Jurský park 3

Jurský park 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41904/bmid_jursky-park-3-BIZ-41904.jpg 3 48 7

Jurský park série

< 3. díl

Třináctiletý Eric Kirby dostal příležitost proletět se na závěsném padáku poblíž jednoho z ostrovů Jurského parku, kolem místa, kde genetici přivedli opět k životu dinosaury. Když se dlouho nevrací, vyhledají jeho zneklidnění rodiče jediného člověka, který jim může pomoci – doktora Alana Granta. Doktor Grant si před osmi lety slíbil, že se do Jurského parku už nikdy nevrátí. Jako paleontolog nyní studuje zkameněliny a o stvůry genetické firmy InGen už nejeví pražádný zájem – ani o smrtelné nebezpečí, jež představují. Při posledních vykopávkách se však téměř vydal z peněz, a když mu bohatý manželský pár nabídne za nepatrnou službu šlechetný sponzorský dar, souhlasí. Jediné, co má udělat, je přeletět s nimi v letadle nad ostrovy Jurského parku a poučit je o dinosaurech, které uvidí. Jenomže letadlo musí přistát u pobřeží a doktor Grant se dovídá pravý důvod, proč sem přiletěli – hledat pohřešovaného Erika. Nyní je jen na něm, aby Kirbyovy přivedl k synovi a potom je zase dostal zpět, do bezpečí civilizace. Pokud to ovšem dinosauři dovolí…... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , BB art
Originální název:

Jurassic Park III Junior Novelization, Jurassic Park Adventures: Survivor , 2001


více info...

Přidat komentář

Hakate
06.08.2022 5 z 5

Další skvělé pokračování, dle se navíc dozvídáme mnohem více než ve filmu.

lamar3000
02.01.2021

Napínavá kniha ale mám rád i ten film .


laska951
07.02.2020 5 z 5

Za mě úžasná kniha. Je napínavá a dobře se četla. Film jsem ještě neviděla, takže nemůžu posoudit podobnost mezi knihou a filmem, ale brzy se na něho podívám.

yaoiyuri
12.10.2016 3 z 5

Není to sice psáno s takovou elegancí jako Crichtonovy původní knihy a chybí byť jen náznak nějakých hlubších myšlenek, ale vůbec to nebylo tak zlé, jak jsem původně očekávala. V anglickém originále je to „junior novelization“ takže pro starší či náročnější čtenáře je to spíše plytká oddechová literární jednohubka s dinosaury.

První část knihy popisuje děj třetího filmu a objasňuje a rozšiřuje některé scény, které v konečné verzi filmu tvůrci vynechali (i když ve scénáři asi původně byly) anebo tam byly, ale nedávaly smysl, protože chybělo vysvětlení.
Na druhou stranu tohle knižní zpracování vynechává detailnější popis těch drastičtějších scén – i bitka spinosaurus vs. T-rex byla v této podobě taková… neepická. Dialogy mezi postavami byly občas poněkud přiblblé, interakce mezi rodiči Erika na hranici trapnosti a jak už tu bylo několikrát zmíněno, ztvárnění těch „dinosauřích zvuků“ je vážně mizerné – vlastně nebylo vůbec nutné je tam psát „doslova“.

Mnohem větší překvapení byla druhá část knihy popisována z pohledu Erika po té, co se dostane na ostrov – dozvíte se spoustu zajímavostí včetně toho, jak přišel k raptořímu drápu a tyrannosauří moči.

Terva
28.10.2015 5 z 5

Tady je zajímavá jedna skutečnost. Film natočený podle stejného jména je zakončen v polovině knihy. Dobrodružství malého Erika v této knize pokračuje a je tu vysvětleno, vše, co dělal pro své přežití mezi dinosaury. Pro ty, kteří viděli film je toto nutností a perfektním završením osudů ostrovů Nublar.

riley
24.08.2014 4 z 5

Bylo zajímavé přečíst si něco, co ve filmu nebylo..IsaacNewton má ovšem trefný komentář na zvuky co byly v knize použity, bylo to opravdu jako kdyby tu knížku psal 8miletý kluk co se na polovinu filmu nesmí dívat a snaží se napodobit zvuky co slyšel.

IsaacNewton
19.08.2012 1 z 5

Šok. První jsem viděla všechny 3 výborné filmy a do Jurského parku jsem se přímo zamilovala. Netrvalo dlouho a četla jsem první dvě Crichtonovy knihy a pak... přišel třetí díl od pana Cienciena. Naprostá hrůza! Ty citoslovce, když jde dinosaurus! Vrrr... Hrrrrr...Grrrr...
Bože i komiks by byl lepší! hvězda ze soucitu se skvělým filmem a celou dinosauří tvorbou.

Štítky knihy

zfilmováno dinosauři

Autorovy další knížky

Scott Ciencin
americká, 1962 - 2014
2001  67%Jurský park 3
2006  55%Silent Hill: V nitru hynoucí

Kniha Jurský park 3 je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst32x
Chci si koupit19x