Kdyby byl krtek velkej jako prase

Kdyby byl krtek velkej jako prase https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146297/bmid_kdyby-byl-krtek-velkej-jako-prase-oKf-146297.jpeg 4 13 13

Hravé texty a originálně pojaté básně, v nichž se autor snaží s ironickou nadsázkou vyjádřit své názory na absurditu současného světa. Soubor krátkých textů, které nekonvenčním způsobem odrážejí autorův osobitý pohled na současnou realitu. Knížka jistě potěší příznivce postmoderní literatury. Marian Palla je po Michalu Vieweghovi v současnosti asi nejpopulárnější autor nakladatelství Petrov, více v Brně, kde je doma, nežli v Praze (Praze ku škodě!).... celý text

Přidat komentář

MartaPear
26.01.2024 odpad!

Také já jsem hledala knihu s "kdyby" a tahle vyhrála v mé loterii. Neurazí, ale můj šálek čaje to není. Na cestu tramvají na zabití času dobrá, některé verše byly i vtipné. I když já jsem ze staré školy a verše se buď musejí opravdu veršovat nebo být o něčem. Ukázka (interpunkce chybí i v originále):
Napadlo mě
že kdybych byl dostatečně měkkej
a nafouklej
mohl bych se položit do koruny stromu
a jako balónek se tam pohupovat

marekB78
09.01.2024 3 z 5

Četl jsem do výzvy. Řekl bych průměr... neublíží,ale ani neurazí.


matej.kulistak
03.04.2023 5 z 5

Sevřený prostor bytu, vyplněný několika opakujícími se činnostmi - kouřením, sexem a jakýmsi podivným nutkáním dívat se na svět z jiné perspektivy, která jakoby se sama vnucovala.
Výsledek je často velmi vtipný, ale autentický (narozdíl od na první pohled podobných Špatných básní). Jako by to ani nebyly básně, ale autentické zápisy "básnického pobytu".

Kámen

pojala mě úzkost
probudil jsem se
byla noc
a mě napadlo
že na dvoře leží kámen
a tlačí do země
-
vykašli se na to
vole
říkal jsem si
kameny tlačí od nepaměti
-
nakonec jsem to nevydržel
vstal
sešel na dvůr
a ten kámen podepřel malým klackem

Morgainne
19.08.2012 3 z 5

"Nádobí"
láská je nádherná
a tak neuvěřitelná
až si někdy myslím
že toho umývání nádobí
už bylo dost


Pohled
---------
musím napsat pohled
koupit známku
poslat
ale nevím...
píšu báseň
popíjím víno
a opilej jsem na poště
ještě nebyl

WEIL
28.08.2011 1 z 5

Dobová kniha, snaha bavit se i v letech devadesátých, hledání jak se kulturně projevit, aby člověk nezhednul a nešel jen do klasicky.