Jóga pro každého

Jóga pro každého https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208266/bmid_joga-pro-kazdeho-208266.jpg 5 5 2

Ať muž nebo žena, mladý nebo starý, štíhlý nebo obézní - každý člověk může na sobě pocítit blahodárné účinky jógy. Jóga zlepšuje držení těla, podporuje krevní oběh a zvyšuje výkonnost. Jen deset minut denně stačí, abyste si udrželi či získali dobrou tělesnou kondici, pružnost a vitalitu. Jóga patří k nejstarším systémům cvičení vědomého rozvoje lidského těla i ducha. V této knize se seznámíte s hathajógou, která vede k sebepoznání a zdravému životu. Autorka slovem i obrazem popisuje 47 cviků a 4 dechové techniky a současně uvádí, při jakých potížích a nemocech pomáhají.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: ,
Originální název:

The ABC of Yoga , 1990


více info...

Přidat komentář

heavy66
09.09.2023 5 z 5

Pozici Šavásany-mrtvoly nebo Bhudžangásany-kobry všichni známe!
Přátelé, pozor, v této knize najdete Baddhakónásanu, neboli sed blaženosti, což je úžasná, silně návyková pozice, praktikovaná indickými ševci! Protáhne kyčle a kolena, opraví močový měchýř, posílí vnitřní stranu stehen, dokonce pomůže při porodu a zajistí pravidelnou menstruaci. Indičtí ševci by mohli vyprávět!

Nyangumi
03.10.2021 5 z 5

Mám tuhle knížku ráda. Mohlo by se to jmenovat jóga pro natvrdlé. Každý cvik je jednoduše popsán krok po kroku, včetně pěkných barevných fotografií. Vsechny cviky jsou proveditelné, a když jsou těžší, je tam uvedena jednodušší varianta. U každého cviku je také popsán účinek, takže cvičící si může vybrat cviky dle své potřeby. Na konci knihy jsou také cvičební plány sestavené pro zmírnění vybraných zdravotních problémů.


Štítky knihy

tělesná cvičení příručky hathajóga

Autorovy další knížky

Kareen Zebroff
německá, 1941
1994  96%Jóga pro každého
2003  60%Jóga pro každého