Jsem tu, abych vyhrál

Jsem tu, abych vyhrál https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141999/jsem-tu-abych-vyhral-141999.jpg 5 10 4

Australský triatlonista Chris McCormack, jeden z nejlepších sportovců na světě, zasvětil svůj život trénování a vítězství v jedné z nejnáročnějších zkoušek psychické a fyzické odolnosti na světě. Účastníci musejí uplavat bezmála čtyři kilometry, ujet na kole 180 km a uběhnout maraton, tj. 42,195 km.V roce 2010, ve věku třiceti sedmi let, podruhé zvítězil v mistrovství světa železných mužů v havajské Koně. Na kontě má přes 200 vyhraných triatlonových závodů, mezi nimi dvanáct železných mužů, a sedm triumfů ve světovém poháru… V tomto životopisném díle přibližuje zákulisí nejúspěšnější kariéry v dějinách triatlonu. Rozebírá všechno, co je potřeba zapojit, když se chcete stát šampionem, popisuje své triumfy a prozrazuje, co za nimi stojí a čím to, že je nejúspěšnější triatlonista na světě. Jeho tajemství ohledně trénování, hydratace a stravování v době závodů jsou informace, jaké byste jinde sháněli stěží. Navíc odkrývá své psychologické strategie vedoucí k úspěchu. Je to tedy návod pro každého, kdo hledá jak ve sportovním, tak osobním životě cestu na vrchol. Jak v předmluvě poznamenal jeho předchůdce, nejúspěšnější triatlonista 90. let Mark Allen, od tohoto nevšedního příběhu neodtrhnete oči. ... celý text

Přidat komentář

Melic
21.07.2016 3 z 5

Ač mi přijde, že myšlenky se v knize v různých kapitolách opakují, celkově musím hodnotit dobře. Nejsem fanoušek triatlonu, ale jsem si vědom, že to musí být pořádná fuška. Největší přínos knížky vidím v motivaci. Když člověk čte o takových výkonech a sebeobětování, lépe sám sebe přiměje ke sportování. Zatímco před čtením jsem si chodil zaběhat tak 2x týdně, nyní běhám prakticky denně a to ještě někdy po práci usednu na kolo. Akorát nevím, jak dlouho mi to vydrží, pro jistotu se musím poohlédnout po dalších podobných knihách :-)

Mijagi
04.01.2016 5 z 5

Poutavě napsaná výpověď jednoho z nejlepších světových triatlonistů a železných mužů. Kniha je podrobným pohledem do jeho taktiky, často kritizované jako agresivní, avšak dle výsledků velmi dobře fungující. Kromě tréninku jde především o důkladnou analýzu chování, myšlení a výkonů jednotlivých soupeřů a správná volba vystupování vůči nim. Potencionální pomocníky v závodech buď napřímo nebo v médiích podpoří, k rivalům vyšle vhodně volená slova, taková, jenž zapůsobí demotivačně v důležitém momentu závodu, prostě je totálně vykolejí. Bez sebevědomí nelze vyhrávat závody, tenhle australský floutek má ego zatraceně vysoko a trochu té kuráže dokáže předat skrz knihu i svým čtenářům. Vhodné pro všechny vytrvalostní sporty.

"Starý a mladý býk stojí na vršku stráně a shlížejí na pastvinu plnou krav. Mladý navrhne: 'Hele, co kdybysme seběhli dolů a několik z nich přefikli?' Starý se na něj podívá a povídá: 'A co kdybysme dolů sešli a přefikli je všechny?' Podobně uvažuji o zkušenostech s triatlonem: starý býk versus mladý býk. Ten starý šetří síly a vynaloží je ve správnou chvíli, když o něco jde. Mladý je moc domýšlivý, předvádí se a myslí si, že je nepřemožitelný. Jenomže zvítězit v triatlonu obnáší víc, než jen vyhrát závod ve vodě, na kole nebo v maratonu. Potřebujete k tomu ještě rozum a vůli. Ty s přibývajícím věkem neslábnou. Naopak rostou."


Roman_T
08.02.2015 4 z 5

Fyzička není jediný faktor, který ovlivňuje náš sportovní výkon. Zajímavé úvahy o psychologii sportovců během závodu.

Drak84
05.08.2014 5 z 5

Knížka super, zajímavý životopis Chrise, který mimo jiné čtenářům dává nahlédnout dp psychologie sportovce a závodu. Vcelku detailně popisuje psychologický boj v závodě.

Autorovy knížky

Chris McCormack
australská, 1973
2012  90%Jsem tu, abych vyhrál