Kapesní atlas světových dějin

Kapesní atlas světových dějin https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129780/kapesni-atlas-svetovych-dejin-129780.peg 5 12 3

Na mapkách zachycuje hlavní etapy světového vývoje od paleolitu až do počátku 17. století v politickém, náboženském, hospodářském a kulturním životě. Uvádí i rekonstrukce starověkých map světa a ukázky středověké kartografie. Mapky doplňuje abecední seznam všech zeměpisných a dějepisných názvů, jež se v atlasu vyskytují.

Přidat komentář

tartan
22.01.2020 5 z 5

Malá, ale úžasná knižočka plná skvelých máp zobrazujúcich dejiny sveta od paleolitu po druhú svetovú vojnu. Vzhľadom k vreckovej veľkosti je niekedy nevyhnutné použiť lupu, ale inak knihe prakticky nie je čo vytknúť a aj tá jej veľkosť, resp. spratnosť môže byť naopak niekým vnímaná paradoxne ako výhoda.

braunerova
18.09.2015 5 z 5

Očekával jsem 2 tlusté učebnice plné map a doprovodných textů. Ve skutečnosti se jedná o 2 útlé knížečky (resp.jedna v novém vydání), kde jsou pouze a jen mapky. O praktickém využití poněkud pochybuji - představte si, že na mapě Evropy velikosti A5 studujete vysvětlivky v bleším písmu k množství tenkých čar. Jinak jsou ale ty mapy moc hezké, zasloužily by si vydání A3 na křídovém papíře .


Dáma s hrnstjm
28.06.2013 5 z 5

Skvělá pomůcka, která mi pomohla zvládnout nejednu zkoušku! Atlas jsem dostala kdysi jako malá od prarodičů, že si mi prý bude hodit jednou do školy. Ani neví, jakou měli pravdu, sahám po něm naprosto automaticky při jakémkoliv historickém problému. Opravdu přehledný a nesmírně užitečný!