Svátky v Kavárně nových začátků

Svátky v Kavárně nových začátků https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501606/bmid_svatky-v-kavarne-novych-zacatku-Hfk-501606.jpg 4 90 32

V Kavárně nových začátků, která stojí na vysokém útesu, si připadáte jako na konci světa. Podávají se zde lahodné čaje, skvělé chleby a originálně zdobené cupcaky. Turisty i místní tu čeká veselý smích, společnost a bezpečí. Jako denní specialitu tu totiž mají na menu srdečné přivítaní. Becca Fletcherová neměla Vánoce nikdy v lásce. Letos je to ale jinak a na svátky se těší. Navštíví sestru Lauru, která se nedávno i se svými dětmi odstěhovala do Dorsetu a vede tam jednu trochu ošuntělou, ale o to víc jedinečnou, kavárničku. Snad prvně v životě se těší na svařené víno (k snídani, obědu i večeři) a maratony vánočních filmů, které obvykle považuje za čiré utrpení. Brzy i ona podlehne kouzlu Kavárny nových začátků, která podává horkou čokoládu tak dobrou, že roztaje i Rebečino srdce. A dokonce uvěří i tomu, že zázraky se dějí právě o Vánocích… V Kavárně nových začátků se nepodávají jen dobroty, ale nabízejí tu i druhou šanci prožít život na maximum…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Christmas at the Comfort Food Café , 2016


více info...

Přidat komentář

Kudík
07.04.2024 4 z 5

Druhý díl je trošku kratší, dá se říci, že je to taková sváteční jednohubka, kde se setkáváme s Beccou, což je mladší sestra Laury z přechozího dílu. Autorka sice uvádí, že se snaží psát tak, aby předchozí díl nebylo nutné číst, ale já si myslím, že je to více než třeba. Samostatně by to mohlo působit, že se jedná o spolek mírně trhlých lidí, jejichž úmysly čtenáři lépe dojdou, když čtení naváže.
Becca byla (v dospělosti) skvělá sestra a teta, hlavně v období krize, kdy jí bylo po smrti Davida (švagra) opravdu potřeba. Měla své tajemství, které se projevilo hlavně v době jejího rebelování v dospívání a ve vztahu k vánocům. Škoda, že se nesvěřila, min. své sestře. S kým jí budou dávat do páru bylo jasné již v předchozí části a já tím nejsem vůbec zklamána (možná, kdyby to tak nedopadlo), protože např. akce "myčka" mě hodně pobavila. :) Nevím, zda vyjdou další díly, ale třeba 4., který je o Willow, anebo 5., kde je Katie a její syn Saul, si ráda přečtu. A jsem ráda hlavně za postavu Edie Mayové, která ve svých 90letech umí tak skvěle hrát šarády :), naslouchat a krmit svého "snoubence".

Evka27
11.02.2024 3 z 5

Druhý díl byl taky fajn. Začala další série romantického čtení. Doufám, že se v dalších dílech budeme setkávat i postavami, které už jsme poznaly a oblíbily si je.


dencazrnu
31.12.2023 5 z 5

Tak tento příběh mi dokonale sedl a čtení jsem si strašně moc užila. Možná mě trošku mrzí, že jsem si nejprve nepřečetla první díl, ale určitě se k němu v budoucnu ještě vrátím. Tato kniha byla zaměřena na sestru Beccu, která mi i přes svou rebélii neskutečně přirostla k srdci. Musím říci, že její důvody, proč nemá ráda Vánoce se mnou docela zamávaly a já jsem jen s obrovským očekáváním otáčela stránky a byla jsem natěšená, co nás čeká. A samotný závěr knihy? Tak ten mě dostal na kolena, rozbrečel a rozněžnil úplně neskutečným způsobem. Asi jsem už stará nebo se mi kniha zkrátka a jednoduše trefila do nálady, ale byla to opravdu jízda!

Charmedka
26.12.2023 3 z 5

Becca je mi moc sympatická, sice nemá ráda Vánoce a liší se i od své sestry, ale není to protivná postava. Naopak, má poměrně realistický pohled na svět, srdce na dlani a nebrání se novým věcem.

Příjemná byla i romantická linka, Sam je obrovský sympaťák a romantika tu nebyla nijak nucená, ale taková přirozená a jemná. Kniha má jen lehce přes dvě stě stránek a je to miloučké čtení, které potěší.

petulkapeta
12.12.2023 3 z 5

,,Proto přece všichni potřebujeme přátele, ne? Aby nám pomohli
V našich slabých chvilkách. A někdy jsou nejhorší právě ty, o kterých nikdo neví."
Krásný vánoční příběh o sestře Becce která ma tajemstvi před rodinou. Kavarna tu opět hraje důležitou roli a taky je tu Sam.

Aracely
27.08.2023 4 z 5

Kavárna nových začátků, takovou kavárnu a takové místo by potřebovalo mnoho z nás...
Byla jsem okouzlená a přiznám se, že jsem četla knihu s vánoční tématikou na letní dovolené :-). A zase jsem začala druhým dílem, jak je u mě někdy zvykem. Nicméně to vůbec nevadí, tento díl je věnovaný - Becce. Sestře Laury z prvního dílu...

Hlavní hrdinka je jako ,,osina v zadku." Dlouhou dobu si k hrdince hledáte cestu. Není to žádná křehká, něžná květinka, žádný andílek, spíš pěkná ďáblice...
Myslím, že od její puberty by i to Peklo jí brzy vrátilo :-D.

Naopak Sam je zlatíčko, fešák k pohledání a velmi trpělivý muž.

Rebecca si zaslouží také druhou šanci, což se jí možná v magické Kavárně na konci světa i splní?
Doporučuji k přečtení.

pip11
17.08.2023 4 z 5

Příběh se zabývá pocity, pohnutkami a minulostí Beccy, která jede navštívit sestru. Tento díl je celkem odlišný od předchozího, ale nikterak horší.

KnihomolkaAnna2
17.07.2023 5 z 5

Nádherný příběh, moc ráda ho doporučuji přátelům. Rozhodně budu kupovat i ostatní příběhy.

Booky84
16.06.2023 4 z 5

Milá a pohodová romantická oddechovka s hezkou obálkou. Becca mě zaujala už v prvním díle a jsem ráda, že jsem se o ní dozvěděla více a opět se setkala i s ostatními postavami. Těším se na další díly, snad vyjdou brzy...

terryaknihy
28.05.2023 3 z 5

Ve druhém díle série Kavárna nových začátků sledujeme příběh sestry naší hlavní hrdinky z předchozího dílu. Becca je úplný opak své sestry Laury, jak už to u sourozenců někdy bývá. Ona byla vždy takovou tok černou ovcí v rodině, ačkoliv její rodina je dle popisu vcelku trpělivá.
Ze začátku mi upřímně vadily dlouhé popisy situací a věcí, co už nám byly známé z předešlého dílu. Vzhledem k tomu, že kniha má 200 stran, tak na tyhle vysvětlivky podle mě moc prostoru nemělo být.
Kavárna nových začátků je stejná, jak si ji pamatujeme, zákazníci v čele s Cherie, jsou pořád úžasně milý a příjezd Becce hodně změní život. Líbilo se mi postupné odhalování její minulosti a zároveň jejích tajemství, které v sobě dusila dlouhé roky. Romantická zápletka byla jasná a na mě až moc rychlá. Mít knížka o 100 stran více, kdy by se autorka věnovala více vztahové rovině a třeba trochu více té mužské postavě, hodnotila bych více :). Takhle je to za mě hezká, něžná a předvídatelná romantika, kterou jsem slupla na posezení.

Pefka
08.04.2023 3 z 5

Určitě slabší než byl první díl. Vadilo mi neustálé opakování informací o situacích, které se odehrály v prvním díle. Hlavní hrdinka Becca, vývoj její osobnosti a vztah se Samem - nějak nevím, všechno to bylo vzato tak nějak hopem. Ten závěr mi přišel vůbec takový zvláštní.

mina_harker
27.03.2023 3 z 5

Předchozí díl byl lepší. Tady mi chyběl větší rozsah stran, více se dozvědět zejména o Samovi.

Miška935
12.03.2023 4 z 5

Předchozí díl byl skvělý, tento byl už slabší. Ale taková jednohubka příjemná ideální.

Alexxxka
26.02.2023 3 z 5

Hezký se to četlo. Každopádně jako oddechové čtení - perfektní. Ale dalo se čekat jak to vše končí, žádný wow efekt. Ale jak píšu, jako oddechovka super

Jaruš71
09.02.2023 4 z 5

Podle prvního dílu je tahle kniha slabší, ale určitě si přečtu i další čtyři díly. Těším se na příběh Willow i Katie.

ivetdos
30.01.2023 3 z 5

Knihu jsem četla až po Vánocích a nebudu vám lhát, Vánoce by mi chuť a zážitek ze čtení této oddechovky o něco vylepšily, jelikož na mě z knihy vánoční atmoška úplně nedýchla, ale rozhodně to nebyla špatná kniha. Neměla jsem velká očekávání, přestože předchozí díl Léto v Kavárně nových začátku se těšil úspěchu, Svátky mi byly dobrým útěkem v náročného období. Bohužel jsem se do hlavní postavy Beccy nebyla schopná tolik vcítit, protože já Vánoce miluju :) ale jako oddechovka, u které vypnete, to bylo skvělé. Někdy je dobré dopředu vědět kam se příběh bude ubírat a jen se nechat příběhem nést a nemuset moc přemýšlet, tady tomu s předvídatelností - jako tomu u romanťáren bývá - nebylo jinak :) Za mě spokojenost a do případného dalšího dílu se chci v budoucnu určitě pustit!

@knihomaniak

katst
25.01.2023 2 z 5

Po první knize Léto v Kavárně nových začátků, která se mi líbila, jsem měla asi příliš velká očekávání….
Kniha se dobře čte, ale to je asi tak vše. Příběh není ničím zajímavý, po pár dnech zapomenete o čem to vůbec bylo.
Čekala jsem také, vzhledem k názvu knihy, vánoční atmosféru a naladění se na Vánoce, ale toho bylo v knize pomálu, spíš vůbec.

nada3314
24.01.2023 4 z 5

Za mě krásných 3,5 hvězd

Čekala jsem oddechovku a tu jsem taky dostala. Tím, že jsem četla první díl, tak jsem se moc těšila do Kavárny nových začátků na staré známé  Jednoduché, milé čtení, které pohladí na duši.

Ne, každý musí milovat Vánoce a tady si přečteme o tom, jak Vánoce prožívá někdo, kdo je přímo nesnáší. Jak se to stane, že jen při vyslovení slova Vánoce hlavní hrdince přeběhne mráz po zádech a nejraději by zalezla do nějaké nory a přečkala tyto sváteční dny.
Příběh jako takový mi moc vánočně nepřišel nebo jsem možná čekala víc vánočního šílenství. Bylo to takové skromné. Tím, že Becca – hlavní hrdinka vánocům neholduje, tak se to na příběhu odrazilo. Ale nevadí i tak se to hezky četlo. Knihu jsem měla naplánovanou na Vánoce, ale nestihla jsem přečíst, tak jsem se vlastně ani neochudila.

Koukala jsem na Goodreads a zjistila jsem, že se můžeme těšit, na další příběhy (další 4 už jsou napsány) z této zázračné kavárny plné milých sympatických lidí  Já si na další díl určitě počkám a jsem moc zvědavá, o kom bude 

okeey
19.01.2023 5 z 5

Tohle bylo tak ,,ach". Pohlazení po duši.
Becca, která si prošla osobním peklem je pozvaná ke své ,,lepší sestře" Lauře na svátky. Becca nesnáší Vánoce už od dětství a proto je to poslední, co by chtěla dělat, slavit Vánoce. Nakonec se překoná, jede a pak už je děj předvídatelný jako ve správné romanťárně (promiňte mi ten výraz). Ale stejně se u knihy usmíváte jako ,,měsíček na hnoji" a hltáte každou stránku, protože i když předem víte, jak to dopadne, tak si to prostě stejně chcete přečíst černé na bílém.
A bylo to krásný, zamilovaný, uklidňující a přesně to, co jsem po všech těch masakrech potřebovala. Pokud chcete knihu, u které vypnete a zlepší vám náladu, tak tato je právě pro vás!

alzbeta4340
15.01.2023 4 z 5

Jednoduchá, celkem milá romance, která nepřekvapí, ale ani nenudí. Ocením taky formu knihy, je to lehká brožura nevelkého formátu s pěknou obálkou - takže se velmi hodí jako čtení do vlaku nebo čekárny lékaře. 3,5 hvězdičky

Štítky knihy

Vánoce kavárny romantika nový začátek

Autorovy další knížky

2021  81%Jednou snad
2022  82%Léto v Kavárně nových začátků
2022  72%Svátky v Kavárně nových začátků
2005  60%Jak myslet štíhle

Kniha Svátky v Kavárně nových začátků je v

Právě čtených1x
Přečtených111x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených2x
Knihotéce128x
Chystám se číst92x
Chci si koupit23x
dalších seznamech6x