Když promiň nestačí

Když promiň nestačí https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178962/kdyz-promin-nestaci-178962.jpg 5 8 3

Revidované vydání titulu Pět jazyků omluvy. Kdyby byl svět dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali. Protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Slovo omluva však neznamená pro každého totéž. To je dáno tím, že hovoříme různými "jazyky" omluvy. Domníváme se, že pokud nezůstaneme u zběžného "promiň" a naučíme se účinně omlouvat, může to pomoci znovu rozdmýchat lásku, kterou uhasila bolest. Věříme, že když se všichni naučíme omlouvat – a porozumíme jazykům omluvy jeden druhého –, budeme moci na místo otřepaných omluv dosadit upřímnost, důvěru a radost.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

When sorry isn’t enough


více info...

Přidat komentář

Kristy.Seb
24.04.2023 5 z 5

Odpuštění znamená, že rušíme trest a přestupníkovi promíjíme. Znamená to, že necháváme urážku být a vítáme přestupníka zpět do svého života. Odpuštění není pocit, ale rozhodnutí. Je to rozhodnutí odstranit bariéru, aby vztah mohl dále růst.

Odpuštění znamená, že nebudete usilovat o odplatu, nebudete se dožadovat spravedlnosti a nedovolíte, aby prohřešek zůstal mezi vámi dvěma stát jako zeď.

Odpuštění uzavírá cyklus a vede ke smíření. Bez odpuštění omluva nedosáhla svého cíle.

Omluva a odpuštění sobě samotnému odstraňují úzkost a obnovují pokoj v mysli.

Pokud ve vás minulá selhání vyvolávají úzkost, není řešením "snažit se na to zapomenout". Čím více se snažíte zapomenout, tím se vám vaše selhání zdá závažnější. Skutečným řešením je omluva těm, které jste poškodili, a následná omluva sobě samému.

Primárním jazykem omluvy je převzetí zodpovědnosti.

Odpuštění sobě samému se příliš neliší od odpuštění jinému člověku, který vím ublížil. Když někomu odpouštíte, rozhodujete se mu už jeho prohřešek nevyčítat.

Obávám se, že se občas uchyluji k vyčítání. Mám se nad čím zamýšlet. Opět skvělá kniha.

Ivuška235
23.11.2022 5 z 5

Pět jazyků omluvy je super kniha. Je dobré vědět svůj jazyk omluvy či někoho blízkého...


RendyaDav
17.01.2020 5 z 5

Výborná knížka...Věříme , že když se všichni naučíme omlouvat a porozumíme jazykům omluvy jeden druhého - budeme moci na místo otřepaných omluv dosadit upřímnost , důvěru a radost...
Jaký je váš primární jazyk omluvy? - můžete si ho najít v knížce a vyzkoušet....