Kateřina v říši kimči

Kateřina v říši kimči https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508790/bmid_katerina-v-risi-kimci-2sr-508790.jpeg 4 78 18

Co si představíte, když se řekne Jižní Korea? Pro většinu lidí je známá hlavně díky k-popu nebo kimči. Víte ale, kdy v Koreji nesmějí přistávat letadla? Kolik druhů sójovky existuje? Proč Korejci chodí na pláž v oblečení? A proč se všichni jmenují Kim, Park nebo Lee? Kateřina v říši kimči je sbírka obrázků a krátkých komiksů, které pojednávají o zvláštnostech a zajímavostech života v Jižní Koreji očima Češky, která měla možnost v této fascinující zemi strávit několik let po boku své korejské rodiny. Prostřednictvím jednoduchých obrázků seznamuje čtenáře s korejskou společností, vzděláváním a mimo jiné také s radostmi a strastmi života s korejským manželem.... celý text

Přidat komentář

Metroušek
13.03.2024 3 z 5

Milá knížka o (jižních) Korejcích. Teď ještě prosím tu o severních, to teprve bude nářez!

janca6129
21.02.2024 4 z 5

Roztomile kreslený komiks s vtipnými zážitky a zkušenostmi z J. Koreje. Nutnost pro všechny hltače k-dramat a jejich romantizaci korejských mužů. :D Určitě by dílku pomohlo lepší uspořádání, třeba do tematických kapitol (ty, které tam jsou, mi připadaly dosti nahodilé), takto to působilo poněkud chaoticky. Přesto to bylo velmi milé počtení. :)


knihovna1
18.02.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila. Kateřina autorka je moc šikovná. Těžký jazyk, jiná kultura. Psáno vesele. Zajímavé informace z běžného života v daleké a odlišné zemi.

Romča11
06.02.2024 5 z 5

Velmi zajímavý a vtipný komiks o Jižní Koreji a o životě s Jihokorejcem. Zpracování knihy je skvělé v tom, že je to komiks, který velmi milou a zábavnou formou předává různé informace z prostředí Jižní Koreje a to přímo koreanistkou, která v Jižní Koreji žila a momentálně žije s Jihokorejcem.
Komiks je skvělý hlavně tím, že všechny informace jsou podány z osobního pohledu autorky, jak ona co prožívala a vnímala, a tím komiks působí mnohem lépe, uvěřitelněji a hlavně zábavněji. Mnohem lépe se díky tomu čte a mnohem více si toho člověk zapamatuje.
I struktura komiksu je skvělá, kdy zezačátku se dozvíme, jak se autorka do Jižní Koreji dostala, proč vlastně studuje koreanistiku, jak poznala svého muže a pak pár zábavných okruhů z jihokorejské kultury.
I grafické zpracování komiksu je velmi povedené, kresby jsou moc hezké. Akorát mě mátlo, jak se u hlavní postavy často měnil účes (krátké/dlouhé vlasy). Občas jsem nevěděla, zda se jedná o ni.
Navíc je komiks taková jednohubka, měla jsem ho za chvilku přečten.
Velmi povedený komiks, kde jsem se toho dozvěděla mnoho nového o Jižní Koreji a přitom se nasmála. Doporučuju!

tereza1964
02.02.2024 5 z 5

Kniha je graficky hezky zpracovaná, trochu mi vadilo, že nebyla nějakým způsobem uspořádaná (ať chronologicky nebo jiným způsobem.

Varjohukka
01.02.2024 4 z 5

Tento milý a vtipný komiks mi padl do oka v knihovně. Z instagramu jsem jej ani autorku neznala, takže pro mě byla celá kniha novinkou. Dozvěděla jsem se z ní plno zajímavostí o životě v Jižní Korei, o kterých jsem neměla ani ponětí.

Lily101
03.12.2023 3 z 5

Kniha je fajn, ale za mě v ní není o moc více, než na IG autorky. Navíc je kniha poměrně chaotická (neobsahuje chronologii) a nad rámec hodnocení.rozumím, že příprava komiksu zabere hodně času, ale současně je fakt hodně věcí převzatých z IG nebo se nakonec na IG objevilo po vydání knihy a dát 400,- za takovou “knihu je dle mého skromného názoru (i čtenářského zážitku) nadsazené.

lemai
26.11.2023 5 z 5

Příjemná jednohubka, která je přečtena během chvíle.
Doporučuji sledovat i IG autorky :)

knihveru
16.10.2023 4 z 5

Kniha zajímavá, místy úsměvná. Je to komiks, takže přečteno během velice krátké doby. Více na tom asi není co hodnotit.

Librorumistka
02.08.2023 4 z 5

Tento komiks je jen takovou malou jednohubkou, díky které se však může čtenář dozvědět něco málo o životě v Jižní Koreji. Některé stripy jsou čistě vtipné, jiné až hraničí s edukativností. Grafické provedení je velice jednoduché a texty jsou psané ručně a občas jsem měla problém s čitelností písma. Dále bych vytkla, že některé obrázky se v knize opakují. Poslední problém jsem měla s rozeznáváním postav, které se v průběhu komiksu měnily a to mě mátlo. Jinak to však byl fajn komiks, jehož čtení jsem si užila.

Mojepočteníčko
12.07.2023 4 z 5

Až vám bude třeba smutno, nezbyde moc místa v batohu, nebudete vědět, co číst dál a nebo se vám nebude chtít číst vůbec, věřte, že tohle je knížka, po které rádi sáhnete kdykoli.

Věděli jste, že Korejci neumí přečíst psací písmo? V létě nosí ponožky, kdežto v zimě chodí bosi? Že jejich čaj úplně jako čaj nechutná, krátké sukně jsou fajn, kdežto výstřihy už moc :) ?

Katka do svého obrázkového příběhu shrnula nejet hromadu zajímavostí, ale přidala do ní i kousek ze svého života. Knížka je krásně graficky zpracovaná, dozvíte se spoustu informací (aspoň v mým případě to rozhodně platilo) a nejednou se zasmějete.

Líbilo a doporučuju :)

Knihotyna
01.07.2023 5 z 5

Já jsem se na knížku tak těšila! :)
A vlastně jsem pořádně nechtěla vědět, o čem je. A hle, super překvapení!
Hned jsem se musela kouknout na IG autorky - @jina_tvori a byla jsem nadšená, že jsou tam další kousíčky z jejího života! :)
Jižní Korea - komiksovou tvorbou jsou nám přiblíženy zvyky, město, jídlo, rodinné tradice, styl, kultura a život :).
Velmi se mi zpracování líbilo, je jednoduché (v dobrém slova smyslu :)), nikde není nic rušivého, informace jsou stručné - některé velmi zajímavé! - snadno zapamatovatelné a vy můžete perlit, co vše jste se o této zemi dozvěděli! A kde? Přece v knížce - Kateřina v říši kimči!
Rozhodně doporučuji k přečtení a obohacení se informacemi - my už ji doma máme přečtenou všichni - a líbila se moc :).

Eliška063
30.06.2023 5 z 5

Skvělá kniha plná zajímavostí s pěknými ilustracemi. Velmi dobře se četla, určitě doporučuji.

katrin9435
30.06.2023

Pár informací na tak tlustou knihu - komiks mi opravdu nesedí - spíš ruší.

vlkove
22.05.2023 4 z 5

Sleduji autorku knihy na IG už nějaký ten čas a proto vím, že její tvorba mi sedí. Kniha je dle očekávání milá, nenáročná a udělá člověku tak nějak dobře na duši. Jednou za čas podobná kniha udělá radost.

Elsinor024
19.05.2023 5 z 5

Moc milé!
Fakta o Korejcích podaná v lehkém a svěžím duchu, přečtené za chvilku.
Věděli jste, že v Koreji v období zkoušek nesmí přistávat letadla?
Hodilo by se napsat něco podobného o každém národu:)

CervenaVeronika
17.05.2023 5 z 5

Na tohle jsem se velmi těšila, jen co autorka oznámila, že bude mít knihu. Spolupráce s Argem jen očekávání umocnila a zklamaná nejsem. Bavilo mě to.

Nasko
13.05.2023 5 z 5

Autorku sleduji už dlouho na Instagramu, takže když se rozhodla svoje komiksy vydat knižně, hned jsem je musela mít.

Knížka je milá a vtipná, u některých věcí mi akorát maličko chybí delší vysvětlování, které Kateřina dává na Instagram, ale v knize na něj není prostor.

Ilustrace jsou super a dozvíte se i méně známé věci o Koreji a jejích obyvatelích. Opravdu doporučuji.

Varování: Bohužel mám po přečtení strašnou chuť podívat se do Koreje, takže mě to asi bude ve výsledku stát dost peněz. :D

Štítky knihy

Korea Jižní Korea české komiksy

Autorovy knížky

Kateřina Kang
česká, 1994
2023  83%Kateřina v říši kimči

Kniha Kateřina v říši kimči je v

Právě čtených1x
Přečtených90x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených5x
Knihotéce20x
Chystám se číst48x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x