Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá

Kdo jinému jámu kopá... sám do manželství padá https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299225/bmid_kdo-jinemu-jamu-kopa-sam-do-manzels-Xfr-299225.jpg 4 76 28

Svobodná pětatřicetiletá Cora po krachu firmy, v níž pracovala,nemůže najít novou práci. Rozhodne se tedy podnikat, a přestože nemá žádný kapitál, povede se jí rozjet úspěšnou internetovou seznamovací agenturu. Jednoho dne se objeví zákazník, kterému ne a ne najít vhodnou partnerku...

Přidat komentář

Bell@
02.04.2024 4 z 5

Knížka se mi moc líbila. Jediné, co bych autorce vytkla je její oslovení "haranti", které mi připadá velice hanlivé a tahá mě za uši...

laura
11.11.2021 3 z 5

Svobodná, pětatřicetiletá Cora nemůže po krachu své firmy, kde pracovala, najít novou práci???

To jako vážně? To jsem teda asi četla úplně jinou knihu se stejnou obálkou od stejné autorky... A nevím, jestli je to spíš k smíchu nebo k pláči :)

Ten, kdo psal tuhle anotaci asi na něčem frčel... Protože ta je zcela mimo mísu - snad až na tu seznamovací agenturu (ale internetovou?).

Každopádně příběh Cory asi čtenářky knih Aleny Jakoubkové ničím nepřekvapí. Přesto se její obehrané šabloně maličko vymyká a možná právě proto se mi docela líbil. Když nad tím příliš nepřemýšlíte, baví vás to. Nesmíte v tom ale hledat logiku.

Všechny příběhy této autorky (nebo alespoň většina z nich) mají takový zvláštní zrychlený děj. A tím bohužel přicházejí o tu věrohodnost. Postavy nemají šanci rozehrát uvěřitelný příběh, když se na deseti stránkách musí stihnout poznat, zamilovat se, sestěhovat, vzít, počít a nevím co ještě...

Přesto je to čtivé. A tady mě bavilo prostředí seznamovací agentury. Bylo to zajímavé a jiné. Ale jinak to má do reality daleko...


nicole1990
22.09.2021 5 z 5

Pohodová četba četla se jedním dechem . Občas mě Cora sice štvala ze začátku byla taková ukňourana,ale zase není se čemu divit,když ji manžel opustil to není lehké pro žádnou ženu. Strašně se mi líbilo jakou měla Cora partu kamarádů. U knížky jsem se i zasmála. Mě se knížka líbila je to nenáročné čtení . Taková oddechovka ze života.

Ála1968
05.08.2021 3 z 5

Mě se to celkem líbilo.Ano,je pravda,že knihy od této autorky jsou si někdy podobné,ale když mezi ně vložím něco jiného a přečtu si je s odstupem,tak to zas taková tragédie není.

knihomolka1197
20.07.2021 3 z 5

Typická oddychovka... čtivá, příběh jako od Rosamunde Pilcher. Kdo má rád podobné příběhy určitě neprohloupí nicméně pro mně to byl průměr a není to nic k čemu bych se chtěla vracet.

DominaCZ
03.07.2020 odpad!

Píše jak přes kopírák.
Naivita smíchaná s rádoby dospěláckostí a velkejma prachama - žerou luxusní věci a maj audiny, proč né, však manža jí to v poho může koupit!
Proto ať klidně drandí jinou, jen ať neodchází, ona chce jeho prachy...( tak kdo je tu pak dě*ka ne?)
Nelíbilo. A humor?...ani ne.

JancaMia
14.06.2020 4 z 5

pohádka pro velké holčičky protkaná lukulskými hody

anezur33
14.02.2020 3 z 5

Kniha pro odpočinek

Radka1911
03.01.2020 4 z 5

Knížku jsem si omylem vypůjčila v knihovně už po druhé, ale opět jsem se do ní s chutí začetla. Je to nenáročná, vtipně napsaná oddychovka na jeden večer, a tentokrát zvyšuji své původní hodnocení.

hadenka
28.06.2019

Knihu jsem přečetla jedním dechem,milé,zábavné čteni.
autorku mám moc ráda.

treperenda111
02.11.2018 4 z 5

Tu knížku jsem četla dřív než anotaci a kladu si otázku, jestli ji její autor aspoň otevřel!
Nad tím, jak sebou nechá vysokoškolačka vláčet rozum stojí, ale právě nad tím jsem se bavila. Kdybych mohla, tak ty hvězdičky rozdělím, takhle je to průměr.

EvkaB7
19.08.2018 5 z 5

Pěkná oddychovka, je pravda, že knihy paní Jakoubkové jsou si hodně podobné, ale jednou za čas, proč ne. Nenáročné, předvídatelné a pohodové čtení s velkou porcí dobrého jídla :).

Lenoulinka
16.06.2018 5 z 5

Oddechovka... Příběh rozvedené Cory, která si otevře seznamku. Úsměvné seznamování jejích klientů. Jen jsem čekala, kdy Cora konečně podlehne a nebude sama.

Aknel26
07.03.2018 3 z 5

Další knížka paní Jakoubkové je napsaná podle už zajeté šablony: hlavní hrdinka s exotickým jménem (do kterého se mi stále vkrádalo písmeno u), hromada přátel a spousta barvitě vylíčeného jídla (až se mi sbíhaly sliny; paní spisovatelka by mohla sestavit kuchařku z jídel, která ve svých knihách zmínila). Tentokrát nechyběl ani humor, zkrátka knížka mě bavila až do... až do strany 220. Za samotný konec, který se konal ve stylu filmu Trhák (bude finále a tam se všichni musí oženit), bych rozhodně a nelítostně udělila odpad, ale vzhledem k předchozímu vyprávění dám tři hvězdy.

Pavouček2
12.02.2018 4 z 5

Četlo se to svižně, oslovení pro tolik dětí slovem haranti mi nějak nevadil, při velkým počtu dětí co tam bylo. Spíš to jídlo... nevím, je to přehnaný, už vidím jak každá kamarádka připravuje 2-3 hlavní jídla na každý sraz...

knihovniceS
29.10.2017 5 z 5

Příběh Cory a Oty mě nejdříve rozčiloval, ale jak se rozvedla a začala podnikat v seznamce, příběh dostal grady a já jsem knihu přečetla za dva dny. Dávám 5 hvězd a už se rozhlížím po další knize této autorky

Šánka
10.09.2017 4 z 5

Podle mě je to jedna z nejpovedenějších od A. Jakoubkové.
I tady hrdinka zvládá své trable ve vztazích s pomocí dobrých kamarádů a velkého množství ještě lepšího jídla :-). To si autorka neodpustí v žádné knížce.
Ano, je to stále stejné, je to jednoduché, ale příjemně odpočinkové a optimistické počtení. A také jsem se u něj nasmála...., a to stačí.

alnahu
14.08.2017 3 z 5

Příběh Cory ,která si žije velmi dobře, její manžel rodinu velmi dobře finančně zajišťuje.Manžel je jí neustále nevěrný ,což zase Coře nevadí, protože ho již ani nemiluje. Ovšem Ota ji překvapí s novou bokovkou ,ale tu si chce vzít, protože je těhotná a požádá o rozvod. Coře to obrátí život vzhůru nohama ,mají s Otou dvě dospívající a vysoudila na něm výživné pouhých 5 000 Kč a je ale zvyklá na jistou úroveň. Musí dát v práci výpověď a za pomoci přátel si pořídí vlastní seznamovací agenturu .Tato kniha se mně nelíbila tolik, jako předešlé.

LimedkaMikki
02.07.2017 2 z 5

(SPOILER) Ne ne ne a ještě jednou ne. Každý druhý béčkový román má víc nápaditosti než tahle autorka. Je to už několikáté setkání s ní a tohle byla zatím nejhorší z toho, co jsem od ní četla. Zatímco ostatní hrdinky jsem s trochou snahy dokázala pochopit, tuhle bych nejraději vzala pánví co pět stránek.
Jinač, docela by mě zajímalo co si kompenzuje tím množstvím a "nápaditostí" jídla, hromadou dětí a množstvím svateb, protože toho je tam vážně nepřeberně. Jen v této knize jsou na konci minimálně čtyři svatby.

Pokud budete od ní někdy něco číst, připravte se na slovo "umatlala", v této knížce i haranti (opravdu nechápu, proč je tak nazývala, milé oslovení to zrovna není), dvě až tři kamarádky, hromady jídla, které tam je snad ještě víc než řešení chlapů a manžela, se kterým se hl. postava rozvede, následně na tvrzení, jak nikdy už nikoho nechce jen aby se cca kolem půlky knihy s někým seznámila a ke konci pak dala dohromady.

tess.de.veles
12.05.2017 4 z 5

Celkem se mi to libilo....jen porad popisovani toho jidla....a to osloveni 'haranti'... to jsou me vytky....
Kdo by si nepral takoveho Jardu? Ja jo !!! :)))