Kde se líbat v Praze?

Kde se líbat v Praze? https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196249/bmid_kde-se-libat-v-praze-Acz-196249.jpg 4 20 5

„Našla jsem 18 míst, která pro mě mají duši", říká Martina Riebauerová o své nové, půvabné knížce a dodává, ,, jsou to místa více - častěji - méně známá; místa, která mají svůj příběh nebo ho teprve hledají nebo ten příběh mají, ale nechávají si ho pro sebe; místa, kde se můžete líbat nebo jen držet za ruku s někým, koho máte rádi, nebo na něj jen myslet a jít tudy jen tak samotní ...... celý text

Přidat komentář

Blíženec
22.03.2023 5 z 5

Opravdu moc pěkně napsaná kniha. Myslel jsem si, že Prahu znám , ale autorka mně mile zaujala. Některá místa jsem znal ,ale další mně příjemně překvapila. Autorka popisuje genius loci. Představí místa, ale i zajímavé lidi kteří tam žili. Přesně jak píše dawson321, netradiční průvodce.
Kniha vás provede příjemnou procházkou po různých koutech Prahy. A když půjdete s fajn doprovodem...
PS. Na žádný vulgarismus, jsem při čtení nenarazil.

dawson321
20.02.2021 4 z 5

Takový netradiční průvodce Prahou. některá místa jsem znal (super, že autorka zařadila třeba uličku Ve Stínadlech), některá ne a chystám se je navštívit. Škoda, že autorka nezařadila do průvodce i Grébovku a tamější Grotu, kde je také hodně zákoutí, kde se dá líbat (takže klidně by mohl být i druhý díl) :D. Průvodců po Praze vychází hodně, ale propojit je s líbáním je dost originální.


Heyhey
22.01.2016 3 z 5

Nádherný nápad, je za tím spousta práce, čtivý sloh. Ale zbytečné vulgarismy mi celkový dojem kazí. A taky nechápu, proč půlka knihy ve zcela odlišném stylu a od jiného autora, je v jedné vazbě. s popisem 18 míst.

Andulino
09.11.2015 5 z 5

Od této knihy jsem až tolik neočekávala, možná i proto mě tolik překvapila a okouzlila. Miluji Prahu již odmalička, kdy jsem tam jezdila na jednodenní exkurze a výlety se školou či rodiči, okouzlená tím jiným světem. Nyní, v době mých studií v Praze, Prahu ale miluji ještě víc, a tato kniha mi poskytla další nápady na místa, která mnou ještě nebyla prochozena. A možná i jakousi touhu naleznout neobjevené, a že takových míst je v Praze dozajista více než těch osmnáct autorkou vybraných. Nejvíce mě dojal příběh Muchomůrek bílých, tím jsem byla opravdu hluboce zasažena. Úžasné, milé, pohodové čtení, milovníkům Prahy (a nejen jim) vřele doporučuji!

Pistácie
08.11.2015 4 z 5

Člověk pořádně nepozná Prahu, dokud si nepřečte tuto knihu. Nabízí opravdu nevšední a zajímavý pohled na naše hlavní město. Popisuje různé tajemné, záhadné, zastrčené uličky a místa, kam by se šel podívat jen málokdo, kdo Prahu nezná tak dobře. Rozhodně mě to utvrdilo v tom, že je ještě víc míst, která chci poznávat a zkoumat, než jsem si doposud myslela. Těším se, až se vydám s knihou v ruce, po stopách. I když třeba sama, a nezakusím zákoutí, kde se skrývají a líbají páry. I tak má Praha co ukázat, a nabídnout víc, než jen hlavní, slavné památky a historická místa, nebo nebo naopak moderní budovy a obchoďáky. Je toho mnohem víc.