Joker: Kniha druhá

Joker: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524013/bmid_joker-kniha-druha-652448ef04adb.jpg 4 10 5

Joker série

< 2. díl

Joker je na útěku a James Gordon je mu v patách! Po událostech, které se odehrály v Jokerovi, knize první, je Joker na útěku a namířil si to do Evropy?! Jim Gordon šílence pronásleduje, přestože v něm začínají klíčit pochybnosti jestliže Arkham nezplynoval Joker, kdo tedy? A jak se teď zachová Baneova dcera Vengeance? Každý zvrat tohoto příběhu přináší další otázky – dokonce i tu, jestli Gordon nasadí vlastní život, aby zachránil Jokera? Souborné vydání sešitů Joker č. 6–9 hvězdného autorského týmu Jamese Tyniona IV a Guillema Marche, který je podepsaný i pod příběhem Batman: Their Dark Designs. Kniha rovněž obsahuje sešit The Joker 2021 Annual č. 1, na němž se spolupodíleli Matthew Rosenberg (Batman: Urban Legends, Legends of the Dark Knight) a Francesco Francavilla (Batman: Černé zrcadlo).... celý text

Přidat komentář

iceVS
28.02.2024 5 z 5

Začíná mě to bavit čím dál víc. Skvělá oddechovka :-)
A ilustrace prostě super.

Áňa 998
21.02.2024 3 z 5

Po prvním díle Jokera jsem byla zvědavá, jak dvojka naváže. Jsem zároveň moc ráda, že se jeden z mých nejoblíbenějších záporáků propracoval do samostatného komiksu, který není sólovka. Protože co si budeme povídat, Jokerovi tohle rozhodně sluší!
.
DC je pro mě pořád dost neprozkoumaná oblast, takže mě pořád má co překvapovat. Vracet se do Gothamu, proslulého města Batmana a Jokera je ale pokaždé fajn. Nejvíc, když se tu objeví i další známé postavy, jako je třeba Jim Gordon.
.
Ten tu hraje s Jokerem takovou přetahovanou o hlavní housle. Místy jsem si ale říkala, jestli na tuhle roli stačí. Vyskytuje se tu opravdu hodně postav, které by ho mohly nahradit.
.
Co se týká zápletky, tady Joker prostě vyhrává. Stále na útěku, nepolapitelný, mazaný a pořád o krok napřed před ostatními. A pro svůj útěk si vybral Evropu!
.
Kresba se v průběhu čtení mění, jak její styl, tak i barvy. Každá je něčím zajímavá a stojí za prozkoumání. Jednotlivé příběhy od sebe oddělují alternativní obálky, které rozhodně nepřeskakujte!
.
Zatím jsem spíše zmatená a snažím se nějak zorientovat. Rozhodně ale komiks nezavrhuji a jsem zvědavá, jak tohle všechno dopadne. Tohle je za mě takové zahřívací kolo.


Zypoman
14.01.2024 3 z 5

Kniha ve který Joker nehraje první a vlastně ani druhý housle. Druhý díl od Jamese Tyniona nás zavede do Paříže a ukáže nám i jistou kanibalistickou skupinu amerických občanů, prim hraje i dcera Banea. Nicméně oproti první knize zde něco chybí. Je to furt zajímavý a vyprávění odsýpá. Důležitý je i propojení s mnoha dalšími komiksy, což je pro fanouška vždycky zajímavý.

Jen prostě je zde málo Jokera a James Gordon nepůsobí jako postava, která by měla být tahounem. Obzvlášť když okolo je tolik zajímavejch postav. Pro finále jsou figurky rozestavěny více než zajímavě, ale jinak druhý díl zase tak zajímavý nebyl.

fvalek
08.12.2023 3 z 5

Joker je tak trošku příběh o nás bez nás, konkrétně myšleno - o Jokerovi bez Jokera. Osobně se objevuje až ve druhé polovině, kde víceméně přihlíží a nakonec se ukáže, že měl skrytý plán, kterým zase všechny dostal, a můžeme jet vesele dál. i když cliffhanger s lidožravými vidláky slibuje zajímavou podívanou.

Tahle série si ukousla docela velkého sousta a kromě cestování po světě se pustila do otevřená války Jokera téměř s kýmkoliv, kdo se namanul... Máme tu Bane-ženu, evropský padoušský průmysl, kanibalské Texasany, Soví tribunál a v podstatě i Gordona napojeného na Bat rodinu a z druhé strany na svého syna... A pomalejší tempo vyprávění, založené na tom, že se dlouze pátrá jen, aby Joker nakonec vždy zdrhnul, tomu vůbec nepomáhá a stává se z toho hrozná změť. je to jistě zajímavé a má to obrovský potenciál, ale člověk si říká, kdo má vlastně jaké motivace, a jestli je to celé potřeba. Navíc celé zapojení Gordona je pochybné... Je ze všech pátračů po Jokerovi zdaleka nejhorší a nejméně schopný a i po krátkém vysvětlení je k nevíře, že by si Soví tribunál najal zrovna jeho.

Nicméně nějaká pozitiva... Líbí se mi stálé odkazy na starší komiksy typu Kameňák apod., protože to vysvětluje aspoň nějaké motivace a dosavadní zážitky, které formují chování postav. taky se mi líbí potupné budování spojení a souvislostí různých padouchů a postav mezi sebou. I když to je hrozně zmatené, ale to je samozřejmě způsobené počátky příběhu a pevně věřím, že to bude mít nějaké šmrncovní vyvrcholení. Ale zatím je bohužel půlka příběhu nudná pátračka a druhá půlka řežba pěti frakcí dost o ničem. :/

GoodGames
27.11.2023 3 z 5

Slabšie ako prvý diel a to po všetkých stránkach. Stále je to príbehom svieže, ale takmer úplná absencia Jokera komiksu vôbec nepomáha. Miesto neho je tu viacero neznámych postáv, ktoré tu majú výrazne väčší priestor a nie sú veľmi zaujímavé. Nie je to však zlé a snáď príde James Tynion IV v treťom diely s lepším scenárom.

Kniha Joker: Kniha druhá je v

Přečtených12x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x