné, co se tam stalo a kdo byl asi viníkem. Mnohem zajímavější byla úvaha o moci, jak vzniká, jak se vzájemně posiluje a proč nás opravňuje k tomu si myslet, že jsme něco víc než ostatní. Autorovy znalosti boxu a univerzitního prostředí byly pomyslnou třešničkou.

sharik
08.07.2020 4 z 5

Univerzitní román využívající postupy detektivek, aby poukázal na různá závažná témata. A díky devíti vypravěčům taky z různých úhlů. Čtivě napsaný, na první pohled jednoduchý, avšak nečekaně hluboký, zejména ohledně věčné otázky viny a trestu, a také v otázce, zda je oběť pro vyšší dobro přípustná. Autor taktéž výborně popsal univerzitní bratrstva (jež podle všeho zná dobře a zevnitř) a boxerské prostředí. Za mě velmi příjemné překvapení!

šneki
31.12.2019 3 z 5

Taková jednohubka, nenadchne ani neurazí.

reddwarf358
15.11.2019 4 z 5

Doporučení přes Instagram. Útlá knížečka, ale zajímavá dějově i hlavní postavou. Chcete nahlédnout do světa boxu a vysokoškolských klubů? Jen do toho...

knih.sasa
25.09.2019 3 z 5

Slušný začátek, který ale neudržel moji pozornost tak dlouho, abych rozluštila zápletku. Bohužel jsem nedočetla. Mladý muž, který je nasazen tajemnou tetou na odhalení jakéhosi zločinu, který je ukryt právě mezi členy Klubu.
Obálka moc povedená.

magnolia
29.07.2019 3 z 5

Nevím, proč jsem si myslela, že to bude knížka ze staré Anglie (dokonce ve stylu Wodehause!) - no, je to tím, že před čtením moc nezkoumám komentáře a vlastně jsem byla ráda, že jde o současnou dobu. Hlavní hrdina je od začátku typ, kterému nejde nefandit. Ostatní postavy (a vypravěči) byli pestrá směsice, někteří ne úplně pochopitelní a členění kapitol jsem také občas nechápala (2x po sobě znovu vypravuje Hans, ). Ale příběh byl zajímavý, románový, jen do plného hodnocení něco chybělo a asi mi prostě hodně vadí box.

konicekbily
28.07.2019 4 z 5

Příběh psaný zajímavým stylem s mnoha vypravěči, ale pro čtenáře dlouho s nejasným cílem, tedy neznámou zápletkou. Až v samotném závěru autor podá vysvětlení - a je na čtenáři, aby si v hlavě srovnal všechna fakta, která mu autor nadnesl.

leucantha
25.07.2019 4 z 5

Hooodně dobře napsaná kniha, autor umí!!!

Dela111
07.07.2019 4 z 5

Román o tom, že elitní klub studentů v Cambridgi může mít uvnitř ještě elitnější klub... Kniha je psaná z pohledu více osob a už od začátku velmi poutavým stylem. Zpočátku připomíná román ze života s poklidným tempem, později se přidává temnější děj.
Trochu kriticky musím říct, že na to, jak je námět zajímavý, by příběh mohl být delší a mnohem víc propracovaný. Kniha měla velký potenciál a ten zdaleka nebyl využitý.
70 %

prosteanett
22.06.2019 3 z 5

Fajnová knížka, nenáročná literatura, dobře se čte. Ukázka toho, že smetánka ve společnosti má svá tajemství :)

Roubas
18.06.2019 5 z 5

Pohodový a příjemný román, který vypráví o nepříjemných a zavržení hodných věcech. Ze zbohatlíků a smetánky, co neví jestli druhou jachtu, nebo vilu a tlachají o rádoby světových tématech s umělým úsměvem na jinak mocí znuděných tvářích, se mi taky dělá blbě. Klub má zajímavou a jednoduchou formu, kdy se sází na na kraťoučké věty a žádnou zbytečnou popisnost. Hans si vás svým svébytným charakterem rozhodně získá na svojí stranu hned během úvodní kapitoly. Postup zápletky se dá brzy prokouknout, ale i tak jsem četl bez rozmyslu dál a dál. Příjemná knížka na dvouhodinové volno během dne.

snimcibdim
15.06.2019 4 z 5

Příjemná stručná nenáročná (dokonce až oddechová) záležitost. Jednoduše vyprávěný příběh, který sice není úplně překvapivý (a asi ani ne úplně originální), ale svižně čtivě napsaný.
Nevím, koho napadlo dát na obálku nápis "román" - pro mě je to spíš novela. Což je možná jedno, jen kdybych to chtěla hodnotit opravdu jako román, budu postrádat sofistikovanější vývoj postav a košatější dějové linie.
Číst to ale bylo zábavné - jen se trochu obávám, že na tuhle knížku brzo pozapomenu....

lenka31
09.06.2019 4 z 5

Čtivá kniha, postavy zajímavě vykresleny, všechny mají svoje tajemství,které nakonec vyjde na povrch.

kerstyn
26.05.2019 5 z 5

Tohle bylo hodně příjemný překvapení! Čtivé, mělo to spád, zápletka a prostředí. Těším se na Stellu!

Štítky knihy

německá literatura box pátrání v minulosti kluby

Autorovy další knížky

Takis Würger
německá, 1985
2020  69%Stella
2019  74%Klub
2022  75%Noah