Karbonové město: Sanguis Carbo

Karbonové město: Sanguis Carbo https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478126/bmid_karbonove-mesto-sanguis-carbo-Db2-478126.png 4 9 4

Karbonové město: Sanguis Carbo je soubor povídek ostravských autorů fantastiky, kteří umístili děj svých příběhů do rodného města, ovšem vytvořili si pro něj specifická prostředí alternativních realit. V knize naleznete několik samostatných příběhů sjednocených společným závěrem, v němž se hrdinové jednotlivých povídek musejí vypořádat s nástrahami nadřazené reality. Čtenář se tak stává svědkem netradičních výletů do světů ostravských legend, doby temného industriálního rozkvětu, dynamického zrodu společenských vrstev či palčivých problémů pramenících v současnosti. I přes množství fiktivních postav a různorodých událostí, je v příbezích takřka hmatatelný dotyk historického odkazu, který Ostravu definoval v minulosti i přítomnosti.... celý text

Přidat komentář

helulka
09.01.2024

Z pohledu Ostraváka jsem ráda, že tato knížka vznikla. Z pohledu Ostraváka jsem o to víc zklamaná z toho, kolik chyb se v ní nastřádalo. Sem tam se zapomene nějaká chyba v každé knížce, ale... Tady to bylo poprvé, co jsem viděla postavy samovolně se měnit na postavy zcela jiné, dokonce na takové, které se v příběhu vůbec nevyskytovaly :) Jestli bylo cílem udržet čtenáře furt ve střehu, pak chválím, povedlo se! :)

Příběhy samotné jsou zajímavé. Některé hodně, některé ještě víc. Společný konec byl zajímavý nápad, ne každý zajímavý nápad je však nutné za každou cenu uskutečnit, že?

Technické hodnocení: 100%
Čtenářské hodnocení se tříští někde mezi 10% a 95,5%

Kdyby nic jiného, Karbonové město nepochybně zanechává silný pocit ze silného čtenářského zážitku. Otázkou je však jakého? Ještě nikdy jsem po přečtení knížky tak moc neváhala mezi tím, jestli se mi to strašně líbilo, nebo jestli to bylo strašné.

Myslím, že se k ní ještě jednou vrátím, nebo dvakrát, uvidíme.. Třeba si časem ten jasný názor udělám..

Určitě ale už teď doporučuji k přečtení!

Marushka27
29.11.2021 3 z 5

Byl to fajn zážitek. Musím říct, že některé nápady byly velmi originální a dobře zpracované. Zasazení do alterativní Ostravy je skvělé. Škoda jen, že dvě povídky byly skvělé a dvě slabší, takže dávám průměr.


Dragell
03.11.2021 4 z 5

Kniha obsahující celkem 5 povídek od ostravských spisovatelů vinoucích se napříč několika žánry v kouzelných ostravských kulisách. Zažijete tak Ostravu nebo-li Karbonové město za dob rozkvětu, kdy zde pobíhali třeba tací trpaslíci nebo steampunkovou s hrozivou vraždou.

Povídky jsou spíše detektivního ražení, některé se nebojí sáhnout i po morbidnějších výjevech, takže tohle rozhodně není počtení pro mladé čtenáře a citlivé povahy. Každopádně parádní atmosféra vás pohltí a závěr svým poselstvím překvapí.

Jajiinka
01.09.2021 4 z 5

Tato kniha mě velice překvapila, musím uznat, že moc antologii jsem zatím nečetla, a tak samo i povídkové knihy. U této však bylo pozoruhodné, jak každý autor dokázal definovat svůj příběh nejen do úplně jiné doby (časové osy) ale také do jiného žánru/podžánru. Nějaké povídky se mi líbili více a nějaké méně, celkově bych tomuto dílu dala 4⭐, společný konec se moc dobře četl ale přišel mi moc překombinovaný.
............. celou recenzi a rozbor povídek najdete v záložce RECENZE! ........
díky @Fantasy_sci.fi_svet