Kde se země chvěje

Kde se země chvěje https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13969/kde-se-zeme-zachveje-13969.jpg 4 10 4

Mladá Angličanka Lucy Flyová žije a pracuje v Tokiu jako překladatelka. Jednoho dne se stane hlavní podezřelou z vraždy své nejlepší přítelkyně Lily. Byla poslední osobou, která viděla oběť naživu - tak proč si nepamatuje okolnosti jejich setkání? Jaká tajemství obklopují život Lucy Flyové? A byla by kvůli nim schopna spáchat vraždu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Earthquake Bird , 2001


více info...

Přidat komentář

Nofar197
23.09.2022

Nic moc, slibovala jsem si od této knihy dále víc.

vladka321
17.10.2021 5 z 5

Kniha byla velice zajímavě napsána. Byla jsem doslova vhozena do děje a ve své fantazii si vytvářela vyústění, které nakonec bylo úplně jiné a překvapující. Stojí za to si knihu přečíst. Budete mít charaktery, morální pochyby, ale i životní rány a nepochopení ostatních jak na dlani.


Aghatte
24.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Přečteno na jeden zátah, nešlo odložit.
Měla jsem pocit, že jsem s otevřením knihy nasedla do Šinkansenu.
Autorka má nádherný dar volit slova tak trefně, že nepotřebuje celé věty a odstavce, aby vyjádřila, co myslí. Několikrát mě dostala úplně do kolen, jak přesné to bylo.
Hlavní hrdinka byla chudák. Rodina dokáže napáchat nevratné škody, a ona byla zářný případ. To, že byla ještě větší podivín než pachatel, ji zachránilo život.
Toužila prostě jen po lásce. Stavěla se do obranné pozice, její bezcitnost, cynismus, stoicismus..., jenom masky. Konec dával naději, ale kdo ví. Za mě 100%.

Kittywu
23.12.2019 5 z 5

Zajímavé "psychodrama", na jehož konci jsem nenašla jasné a uspokojující rozuzlení záhadné vraždy Lily. Lucy, hlavní postava knihy a "kamarádka" Lily, je podivná a zároveň zvláštně zajímavá žena, proto i její vztah s mladým Japoncem a amatérským fotografem nepůsobil jaksi normálně. Jsem zvědavá na filmové zpracování této knihy.

Štítky knihy

Japonsko detektivní a krimi romány zfilmováno

Autorovy další knížky

Susanna Jones
anglická, 1967
2004  80%Kde se země chvěje
2005  51%Leknín

Kniha Kde se země chvěje je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x