Když promluví srdce

Když promluví srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46171/kdyz-promluvi-srdce-46171.jpg 4 26 5

1906 Seattle, USA Susan McKittricková spěšně opouští Nantucket a míří do slibně se rozvíjejícího města Seattle. Rozhodně tam nejede s úmyslem zbohatnout. Vydává se na západ, aby se postarala o novorozeně, které přivedla na svět její přítelkyně Julie a které teď zůstalo bez matky. Susan nelituje toho, že cestou vyčerpá všechny dosavadní úspory, nepochybuje totiž ani v nejmenším, že dělá jedinou správnou věc: plní slib, který Julii dala. Jakmile se však laskavá Susan setká s Juliiným manželem a otcem dítěte, už si svým rozhodnutím není zdaleka tak jistá. Bohatý obchodník Aubrew Fairgrieve očividně zatrpkl vůči ženám a lásce. Trýzní ho podezření, zda je dítě, o něž se Susan chce starat, vůbec jeho, a chová se k němu s nelíčenou lhostejností. Vdovec Aubrew sice z praktických důvodů nabídne Susan ruku, nicméně z jejího pohledu by manželství bez stopy lásky mělo k dokonalosti daleko, a tak Susan odmítne. Postupně se mezi nimi rodí vratký vztah, nebezpečně ohrožovaný nepřejícím okolím, krutými událostmi současnosti i zlými stíny minulosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Courting Susannah , 2000


více info...

Přidat komentář

Ydisara
03.07.2018 2 z 5

Nenadchne, neurazí... znovu už si ji nepřečtu.
Za mě↓

Lembac
22.12.2017 3 z 5

Knížka je to milá, příběh předvídatelný, bez akčního konce bych se obešla. Takový červenoknihovní standard.
Jen jsem si říkala, že Susan musela být opravdu dost odvážná, když se nakvartýrovala úplně neznámému chlapovi do domu a jen tak mimochodem oznámila, že se mu bude starat o dítě. Nevím, nevím, jestli by to nějaký chlap bez odmluv akceptoval.


petra4080
13.09.2017 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Děj je naprosto předvídatelný, postavy nedotažené... z Julie tam udělali úplnou příšeru...
Na druhou stranu příjemné čtení, na červenou knihovnu OK.

havrmoni
06.07.2016 4 z 5

Takový klidný oddychový příběh. Hrdinka mi byla mi byla tu a tam i nesympatická, stále se proměňovala(slovy autorky). Na konci moc akcí najednou. Ale jako nenáročná romantika k bazénu je fajn.

PomněnkaPrvní
25.04.2013

Moc pěkný a oddychový příběh, více než polovina si poklidně plyne, potom se to stává akčnějším. Oba hrdinové jsou sympatičtí, ale to jeho jméno, na tom aby si člověk vylámal jazyk. Nejsem velký angličtinář - je to "Oubrjů"?? Já mu říkala "Ejbry" :o) Paní Miller jsem tam objevila nějaké nesrovnalosti, např. Susan sedí na hřbitově a stýská si, že už pomalu začíná zapomínat tvář své mrtvé přítelkyně Julie. O pár stránek dál se ale autorka zmiňuje, že na zdi jedné z místností stále visí Juliin portrét... Akční zápletka je zajímavá, měla jsem hodně teorií, její rozuzlení mě ale celkem zklamalo, jakoby ušité horkou nití a podle mě nepravděpodobné.

Štítky knihy

20. století milostné romány Seattle

Autorovy další knížky

Linda Lael Miller
americká, 1949
2009  75%Něžný rytíř
2002  79%Osud a vášeň
2003  73%Když promluví srdce
2001  81%Piráti
2005  82%Kapka štěstí