Klon

Klon https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41838/klon-41838.jpg 4 25 7

Doktor Davis Moore je uznávaným odborníkem na asistovanou reprodukci. Jeho spokojený život se ale ocitne v troskách, když je brutálně zavražděna jeho dcera. Policisté po několika měsících bezvýsledného pátrání případ odloží, ale zdrcený otec se stále nevzdává naděje, že bude moci pohlédnout do tváře člověka, který sprovodil ze světa jeho šestnáctiletou Annu. Kdy mezi Anniným věcmi nalezne vzorek pachatelovy DNA, dostane šílený nápad: naklonovat vraha svého jediného dítěte… Malý Justin si spokojeně hraje s kamarády, je bystrý a zvídavý. Milující rodiče pochopitelně netuší, k čemu byl jejich syn předurčen. Nevědí, že jeho roztomilá tvář se jednoho dne stane tváří chladnokrevného zabijáka. Pořídil Moore skutečně dokonalou kopii lidské zrůdy? A lze vůbec do nevinné duše zakódovat zlo? ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Cast of shadows , 2005


více info...

Přidat komentář

anája
25.05.2023 5 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout velmi zajímavé a napínavé.

čef
05.08.2022 4 z 5

Klonování ani virtuální svět v rozsahu popsaném v této knize, není zatím na pořadu dne, ale je určitě užitečné přemýšlet již dnes o možném vývoji. Na napínavém příběhu s množstvím mrtvol autor ukazuje, jaké etické a morální problémy může klonování přinést. Povedlo se mu do příběhu dostat i kardinální otázku otázek: proč jsme vlastně tady?


Belanna
19.09.2021 3 z 5

Po přečtení této knihy, u které mě nalákal název, mám hodně smíšené pocity.
První část knížky se vlekla. Je tu velké množství postav, ale podstatných je jen pár. Také podrobné popisy situací, které vůbec neovlivňují hlavní děj, odpoutávají pozornost.
Druhá část pak už byla zajímavější, místy i napínavá, ale konec tomu nepřidal, možná opět až moc kombinací.
Celé knize chyběla taková ta emoční hloubka, která by se u tohoto tématu předpokládala.
2,5*

petulik330
18.07.2021 2 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou a nelze říci že by byla špatná. Autor jen nevyužil vše co mohlo téma nabídnout.
Začátek byl dobrý a naznačoval dobrou a kvalitní knihu, ale jak kniha pokračovala její kvalita se někam poděla. Autor zvolil docela dost nekonvenční téma, které můžeme za pár let řešit.
Při čtení jsem o tomto tématu dost přemýšlela a osobně nevím jaký mám na to názor.

Jinak co se samotného děje knihy týče: chvílemi byl podle mě docela dost nepřehledný a zamotaný. Nechápala jsem co chtěl hlavní hrdina svým činem dokázat nebo získat. Jeho čin sr mu nakonec vymstil.

Aires
16.05.2020 3 z 5

Ach jo, tak nevyužitý potenciál. Tahle kniha mohla přinést tolik úžasných otázek a dojmů. Jak moc nás ovlivňují naše geny? Jsme k něčemu předurčeni nebo si vybíráme, kým jsme? Čekala jsem příběh z pohledu chlapce, který má být bestií. Úplně by se k tomu hodilo nějaké jeho vnitřní dilema a sebepoznávání. A k tomu pěkně okořenit detektivním pátráním z pohledu doktora. Místo toho to byla splácanina se snad třiceti postavami, co měli malé role, velké role, ale emoce a dojmy skoro žádné. Kniha zkrátka neurazí ale ani příliš nenadchne. Taková škoda...

milamarus
03.07.2015 5 z 5

Na tomto thrilleru si cením jednak zdůraznění, že jde jen o jednu z (kdo ví jestli správných) cest, a jednak Mooreovy úvahy, že i ten, kdo má nezbytné prostředky (finanční, časové, personální) a šanci k realizaci svého plánu (on měl přístup do laboratoře), se rozhoduje, zda se po takové cestě vydá.

Otcovská touha vzít spravedlnost do svých rukou je provokativním tématem - Ondřej Vetchý by mohl po natáčení Nevinných lží vyprávět – a když se chcete stát lovcem, stanete se tím, kdo plánuje, klade pasti, vyčkává, z dálky kořist sleduje a udržuje ji v nevědomosti. Považujete se za trpělivé??? Ano, možná takoví jste. Ale nikdy se nezbavíte pochybností ve vlastní hlavě, zda děláte dobře....To zachytil autor skvěle!

Hvězdičku navíc dávám za zachycení pohledu dospělého Justina.

ovpana
07.07.2014

Moc příjemné čtení,zajímavé jak by se dala zneužít genetika

Štítky knihy

umělé oplodnění klonování

Autorovy knížky

Kevin Guilfoile
americká, 1968
2005  77%Klon

Kniha Klon je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst9x