Kilometry s dětmi: S batohem, vlakem, pěšky a bez fňukání

Kilometry s dětmi: S batohem, vlakem, pěšky a bez fňukání https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496723/bmid_kilometry-s-detmi-s-batohem-vlakem--iqq-496723.jpg 4 15 4

Odhoďte obavy a vydejte se na výlet - s dětmi, bez auta a třeba i vlakem, Vydejte se s námi ven! Auto nechte doma. Jedeme vlakem, jdeme pěšky. S batohem a svačinou, do lesa, do hor i kolem řek, v zimě i v létě. Opusťte na chvíli civilizaci a vezměte děti za dobrodružstvím, které čeká za humny. Naučíme se pátrat po turistických značkách, správně se sbalit na celý den, číst mapu, nebát se klíšťat i vařit na ohni. Možná jste si mysleli, že to nejde. Že když se narodí děti, bez auta se nehnete a bez kufru na kolečkách se nesbalíte. Jde to! A je to jednodušší, než se zdá…... celý text

Přidat komentář

Atisa
12.06.2023 5 z 5

Autorka je zapálená turistka, pro kterou jsou túry celý její život. Samo sebou bere své děti s sebou. Pro podobné nadšence se v knížce asi najdou dobré rady. Pro mě jako ne tak velkou nadšenkyni turistiky to byl zajímavý vhled, jak se to dá dělat s dětmi, jak s nimi jít bez fňukání. Líbí se mi, že se v knížce nacházejí tipy na oblíbené trasy, které jsou prokládany povídacími kapitolkami s tipy jak na to. Velmi zajímavý pohled na život bez auta a dobré argumenty, proč vlastně na výlety s dětmi vyrážet. Na mě z této knihy však nejvíce dýchalo zapálení pro věc a jednoduchá přenositelnost na děti. Také si toho všímám ve svém životě a líbí se mi to.

Zuzaa
25.09.2022 3 z 5

Kniha s jednoduchými, ale velmi užitečnými tipy na túry s dětmi.
Přesto, že se mi celkově líbila, připojuji tří výtky:
- Konkrétní výlety jsou převážně v okolí Brna. Je to logické, když tu autorka žije. Koupit si knihu a být z druhé strany republiky, tak tuto přidanou hodnotu moc nevyužiji.
- Fotky jsou veskrze pěkné a je jich tu spousta. U některých se však nedokážu ubránit dojmu, že patří spíš do rodinného alba. Myslím, že pro účel knihy, desátá fotka mávajícího autorčina syna už nebyla přínosem.
- Vím, že všechno se zdražuje a papír ani užitečné myšlenky nejsou zadarmo. Přesto 400 Kč, za knihu o 170 stranách v paperbacku, se mi zdá spíš hodně.
Takže knihu k prolistování a rychlému přečtení určitě doporučuji, je inspirativní. Ale za jeden večer nemáte to dělat, takže se přikláním spíš k zapůjčení z knihovny.


Knihomolová
09.08.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Když člověk začne vyrážet na první kilometry s dětmi, spoustu věcí se naučí prostě za pochodu, ale mít přečtenou tuto knihu předem, ušetřila bych si v začátcích našich společných cest pár starostí. Moc oceňuji kapitolu o "car-friendly" cestování. Myslím, že lidé, kteří jsou zvyklí jezdit autem i do večerky za barákem svůj postoj stejně nezmění, ale i tak jsem ráda, že toto téma dostalo prostor. Moc užitečná, graficky hezky zpracovaná a nabíjející kniha - než jsem dočetla do konce, našlapali jsme dalších 30 kilometrů.

iveta3689
12.07.2022 4 z 5

O všech radách v knize by se dalo říct, že jsou jasné a není potřeba je zdůrazňovat, že je každý zná. Ale takhle pohromadě tvoří super pomocníka, ke kterému se dá stále vracet. Je to napsané jasně, stručně a výstižně.

Štítky knihy

toulky, výlety s dětmi

Autorovy další knížky

2019  82%Kapky na kameni
2022  80%Kilometry s dětmi: S batohem, vlakem, pěšky a bez fňukání
2022  96%... a pak bylo ticho: Tornádo v Moravské Nové Vsi

Kniha Kilometry s dětmi: S batohem, vlakem, pěšky a bez fňukání je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x