Karel Zeman a jeho kouzelný svět

Karel Zeman a jeho kouzelný svět https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272401/mid_karel-zeman-6Oo-272401.jpg 5 55 11

Kdo by neznal filmy jako Cesta do pravěku, Vynález zkázy anebo Baron Prášil. Filmy a umění Karla Zemana jsou známy po celém světě a tvoří nedílnou součást nejen české, ale i světové historie kinematografie S knihou Karel Zeman a jeho kouzelný svět, která pochází z pera jeho dcery a vnučky, můžete jedinečným způsobem nahlédnout přímo do zákulisí tvorby tohoto umělce – poznat triky, které ve svých filmech užíval, způsoby animace i jejich kombinování, nahlédnout do jeho technických scénářů a skic, jež stály na počátku každého filmu. Kniha vypráví životní příběh Karla Zemana od jeho dětství, představuje jeho díla, inspirační zdroje, jednotlivé fáze realizace i ohlasy, které díla vyvolala u nás i v zahraničí. Unikátní je i svým množstvím nashromážděného obrazového materiálu, který čerpá ze soukromého archivu a přináší i dosud nepublikované ilustrace a fotografie. Přeneste se s touto publikací do kouzelného světa, který ve svých filmech Karel Zeman vytvořil, a nechejte se opět unést jeho uměním.... celý text

Přidat komentář

faba
10.01.2024 5 z 5

Krásná kniha, kterou jsem před pár (slovy dvěma) dostal. Ihned jsem si ji prohlédl a uložil do knihovny s tím, že si ji brzy přečtu. Jak ten čas letí... Dostal jsem se k ní až teď a nevím, co byl impuls.
Krásně zpracovaná kniha o člověku, kterého nám záviděl filmový svět. Někdy si říkám co by točil dnes. Ale vlastně je dobře, že točil před padesáti a vice lety. Jsou to skvosty!
A tak jsem si po přečtení objednal Ukradenou vzducholoď na Blu-ray. Už se těším až si to pustím.
p.s.: škoda, že tam nebylo více o filmových tricích a jejich popis.

Selket
02.08.2021 4 z 5

Hezky vizuálně zpracováno, jen bych jako fanoušek KZ uvítala něco víc jdoucí do hloubky. Nic moc nového jsem se nedozvěděla, to ale ani formát, ve kterém je kniha vypravena, neumožňuje. Plus mě trochu rušily chyby v textu.


Corso
28.07.2021 5 z 5

Karla Zemana nam mohol zavidiet cely svet. Vecna skoda ze nenatocil viac filmov. Pre filmoveho fanusika povinnost, pre milovnika Zemana povinnost, pre verneovkara povinnost, pre milovnika fantastiky tiez povinnost. Tato kniha je teda luxus!!!

Sheldon
21.10.2020 5 z 5

Povedené ,,laudátio" o opravdu významném člověku a velkém Čechovi, které je bohatě doplněné o fotografie. Textu je sice pomálu, ale kniha mě bavila.

inachisio
26.08.2020 5 z 5

Úžasně podrobné přiblížení Zemanovy tvorby. Spousta fotografií a obrázků nám ukazuje tohoto skvělého umělce v novém, tajuplnějším světle. Po přečtení této knihy ho obdivuji snad ještě víc, než předtím.

Krosl
20.01.2020 5 z 5

Ten, kdo vyrůstal na filmech Karla Zemana určitě zaplesá. Spousta informací o životě i díle tohoto geniálního filmaře. Kniha je zároveň doplněna obrovským množství fotografií i nákresů z natáčení. Takže čtenáří umožňuje nahlédnout pod pokličku vzniku jednotlivých filmů.

MinaHawke
15.05.2018 5 z 5

Moc hezká kniha věnující se životu a tvorbě pana Zemana.

Yardak
02.01.2018 5 z 5

Filmový svět Karla Zemana inspiruje i po tolika letech. Velice krásně zpracovaná reprezentativní publikace.

maryzka
17.10.2016 5 z 5

Hodnotila bych ji více hvězdičkami, neboť tato kniha si to zaslouží. Hovořím pro ni v superlativech a nemám ani slov z mého nadšení. Jenom mě mrzí , že jsem se nedozvěděla moc o jeho synovi( pro jednoho známého, který se potkal s paní Ludmilou Zemanovou). Jinak jsem měli povinně film ,, Cesta do pravěku" ( ještěže byla), na tom nás učili dějepis a vlastně přírodopis. Jak se ten film hodil. I když by mě zajímalo kolik by dnes filmy Karla Zemana stáli peněz. Troufl by si to někdo spočítat? Bez počítače?

Shashlick
15.10.2016 5 z 5

Krásná kniha o krásných filmech. Velkým plusem je jistě to, že se jedná o vzpomínkovou knihu dcery Karla Zemana. Jeho jazyk byl převážně visuální a v tomto duchu je i čtenář seznamován s tímto dílem.

iška
14.04.2016 5 z 5

Pan režisér byl pro mne vždy "jednička" a jeho filmy mě okouzlují stále znovu a znovu. Za tu knihu děkuji.

Štítky knihy

režiséři filmová režie sci-fi filmy

Autoři knihy

Ludmila Zemanová
česká, 1947

Kniha Karel Zeman a jeho kouzelný svět je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce37x
Chystám se číst16x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x