Tajemství

Tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410354/bmid_tajemstvi-3Yb-410354.jpeg 4 35 11

Kepler62 série

< 6. díl

Obsah kapsle je pro dětskou posádku záhadou už od samého počátku expedice. Teď její tajemství konečně odhalí. Ukáže se, že ukrývala černého pasažéra — člověka, který nenasytně touží po moci, nezastaví se před ničím, a co víc: má v plánu vyhladit všechny nepohodlné bytosti a vládnout jako nemilosrdný diktátor. Marie, Ari a jeho bráška Joni budou muset bránit nejen sami sebe, ale i svůj nový domov na planetě Kepler62e. Od černého pasažéra, nevyzpytatelné poručice Olivie a násilnických gnámů se můžou dočkat čehokoli. Jak si s nimi všemi poradí?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Hemmeligheten , 2017


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
25.02.2024 4 z 5

Tahle napínavá scifi série byla skvělá, svěží, plná překvapivých zvratů a s úžasnými ilustracemi. Občas i docela drsná.
Doufám že i u nás vyjde pokračování v nové zemi, protože se mi nechce tento svět ještě opouštět.

Atlantis
22.11.2023 2 z 5

Ale ne. Ne, ne, ne. Tak skvělou sérii s úžasnou atmosférou, fenomenální kresbou a super tajemstvími takhle zabít? Proč? Proč třetinu knihy řešíme identitu Krále, když byla jasná od konce předchozího dílu? Proč se postavy nelogicky objevují a zase mizí? Proč ten nepřirozený happy end? Kvůli šestému dílu mi ze série Kepler62 zůstává na patře hořká pachuť a přitom naprosto nezaslouženě. Konečné hodnocení: série 4*, finální díl 2*


jitka_dankova
05.11.2023 5 z 5

Závěrečný díl čtivé a překvapivé sci-fi pro děti. Tento temný díl plný závažnějších a náročnějších témat je vyprávěn z pohledu Marie. Překvapilo mne, co všechno se do tohoto dílu vešlo a kolik témat nám dal se synem k diskuzím - válka, vymývání mozku, manipulace, sledovací zařízení, mikročipy, diktatura, kde je duše a osobnost člověka, cestování časem a červími dírami a teorie o vesmíru, zbraně... myslím, že jsme takovou sérii se synem potřebovali a jsem ráda, kolika témat se kniha (někdy jen velmi okrajově) dotkla. Syn (9 let) vlastně poprvé četl o takové komplexní válce a zlu a o to více byl rád za ten šťastný konec a záchranu a ten obrázek k ní ho uchvátil (což mne, dospěláka, třeba vůbec nebralo... nj, ale on je cílová skupina). Tato série má čestné místo v naší knihovničce a rozhodně ji budeme číst i s mladším synem.

lucakuca
26.01.2022 4 z 5

Nejslabší z celé série. Z úžasné série pro všechny bez rozdílu věku! A ty kresby! Paráda!
"Důvěřovat můžeš jen dobru. Ničemu jinému."

zandu
07.10.2021 4 z 5

Poslední díl malilinko slabší než předchozí, ale stále skvělý.
Souhrn celé série:
Velmi vydařené dílko pro děti a nejen pro ně. Já už dávno dítě nejsem :-)
Krásné grafické zpracování, ty kresby jsou prostě úžasné!!! Děj odsípá, chytne a nepustí. A v neposlední řadě musím vyzdvihnout i gramatickou stránku, pokud tam nějaké chyby byly, tak jsem je v zápalu čtení neobjevila. A to se dnes jen tak nevidí, to je spíše vzácnost. (Slovo "bysme" odpouštím, i když mi to trhá v psaném textu oči i uši, ale dnes se běžně používá)
Jediná moje výtka směřuje k tzv. Go go go drinkům, protože se mi moc nelíbí, že v tom děti uvidí, že pít energeťáky je vlastně v pořádku, ačkoli zde je to myšleno jinak.
Takže sečteno a podtrženo - paráda!

TerJac
06.08.2021 5 z 5

Tak jo. Hodnocení celé série jsem si schválně nechala až nakonec. Když pominu, že jsem dospělá, a měla bych se na to dívat s odstupem, tak musím říct, že to bylo fajn. Ano, některý věci zde byly dost nedotažený, a šlo se na ně s takovým hopem, až mi to připadalo k smíchu, ale beru, že celkovému příběhu to moc neubralo, a zase přeci jen to budou ostatní v jiné věkové kategorii vnímat úplně jinak než já.

Celkově mě série velmi překvapila. Měla spád, děj, byť byl samozřejmě sicfi, byl promyšlený. A na rozdíl od jiných knih, které jsou sice pod hlavičkou scifi, ale člověk přemýšlí v čem vlastně, nepůsobil příběh "přeumělkovaně". Nebo-li přehnaný takovým způsobem, že vás spíš nudí. Moc se mi to líbilo, a i když jsem od 4-tého dílu tušila pointu i závěr, čtení jsem si užila. Mile ráda budu doporučovat i dále.

Knihomura
10.04.2021 5 z 5

Škoda, že už je konec.

Wasdy
30.12.2020 4 z 5

Tato série mi příde opravdu okouzlující.

milena8281
28.12.2020 5 z 5

Perfektní zakončení. Tato série se povedla. Je napínavá, čtivá, dobrodružná a zároveň poučná.

Adrim
17.08.2020 4 z 5

Krásný závěr celé série. Klidně by mohlo být i pokračování.

broskev28
08.03.2020 4 z 5

Bez předešlého dílu, jak už jsem avizovala, mi občas chyběly souvislosti, ale zase tolik to nevadilo. Litovala jsem dětské hlavičky při představě, že se setkají s člověkem, jakým byl v knize Mariin tatínek, ale svět je zlej, co si budeme namlouvat. Možná jsou tyhle knížky určeny právě pro děti na rozhraní: ne každý příběh je pohádka, ne každý člověk je dobrý, tak to ber na vědomí.
Co do obsahu - rozuměj hutnosti textu - byl poslední díl doslova našlapaný, ale čtivost tím rozhodně neutrpěla. Joni byl zlatý a Našeptávači jakbysmet, Flapmani mi připomněli netopýry (ne vzhledem, spíše způsobem života) a Gnámové byli zmanipulovaní.
Ovšem co mě pobavilo, byla Joniho slova určená Arimu a Marii:
"Jste moc starý na to, abyste těmhle supermoderním technologiím pořádně rozuměli."