Čarovná

Čarovná https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231393/mid_kendra-chronicles-carovna-0hI-231393.jpg 4 82 21

Nastupuju zrovna do nové školy a nikdo z mých spolužáků ani učitelů netuší, že jsem ji měla absolvovat už dávno. Netvrdnu tady, protože jsem hloupá, já prostě nestárnu. Jsem totiž nesmrtelná. A vzhledem ke svým schopnostem chci ostatním pomáhat. Ne vždycky to ale vyjde. Jenže právě teď potřebuje moji pomoc dívka jménem Emma…

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Bewitching , 2012


více info...

Přidat komentář

Nathally
06.11.2023 4 z 5

Patří mezi moje nejoblíbenější knížky od Alex Flinn. Hodně se mi líbí pohádky, které se takto daly dohromady. Moc pěkné.

Qetuo
31.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Velmi emocionální kniha. V jednu chvíli se usmíváte, pak jste naštvaní a chce se vám brečet a knihu zahodit. Naštěstí je završena tím, že největší mrcha příběhu dostane, co si zaslouží, a tak máte z četby nakonec dobrý pocit.
Části s osudy čarodějky Kendry bych však z příběhu úplně vynechala. Možná by pak byla kratší, zato by se ale rychleji četla a ubyl by jeden z těch faktorů, který vás od čtení odrazuje.
Závěrem: Jsem ráda, že jsem si knihu v knihovně propůjčila, rozhodně v tom byla určitá kvalita. Na druhou stranu byla hlavní příběhová linie příliš stresující a povídky o Kendře zdlouhavé a nudné.


pavlusa025
11.06.2020 3 z 5

Ze začátku jsem se tedy děsila, co jsem si to koupila.. Nakonec to taková hrůza nebyla.

Teniskaha
08.02.2020 odpad!

Kravina. Úplná splácanina.

kristyna1723
23.11.2019

Hned jakmile jsem začala číst jsem věděla, že to je přesně kniha pro mě. Já nejsem ten tip co by si četl pořád to ne. Zkrátka jsem ráda že mi ji mamka koupila pod stromeček k vánoců.Kniha je velice zábavná pro dívky v mém věku(13).

Fallen_angel
20.07.2019 3 z 5

Tuhle knihu jsem si jednou koupila v Ostravě a mohu říct, že to nebyla ztráta peněz. Hrozně se mi líbilo, jak se v knize prolínala minulost. Nebo jak Kendra vyprávěla o svých dobrodružstvích. Nebylo to však nic extra, určitě to znovu číst nebudu, a ani nevím, jestli to mám doporučit. Kniha se rozhodně nebude líbit všem a většina lidí ji hned po pár stránkách odloží.
3/5

PODROBNĚJŠÍ RECENZE U MĚ NA PROFILU, TAK SE BĚŽTE KOUKNOUT...

Emičkazknihy
10.10.2018 3 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou jednou odpoledne, v knihovně. Zase jsem prolézala poslední kouty a zapomenuté knížky, když jsem uviděla paní knihovnici, jak nese nové obalenou a podle všeho novou knihu. Když jsem se začetla, čekala jsem víc. Šlo oto že jsem doufala, že budu sledovat, jakési cestování časem. Když jsem jinak četla, nijak mě moc neohromila, ale líbilo se mi že hlavní hrdinka Emma není dokonalá a má své vlastní chyby. Další knihy od této spisovatelky číst nehodlám a doufám že nebudu muset, některé části se obzlášť vlekly.

janelka2
28.08.2018 3 z 5

Tak dala bych hodnocení tak tři a půl hvězdičky jelikož to ale nejde. Ze začátku mě knížka moc neuchvátila ale nakonec jsem se začetla. Plus pro mě bylo to, že jsem si Kendru představila tak jako byla ztvárněná ve filmu kde mi byla sympatická. Je to takové jednoduché čtení. A konec mě mile překvapil.

ame
23.05.2018 4 z 5

nečetla jsem první díl, ale vůbec to nevadilo, vlastně jsem to že existuje první díl zjistila dva roky po prvním kole čtení a celé jsem zvládla to přečíst znova, znova to bylo úžasné, kniha se neomrzí a zas a znova potěší. Výborný nápad bylo prokládat hlavní děj i příběhy z děje naší čarodějnice.
A hlavní postava- Milá, stydlivá a s velkou nohou, přesně jako kdyby skočila do knihy, aby si skusila něco nového, není to dokonalá, vysoká dívka se zvláštními schopnosti a nakonec člověk pochopí že ne vše co si přejeme je správné a pro nás nejlepší.

ajla5
05.04.2018 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst. Říkala sem si, že ta perníková chaloupka a rozhovory, které postavy v této části vedou, jsou opravdu silně přitažené za vlasy. Ale postupem času se mi to začalo líbit a postavy získávaly jasnější kontury. Třeba Kendru jsem si na začátku představovala jako tu dívku na přebalu. Postupně, a určitě i vlivem propojení s jinou knihou (a také filmem) od této autorky - tedy Netvorem, jsem v ní trochu začala vídat Mary Kate Olsenovou:). Postavy se vyrýsovaly a najednou byly velice lidské a pochopitelné. I ty nadpřirozené. Konec mně mile překvapil. Prostě krásná pohádka. Ráda bych si přečetla další Kendřiny příběhy.

vlkove
29.12.2017 3 z 5

S touto autorkou mám velmi komplikovaný vztah. Četla jsme všechny její dosud česky vydané knihy, tuto jako poslední v pořadí. Nemůžu říct, že by to byl nějaký velký hit ale pro mladší čtenářky je to určitě krásný příběh, skoro bych řekl až pohádka. Tato série je určitě zdařilejší než série Dýchání pod vodou, a proto ji doporučuji spíše mladším slečnám toužícím po pěkném nenáročném příběhu.

Věrka256
06.09.2017 4 z 5

Tato kniha je pro mě velice důležitá, protože díky ní jsme začala více číst a dostala mě od čtení knih pro malé děti ke čtení young adult knih. Pro mě se stala takovým mostem. Je to něco mezi těma dvěma kategoriemi. Je to pěkná knížka plná pohádek.

zeke_525
04.08.2017 5 z 5

Popis knihy je docela o jiný, něž o který v knize jde, Kendra nebude postupem času vůbec hlavní postavou, a bude hrát druhé housle... A díky tomuto tak někdo může odložit zdánlivě nezajímavou knihh, i když by ho bavila. Za mně úžasná kniha kterou jsem si užila, ale velmi stručný popis...

Ver-ča
25.07.2017 4 z 5

Skvělé pokračování po Netvorovi. Autorka skvěle dokázala vložit do příběhu příběh mořské víly. Stále věřím na pohádky a nestydim se za to :)

Sakuhina
03.06.2017 4 z 5

Kniha mě moc bavila, ze začátku jsem tomu moc nevěřila, moc se mi to nezdálo, ale nakonec jsem byla z knihy nadšená a knihu jsem si dokonce oblíbila.

Lulu_adi132
10.02.2017 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, dohromady jsem ji přečetla asi 5x.
Lisettu jsem hned nesnášela, ale s Emmou jsem soucítila. Ten její vztah s Warnerem - vždycky když čtu takovou knížku, tak si představuji samu sebe. Jsem ráda za to, že si Emma na konci knihy uvědomila, že Travis je lepší volba.
Kendřin příběh byl smutný, ale líbilo se mi to propojení s historií. Autorka to měla opravdu velmi dobře vymyšlené. Když jsem knihu četla po několikáté, tak jsem už vynechávala její vsuvky do příběhu. Nudili mě.

Knize dávám 5 hvězdiček protože mě bavilo ji číst - je vtipná, smutná, romanticka, nereálná. Všechny tyhle vlastnosti mě baví! Autorku i knihu doporučuji

Viki0
18.12.2016 5 z 5

Z této knihy mám smíšené pocity. Zčásti se mi líbila, zčásti ne. Moc mě nezaujaly Kendřiny vsuvky do hlavního příběhu. Každý má jiný vkus, takže věřím, že někoho to bavit bude, ale můj šálek kávy to není. To, co mě bavilo, byl hlavní děj o Emmě a Lisettě. Příběh byl předvídatelný, ale přesto měl své kouzlo.

Samira
22.12.2015 3 z 5

První díl jsem pouze viděla, ale všeobecně mám ráda přenesení pohádek či motivů Shakespeare do současnosti, takže jsem byla nadšená. I druhý díl toho využívá, ale ne vždy úplně šťastně. Zarazila jsem se už u perníkové chaloupky. Emma mi chvilku přirůstala k srdci, ale vzhledem k jiným postavám, které nechci jmenovat, abych neprozradila děj, jsem za ní byla ráda. Konec byl povedený. Škoda, že šlo skutečně opravdu o konec. Celkově to bylo hezké čtení, ale bylo tam spoustu věcí, které mi nesedly.

Emma-3
28.11.2015

nejlepší knížkaaa

LilianaFalcon
14.08.2015 3 z 5

Kéž by to celé bylo o Kendře, to je rozhodně mnohem zajímavější postava než Emma.
Ale originalita se tomu upřít nedá. Nevlastní sestry, zlá macecha,... a hromada dalších věcí, které jsou trochu jinak než v pohádkových předlohách.

Spoiler: Mně se teda konec líbil. Do Warnera sice mohla být dlouho zamilovaná, ale vzhledem k tomu, jak se choval, mi vůbec zlom v podobě Travise nevadil ;-) spíš naopak.

Štítky knihy

přátelství čarodějnice

Autorovy další knížky

Alex Flinn
americká, 1966
2013  76%Netvor
2013  73%Dýchání pod vodou
2014  71%Hvězda
2015  70%Čarovná

Kniha Čarovná je v

Právě čtených5x
Přečtených128x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených7x
Knihotéce104x
Chystám se číst99x
Chci si koupit26x
dalších seznamech5x