Kleopatra

Kleopatra https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194705/bmid_kleopatra-KlI-194705.png 3 16 8

Slavný makedonský vojevůdce Alexandr Veliký vytvořil během velmi krátkého života jednu z největších říší historie. Po dobyvatelově smrti se rozpadla na menší státy, v nichž moc převzali jeho generálové. Egypt ovládl Ptolemaios a založil zde mocnou dynastii faraonů, která pod pyramidami vládla po tři staletí. Posledním a nejznámějším z řeckých panovníků v Egyptě byla krásná a fascinující Kleopatra. Její život popisuje poutavý román známého britského spisovatele Haggarda. Je to dobrodružný příběh o touze po moci, lásce i zradě, který vypráví kněz Harmachis, v jehož žilách kolovala krev pradávných egyptských faraonů.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

Cleopatra , 1889


více info...

Přidat komentář

Nelíísek
06.07.2023 1 z 5

po pár stránkách jsem vzdala

Luigi1
12.03.2022 2 z 5

Tak jsem byl opravdu velice zklamán a taktak jsem to přečetl.


katushah
10.06.2019 2 z 5

Dávám 2 hvězdy za originalitu a pár historických zajímavostí. Jinak styl psaní katastrofální a děj samotný velmi břitký. Škoda.

kklepkaa
10.08.2018 2 z 5

Bylo spoustu momentů, kdy jsem chtěla knihu nadobro odložit. Prokousala jsem se zdárně ke konci, ale bylo to teda utrpení.
Kniha se sice jmenuje Kleopatra, ale hlavní postavou je Hermachis a je to kniha o něm. Kleopatra tam hraje druhé housle a krom toho, že je mrcha se toho čtenář o ní moc nedozví. Hermachis je protivný, což vlastně většina postav, alespoň z těch co se tam objevují nejčastěji. Bohužel mi byl protivný i příběh jako takový, jelikož jsem čekala úplně něco jiného. Trochu to vylepšil závěr, docela se mi to četlo i s chutí, takže nakonec ty 2 hvězdičky Hermachisovi dám.

Linu
01.09.2014 3 z 5

Děj byl rozhodně zajímavý - bylo to zas něco jiného než stále číst příběh Kleopatry z jejího pohledu, nebo z pohledu její dcery :-).

Co se týče stylu, jakým je tato kniha napsána - nejdříve jsem se upřímně zděsila :-). Je to celkem složitě napsáno. Ale, světe div se, já se do toho začetla!! A líbilo se mi to! Na konci už mi ten styl psaní vůbec nevadil.

Abych to shrnula, kniha je opravdu hezká. Byly tam i zajímavosti, o kterých jsem nevěděla. Harmachis mě celkem štval tím svým přístupem (,,Když ji nemám já, nebude ji mít nikdo!'')

jindrusa
26.08.2014 odpad!

Knihu jsem po 70 stranách odložila, to nešlo.

lenkaknel
11.07.2014 2 z 5

zuza.floderova: Naprosto s tebou souhlasím, taky jsem měla sto chutí to zabalit.... Mně to moc oddechové nepřišlo, text se mi zdál takový hutný, ale to je samozřejmě věc názoru =) Mimo jiné jsem pociťovala akutní nedostatek kladných hrdinek.

zuza.floderova
05.07.2014 3 z 5

Kdybych to nemusela číst, tak to nedočtu. Ale bylo to oddechové a k moři jako dělané. :)