Kapesní průvodce po letních sídlech, lázeňských místech a mořských lázních

nehodnoceno
Kapesní průvodce po letních sídlech, lázeňských místech a mořských lázních https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299498/bmid_kapesni-pruvodce-po-letnich-sidlech-NL3-299498.JPG 0 0 0

Kapesní průvodce po letních sídlech, lázeňských místech a mořských lázních. Rok 1921. Cestovní příručka zdravých i nemocných. Vychází každoročně. Na základě nejnovějších dat sestavila a vydala vlastním nákladem Česká odborná insertní kancelář Fr. Mázel a spol. V komisi nakladatelství Hejda a Tuček v Praze II., Karlovo náměstí. Knihtiskárna František Rebec v Praze II., Lípova 471.... celý text

Přidat komentář

Cusco
04.06.2016

V knize jsou uvedeny léčivé prameny a lázně, ČB fotografie. Průvodce po letních a turistických sídlech u nás i v zahraničí.
Kapitoly: Čechy. Morava a Slezsko. Slovensko a Podkarpatská Rus. Cizina.

Najdeme zde i krásné inzertní stránky na staré podnikatelské firmy, například:
- Bratři Hornekové, zasílatelství a velkoobchod uhlím, kancelář Praha II., Václavské nám. 63. Uhlí, koks a veškerý otop pro domácnost na povozy.
- Rybářské a lovecké potřeby. Odborný závod Alexander Uggé, Praha I., Provaznická 14
- ČEDOK, Československá cestovní a dopravní kancelář, spol. s r.o., ředitelství: Praha II., Mikulandská 7
- Zdarma zašlu na požádání popis mého ideálního hřebene pat. Peterson, který jedině zušlechťuje a zachraňuje vlasy. AG J. Boušek, majitel patentu a firmy Peterson´s Patent Comb. Coy, Praha - Na Příkopě 12, Celetná 26, Vodičkova 15
- Založeno r. 1878, B. GOLDWEIN v Praze, Národní třída 25, doporučuje svůj závod přízni pp. fotografů - amatérů. Závod ryze český. Tel. 1512

Cusco
04.06.2016

- Starožitnosti jen pravé nabízí Karel Chaura, Praha 1, Národní třída 17. Velký výběr staročeských penízů.
- Zubní atelier Karel Hamperl, Praha II., Pštrosova 1 (nároží Myslíkovy ul.). Umělé zuby, chrupy, korunky, zlaté můstky atd. dle amerických a švýcarských method.
- Česká odborná insertní kancelář Fr. Mázel a spol., Praha II., Václavské nám. 13, u ´Zlaté Husy´. Peníze vydané za inserci vrátí se do obchodu tisíckráte.
- Antonín Čenský, Žižkov, závod parketářský, Nerudova ulice 8. Provádí veškeré opravy parketových podlah, jakož i jich zhotovení.
- Kuchyňské výbavy. Porculán. Sklo. Münzberger & Štěpnička, Praha II., Spálená 24
- Družstvo československých krejčí v Praze, Praha II., Národní třída 20, I. patro. Prvotřídní závod pro zhotovování dámských toilet, pánských oděvů a stejnokrojů. Tu- i cizozemské látky. Telefon 7863, 4648.
- Inkousty a pečetní vosky nejlepší vyrábí firma Ant. Felkl, nyní Alois Lacina, Praha 685 - I., Rybí trh.
- Kostýmy - roby - pánské oděvy. A. Jirousek, Praha II., Václavské nám. 15, Vedle ´Zlaté Husy´.

Krásná a zajímavá kniha pro sběratele. :)