K.O. sexu: Jak blaho vymýtit

K.O. sexu: Jak blaho vymýtit https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404465/bmid_k-o-sexu-jak-blaho-vymytit-era-404465.jpg 3 13 7

K. O. sexu volně navazuje na předchozí trilogii Tao sexu, Ciao sexu a Mao sexu a sleduje postmoderní vývoj sexuálních vztahů. Analyzuje tři fáze a tři generace feminismu, od Simone de Beauvoir přes Germaine Greer po MeToo, od emancipace ženy po psychický masakr mužů. Kniha se baví revolučností současných feministek brojících proti “fašisticko-rasistické” maskulinitě bílého heterosexuála ztělesněné v osobě Donalda Trumpa. Kroutí hlavou nad nadšením dnešních feministek pro islám, který má vlastní dlouholeté bohaté zkušenosti, jak si s ženskou rebelií poradit. A snaží se spočítat desítky nových genderových identit a hodně se při tom všem směje, i když jí místy běhá mráz po zádech napětím, kam se naše civilizace zvolna řítí.... celý text

Přidat komentář

Nuttelka
11.08.2022 4 z 5

(Audiokniha)
I tento díl byl pro mě velmi informativní, se spoustou věcí jsem souhlasila, rozčilovala se u toho, i nasmála... ale vesměs mám z toho takový pocit, že "svět se v prdel obrací". Já nic proti ničemu nemám, ale čeho je moc, toho je příliš. Považuji se za normální obyčejnou ženu, kterou těší a lichotí, když muž dá najevo, že se mu líbí. Snad se všichni úplně nezblázní a zůstane to u normálu, že sex zůstane sexem mezi dvěma lidmi (i třeba třemi a více :-) ), kteří jsou přitahováni a že si to spolu úplně normálně a obyčejně rozdají, pro potěšení, pro požitek, pro uspokojení, aniž by se báli, že je někdo za to odsoudí. No, asi to ještě bude zajímavé, co všechno se v tomto světě ohledně sexu bude řešit...

Metroušek
12.07.2022 3 z 5

Pan Kuras tvrdě najel na kvantitu místo kvality, a jeho dílka mi začínají připomínat politrukovy spisky. Ne, že by do značné míry neměl pravdu, ale rozhodně má na víc. Což takhle napsat místo pěti průměrných knížek ještě jednu pořádnou?!


RenataP
13.05.2020

Autor vtipně a s nadhledem sobě vlastním popisuje podivný celospolečenský jev – divné mísení sexualita a energií. Pro mě, jako člověka celkem citlivého na to, že muži nejsou muži a ženy jsou tlačeny do rolí jim nepřirozených, je tato kniha za prvé osvěžením, protože vidím, že v tom nejsem sama a fakt můj instinkt nejde proti přírodě. A za druhé je jistou nadějí, že až si tohle lidstvo uvědomí, tak se vrátí do starých kolejí. A tím myslím, hodně starých kolejí.

Sendy67
20.12.2019 4 z 5

S nadsázkou psaná kritika pseudokorektního světa, ztrácejícího zbytky zdravého selského rozumu.
A jakkoliv nemám ve zvyku komentovat kritiky jiných, panu dominik4045 bych pro začátek doporučila nějakou jednodušší a pochopitelnější literaturu. Třeba Pravidla českého pravopisu.
To jako fakt: "...někoho živý psaní podobných knih..."?

dominik4045
20.12.2019 odpad!

Vždyť to celé je jen snůška polopravd a demagogie jednoho naštvaného staršího pána, který nechápe současný svět... Možná by to chtělo se zbavit egocentrismu, začít se zajímat o pocity ostatních, nejen svoje, a až pak nadávat na „přehnaně korektní svět“. Humor mám rád, ale smát se vlastní neznalosti a nepochopení mi prostě vtipný nepřijde, sorry.

Alena_S
02.12.2019 3 z 5

U každé autorovy knihy si říkám, kéž je pravda nejvýš třetina z toho, co se v ní píše! Protože jinak je zázrak, že ještě máme civilizaci. Ale ty návody, o kterých píše ke konci..! ;-)
(Hvězdičky nestrhávám za pesimistický obsah, ale za podezřelá deja vu, že čtu stejná slova na více místech v knize, a není to poprvé.)
V tomto případě je zázrak, že ještě nejsme uvázané zpátky na řetězu u plotny. Co generací žen bojovalo za to, abychom nebyly považovány za nesvéprávná a hloupá stvoření, která je potřeba držet u huby! A když toho dosáhly – co předvádí některé zástupkyně něžného pohlaví dnes? Škoda, že ty, kterých se to týká, si ji nejspíš nepřečtou, protože v ní uvidí další útok šovinismu na svou božskou podstatu.

1amu
22.06.2019 4 z 5

Tuto chytrou knihu chápu jako průvodce životem normálních lidí, kteří by ji měli mít někde poblíž ve chvílích, kdy potřebují onen pověstný tahák. Dozvěděl jsem se z ní možná uvěřitelnou verzi, jak vznikla pitomost nazvaná Mee Too, která již čtvrtý rok je "vděčným tématem" pro masmédia. Prý se tak stalo ve volebním boji dvou posledních zbývajících kandidátů na funkci prezidenta USA. Demokraté, kteří zpočátku mysleli, že spláchnout Trumpa bude brnkačka, museli v nouzi použít podpásovku, o kterou se zasloužila finanční přispívatelka kampaně Hillary Clinton, feministka a majitelka módní firmy, jistá Susie Tompkins. A najednou se objevily obviňovatelky D.Trumpa s touhou veřejně promluvit o prasárnách člověka, který kandiduje na post (v USA) nejvyšší. Léta mlčely, tutlaly své tajemství a najednou to šlo. Za peníze jde vše.
Proto je k smíchu nejnovější zpráva jisté novinářky (t.č. více než 70 roků), které se osvěžila paměť a do detailů vzpomínala jak před 20 roky byla nynějším prezidentem ve zkušební kabince zneužita. Samozřejmě, že archivní záznamy tento hit nezaznamenaly, a to šlo o jeden z velkých módních paláců v zemi. Normální čtenář to bere s úsměvem. Představí si zakukleného a úspěšného miliardáře, který hledá vhodnou kabinku, kde by načapal vhodný objekt. Ano ! Dáma v nejlepších létech . Go Donald ! Dáma prý vyběhla v kalhotkách. Sorry madam, nemáme žádný zápis, záznam... (jí sdělili). Tolik na vysvětlení, co to je Mee Too.
Pamatuji, že dříve jsme byli krmeni blbinami (i když jiného kalibru) z tehdejšího SSSR. Nyní jde o přesný opak.
Autor zachází i do historie feministického hnutí, ale poskytuje čtenáři i návod, jak s možným knock out (K.O.) sexu bojovat.