Jóga - váš průvodce domácí praxí

Jóga - váš průvodce domácí praxí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417569/bmid_joga-vas-pruvodce-domaci-praxi-lE0-417569.jpg 3 5 5

Chcete-li se srozumitelnou formou seznámit se všemi důležitými prvky jógy a začít s pravidelným cvičením, pak je toto kniha pro vás. Největší část knihy tvoří rozbor a podrobné pokyny k provádění jógových pozic, spolu s ilustračními fotografiemi. Od úplných začátků a zatuhlého těla po na první pohled obtížnější varianty. Kniha tak poslouží začátečníkům i pokročilým praktikujícím. Nechybí ani kapitoly o správném dýchání a meditaci, které jsou nedílnou součástí jógové praxe. Seznámíte se i s principy správné výživy a můžete využít průvodce postupným přechodem na vegetariánskou stravu, s chutnými recepty do začátku.... celý text

Přidat komentář

Jeronym
08.12.2020 4 z 5

Sháněl jsem kvalitní knihu o józe a po zkoumání různých kousků jsem se rozhodl zrovna pro tuhle. Zaujaly mě detailní ilustrace s popisy, celkové grafické provedení, a že kniha neřeší jen samotné cvičení, ale i třeba filozofii jógy, meditaci, karmu a velice mile mě překvapila kapitola o stravování. Ukuchtil jsem si svůj vlastní velice chutný kari základ.
Uznávám, že mé tělo je celé ztuhlé a zkrácené, ale některé i základní pozice pro začátečníky mi dělají problémy. Uvítal bych tedy například tipy ve smyslu "co dělat, pokud nedám dlaně na zem" (už v základním Pozdravu slunci). Ale to je asi tak jediné, co bych knize vytknul. A chápu, že je těžké se takového úkolu zhostit... Vždy bude lepší si fyzicky zajít na lekci jógy či nějaké skupinové jógové cvičení.
Pomocník do knihovny je to určitě přínosný. Sem tam si v pohodlí domova zameditovat, protáhnout se, prokřupat - na to je tahle knížka víc než dostačující.