Keltské mýty a legendy

Keltské mýty a legendy https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45670/keltske-myty-a-legendy-45670.jpg 4 21 4

Chronologicky koncipovaná antologie pověstí, legend a mýtů ostrovních Keltů, kteří kdysi obývali rozsáhlá území Walesu a Irska. Velšské a irské legendy od nejstarších dob v sobě spojují osudy lidských hrdinů s osudy bohů a nadpřirozených sil. Svět nadpřirozena se tak úzce prolíná se světem obyčejných lidí, jejich obavami a radostmi, zdánlivě historická vyprávění o bojích a hrdinských skutcích jsou rámována zásahy a účastí nadpřirozených sil. Publikace přináší pestrou škálu dávných legend ostrovních Keltů.... celý text

Přidat komentář

Dym
15.10.2017 3 z 5

Tohle byla první knížka na keltské téma, kterou jsem kdy četla. Je pravda že jsem se v postavách často trochu ztrácela a celkově jsem četla dlouho, ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

moonchild
28.02.2014 5 z 5

Kniha se mi líbí.Keltské mýty a legendy zbožňuju.Patří mezi nejlepší,jake kdy byly napsané.


Hipi
18.04.2012 5 z 5

Nejhezčí a nejjímavější keltské příběhy, které jsem kdy četla. Kniha bohužel obsahuje dosti otřesné ilustrace, ale protože jich naštěstí není mnoho, na kráse jí to nijak neubírá a nijak to neovlivňuje můj výsledný dojem.

Skallarix
22.01.2012 5 z 5

Knihy pro mne byly vždy jako jiné světy, životy, které se dají prožít jen jednou. Proto jsem ani povětšinou, či snad nikdy nemohl číst knihu znovu. Vryje se do paměti, jak jsem již zmínil, jakožto jednou prožitý život. A kdo by chtěl prožít celý život znovu v nekonečném "déjà vu" se souvisejícími pocity? Proto se pro mne tato kniha stala takovou zvláštností - ta touha si ji přečíst znovu....
Tyto mýty a legendy pocházejíc od ostrovních keltů nesou v sobě nejen příběhy starší než první lidé, ale i jistou sílu, která pohladí či jinak se dotkne srdce nejen každého pohana a milovníka keltské kultury.
Musím uznat, že legendy dnes nám známé jsou povětšinou jen překroucenou verzí, mnohdy dost ovlivněné křesťanstvím v Evropě.... Ale Ivan Sec, jak se zdá, nachází pomyslnou střední cestu a přednáší nám "legendární poklady" z keltského Irska a okolí.