Junktown

Junktown https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427841/bmid_junktown-Uzm-427841.jpg 4 15 8

Staletí po apokalypse plynou a v útrobách kdysi věhlasného města to poslední dobou začíná zahnívat. Bujaré slavnosti vystřídalo mrtvolné ticho, ulice zejí prázdnotou, lidé před sebou klopí zraky na zem. Beznaděj pozvolna rozžírá každý kout původně majestátní bašty. Nikdo nedokáže vysvětlit, čím to je a ani s jistotou říct, kolik let (nebo snad jen měsíců?) před sebou Junktowňané mají. než je zhouba pohltí úplně. Může civilizaci spasit místní antihrdina, zatracovaný povaleč nenapravitelný sígr a ředidlový čichač Bex Mejhem? Nezní to moc pravděpodobně že? ... Staň se jím a rozhodni to ty sám.... celý text

Přidat komentář

nevermore3
17.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Junktown je super věc. Ne vše je vtipné, ale zasmál jsem se hodněkrát. Zejména při: Máš baterku? Otoč na 76 --- Jo aha, ty máš baterku? A kdes ji tak asi vzal? Johnymu Tosemsifakinvymslelovi? :D
Je to fakt easy, projít to jde jako nic, rozhodně pro začátečníky, tím se mi to líbí ještě víc. Jednoduché, dvě hlavní routes.

lanaquila
10.04.2021 4 z 5

První zkušenost s game bookem a super :) Přečteno na tři sezení. Dle mapky jsme neprošli asi všechna místa, takže schováváme do knihovny a třeba se někdy k tomu vrátíme.


jacqueline
30.03.2021 5 z 5

Prostě jo!! Užila jsem si možnost být chvíli záporák. Gamebook plnej interních džouků, který může svým způsobem ocenit i nezasvěcenec.
Dík za tenhle GB, zahraju brzo zas

Ikkju
04.03.2021 5 z 5

Za čtyři večery vyvoleným! A ještě mě potěšilo, že .. no nebudu prozrazovat. Za mě povedený gamebook, sedl mi do nálady. Humor je samozřejmě dost dětinský, ale mám dojem, že to je atmosféra skutečného Junktownu (toho za Kladnem, ne toho mezi základnou Bratrstva oceli a Nekropolis), příběh namíchaný z ingrediencí a odkazů, které mám rád, kromě her a knížek jsem (snad) chytil odkazy třeba na místní občerstvovací stánek nebo na bastlení s arduinem - hrst mikročipů co propadávají poklopem kanalizace? Jak to sleduju, tyhle věcičky se ke cospleyi víc než hodí. Osobně jsem ale dal přednost myco (kapesní komputra) - viz odkaz v profilu, s odběrem pár mA je to stroj připravený skoro na každou apokalypsu (ještě musím vymyslet nějakou improvizovanou faradayovu klec). I když pravda, v gamebooku jsem ho zatím nevyužil.

Obtížnost celkem v pohodě, na první pokus jsem gamebook jenom se třemi podvůdky. Další vstup do téhle země si určitě dám za pár dní, tentokrát na permadeath, jenom pro radost objevování příběhových linek se slepými konci.

dominik3928
24.01.2021 5 z 5

Super!!! Rozhodne sestihvezda! Je to dynamicky, zabavny, vtipny a prijemne ujety. Pro toho, kdo ma rad postapo, filmovou serii mad max nebo herni serii borderlands, apod., je to "must have"!
Dilo se pozitivnim zpusobem obsahove a tematicky odlisuje od vsech ostatnich gamebooku, ktere jsou na trhu a je za me jedinecny. Stejne tak vitam specificky zpusob hovoroveho vypraveni, ktery k tomu sedi jak zadel na hrnec. Jsem nadsenej az k posrani, jak je to dobry! Dam si to znovu, protoze jsem mel pri pruchodu knihou prapodivny stesti a do hromady z Atomem pozehnanyho mnozstvi hernich sekci(celkem 600!) jsem se nedostal. Tisicere diky Jakubovi Krasnemu za druhe vydani! Budu se tesit na pokracovani:)

ienda.spk
01.01.2021 5 z 5

Otevřel jsem ten škvár a při jeho čtení jsem měl za chvíli mozek obalen naftou, mazutem, špínou a slizem. Gamebook je psán převážně hovorovým stylem. Hnacím motorem je vtip (nutno podotknout, že je mi blízký). Tady jsem se tedy královsky bavil. Tato postapo jízda dost připomíná Šíleného Maxe s dalšími odkazy na podobné téma. Herní mechanismus je převzatý z Fighting Fantasy a tak spousta jeho čtenářů nebude mít s pravidly problém. Graficky je tento počin taktéž povedený a naprosto k výše zmíněnému sedí (Chtěl bych například zažít Afroditin jícen lásky, ne že ne). Konečný sumárum? Já byl místy vyjetej jak volej. Dám si to repete.

vladimir0529
17.12.2020 odpad!

Jeden z nejslabších gamebooků, co jsem četl. Prostředí, ani příběh není zas tak špatný, ale styl psaní je opravdu hrozný. Autor se chtěl odlišit a tak skoro celou knihu napsal slangovou nespisovnou mluvou. Ještě bych to pochopil v přímé řeči, ale cpát slang i do popisu prostředí je problém. Gambook jsem proto musel často odkládal a dělal mezi čtením velké pauzy abych to zvládl. Hlavní hrdina je navíc feťák a totální Looser, takže sžít se s ním je takřka nemožné (vlastně neznám nikoho, kdo by za někoho takového chtěl hrát). Jediná výhoda gamebooku, je tak jeho nízká cena. Po přečtení jsem knihu okamžitě prodal a do sbírky gamebooků nezařadil.

piratmartin
14.07.2020 5 z 5

Včera sem si po dlouhé době zase zahrál. Nalil sem si whisky a začetl se do Junktown. A musím říct, že sem se moc dobře bavil. Gamebook je vtipný, různé narážky na filmy a hlášky z filmů. Byl sem moc mile překvapen. Hrálo se mi dobře, protože se mi podařilo hodit vysoké hodnoty na zabíjení i šťávu. Bylo mi to ovšem nakonec houby platné, protože sem dutohlav a zemřel sem bez boje. Příště bude na řadě další gamebook, nějaký od současných cz autorů. K Junktown se vrátím zase za pár měsíců. Rozhodně nehraji tak, že když zdechnu, tak se vrátím. Radši si dám pauzu a zkusím další gamebook a po čase se vrátím k tomu jde sem zdechl a začnu od začátku. Junktown rozhodně doporučuji!

Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy knížky

2019  85%Junktown

Kniha Junktown je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Doporučených3x
Knihotéce16x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x