Když se přání neplní

Když se přání neplní https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460278/bmid_kdyz-se-prani-neplni-A5V-460278.jpg 3 32 13

Nikdy nemůžeme mít všechno. Ale vážíme si toho, co máme? Nebo stále toužíme po něčem novém, lepším? Tereza jako každá mladá žena vstoupila do dospělosti s mnoha sny, iluzemi a tužbami, jejichž splnění naprosto přirozeně předpokládala. Potkala úžasného muže a čekala ji přece skvělá budoucnost. Jenže často není všechno tak, jak si naplánujeme, a Terezina cesta k vysněnému miminku je plná překážek a bolesti. Po mnoha zkouškách se její přání splní, avšak léta rodinného štěstí rychle utečou a přijde okamžik, který všechno změní…... celý text

Přidat komentář

Terrez93
23.08.2023 3 z 5

Takový "obyčejný" životní příběh, jak se během chvilky může ze zcela šťastného života, všechno po*rat, a vám nezbude nic jiného než bojovat, o lásku, přátelství, rodinu.. ale po každé bouři vysvitne slunce. Škoda jen toho konce, nemám ráda otevřené konce, kdy si má čtenář domyslet, co se s hrdiny asi stalo dál, takže doufám v pokračování ;)

bookcase
09.07.2023 4 z 5

Příběh ze života, jaký může prožít kdokoliv z nás. Četla se dobře, jen mi přišla trochu chaotická, někdy se něco nakouslo a šup jinam. Konec hodně zvláštní, buď si to máme domyslet, nebo bude pokračování, a že by se hodilo :)


Vivetkav
20.10.2022 3 z 5

V knihovně mi byla nabídnuta a byla jsem mile překvapená.. kniha ze života..pěkně se četla mělo to spád..ráda si přečtu další od této české autorky

Pepina19
12.12.2021 3 z 5

odpočinková kniha, víc se mi líbila první část, prostě je to pohodové čtení na relax

anezur33
31.10.2021 4 z 5

Kniha popisuji život jaký je nebo může být

josska
23.10.2021 5 z 5

Moje konečně první kniha autorky,dlouho se na ni chystám,a jsem mile překvapena,minulost,přítomnost,umrtí,láska,přátelství,vztahy,,moc mě to bavilo,pěkně se to četlo klidně by mohlo být pokračování??? a těším se na další knihy,,

zdehan
24.09.2021 5 z 5

Moc pěkná kniha která stojí za přečtení.

alnahu
15.09.2021 3 z 5

Životní příběh,tak jak nám ho osud připraví.Příběh Terezy,která velmi touží po dítěti,což se jí nakonec vyplní a je šťastná,ale osud jí život změní.Tereza se musí vypořádat s náhlou smrtí manžela a pubertou svého jediného syna.Příběh je psán ve dvou časových linkách přítomnosti a minulosti,pro mě tak nějak chaoticky.Kniha má otevřený konec,který si musíte domyslet.Mám ráda knihy této autorky,ale tentokrát to nějak nebylo ono.

eva3992
23.08.2021 4 z 5

Příběh Terezy, která si žije poklidně svůj život, potká osudového muže a je šťastná. Jen vytoužené miminko ne a ne přijít. Když se po dlouhých letech zadaří, je rodinka spokojená a užívají si života. Až do chvíle, která změní život všem a my sledujeme cestu Terezy, jak se s tím dokáže vypořádat.

Autorka nechala skvěle nahlédnout do ženské duše, co si prožívá a čím prochází, když nemůže otěhotnět. Kdo to zažil, rozhodně se najde v příběhu, je to opravdu hodně reálné. A zároveň tu sledujeme pocity matky, která se učí vycházet s „puberťákem“, jenž má svou hlavu a chce si věci dělat po svém. Kromě starostí a problémů se zde však dočteme např. i to, jak si může žena udělat radost a není od věci to také praktikovat ve svém vlastním životě.

V knize jsou dvě linky – přítomnost a minulost. V příběhu ze současnosti autorka naťukává témata, která se stala a nás to tak nutí číst dál, abychom se dozvěděli, jak to všechno bylo. Ze začátku mě přítomnost moc nebavila, ale jakmile jsem se dostala do části z minulosti, čtení jsem si začala opravdu užívat a zhruba od poloviny knihy jsem se začetla natolik, že jsem už knihu neodložila a četla dlouho do noci, dokud jsem jí celou nepřečetla.

Knížka mě možná oslovila i proto, že jsem ve stejném věku jako hlavní hrdinka a dokázala jsem se dobře vcítit a vžít do jejích problémů i pocitů a nejednou jsem viděla samu sebe ve stejné situaci.

Jediný problém, co jsem s knihou měla, byl styl psaní. Ze začátku mi opravdu trvalo, než jsem si na něj zvykla. Kromě jiného mi například vadilo, když autorka o něčem vypráví, v tom si vzpomene na něco z minulosti, tak to naťukne a vrátí se zpět do přítomnosti. Bylo to chvílemi nesouvislé. Ale byl to můj osobní problém a po chvíli čtení jsem si zvykla a knihu jsem již dočetla bez problémů.

Konec příběhu byl zvláštní, až otevřený a skoro mi připadalo, že je připravený na další díl. Tak uvidíme, zda nás autorka nepřekvapí nějakým pokračováním.

Příběh je o životě a ze života. Nebyly tam žádné akční zvraty, ale naopak je to o tom, co život a osud postupně připraví a jak se s tím jednotliví lidé dokážou vypořádat.

Damaj
18.08.2021 3 z 5

Na jednu stranu velmi zajímavý příběh, plný bolesti a zároveň naděje v lepší zítřky. Bohužel mně přišlo, že příběh byl vyprávěn trhaně, na záčatku druhé části jsem se ztratila úplně a nevěděla, kdo je kdo a jak to souvisí s nedokončeným dějem z první části. Ale ani druhá část mi na otázky neodpověděla a přidala další. Za mě nedokončená knížka. Bohužel

Ivuska.09
15.08.2021 4 z 5

Mně se příběh líbil. Možná je vhodný spíše pro ženy, které touží být matkami. Které vědí, že cesta k mateřství může být plná překážek. Které vědí, co vlastně mateřství obnáší. A jak těžká výchova potomka může být. Pak si z příběhu dokážete vzít spoustu ponaučení.

gargamelka
01.08.2021 3 z 5

Anotace lákavá, knížka nic moc.

Jajina564
22.06.2021 3 z 5

Přečetla jsem všechny knihy od Blanky Hoškové a vždy jsem byla nadšena a těšila jsem se na další. Tato poslední kniha se mi však moc nelíbila a nutila jsem se jí dočíst. Je taková nijaká...neurazí, ale ani nenadchne...

Autorovy další knížky

Blanka Hošková
česká, 1967
2015  78%Horko domácího krbu
2014  68%Láskobraní
2015  70%Kamilenky
2018  77%Dietnikum
2015  77%Zlato(v)lásky